Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν σκίζουμε το Μνημόνιο, αλλά μη μας ζητάτε τυφλή εφαρμογή

Βαρουφάκης: Δεν σκίζουμε το Μνημόνιο, αλλά μη μας ζητάτε τυφλή εφαρμογήΤο Μνημόνιο όχι μόνο δεν θα σκιστεί αλλά το 70% των όσων προβλέπει θα περιλαμβάνεται στο σχέδιο γέφυρα της κυβέρνησης είπε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε να... πρωτοτυπήσει και να πηγαίνει στη Βουλή για να ενημερώνει τους βουλευτές. Μίλησε για απειλές που δέχεται η κυβέρνηση, ένα καθεστώς που, όπως είπε, δεν συνάδει με τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Σε μια προσπάθεια να στείλει... μήνυμα στους δανειστές ενόψει Eurogroup, τόνισε πως «ούτε εμείς θα σκίσουμε το Μνημόνιο αλλά ούτε και εσείς θα ζητήσετε τυφλή εφαρμογή». Επεσήμανε δε ότι το 70% του Μνημονίου θα προβλέπεται και στο πρόγραμμα γέφυρα.

Όσο για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει στο Eurogroup της Τετάρτης διεμήνυσε πως δεν πάει για να πει ναι σε όλα ούτε και όχι σε όλα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε ότι «το φάρμακο είναι τοξικό και το κακό είναι πως το ξέρει και ο γιατρός», ενώ κατήγγειλε ότι οι συνομιλητές του έχουν αναγνωρίσει πως το πρόγραμμα δεν αποδίδει αλλά μόνο πίσω από κλειστά μικρόφωνα.

«Ήρθε η ώρα να ειπωθούν στον δημόσιο ευρωπαϊκό διάλογο όσα λέγονται έως τώρα με τα μικρόφωνα κλειστά. Ακόμα και η Τρόικα παραδέχεται κατ’ ιδίαν ότι το πρόγραμμα δεν αποδίδει. Αλλά το λένε μόνο πίσω από κλειστά μικρόφωνα».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...