Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Ξεμένει από ρευστό το Δημόσιο;  • Μόλις 500 με 600 εκατ ευρώ τα διαθέσιμα
  • Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις της χώρας τον Φεβρουάριο ανέρχονται συνολικά στα 3,6 δισ ευρώ..Με την κλεψύδρα της ρευστότητας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πραγματοποιηθούν το... έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου και η Σύνοδος Κορυφής στις 12-13 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με την Realnews, τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια τέθηκαν από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, M. Draghi και αφορούν τόσο την Αθήνα όσο και τους εταίρους της, καθώς ο κεντρικός τραπεζίτης με την κίνηση του βάζει τέλος στις ατέρμονες συζητήσεις μεταξύ των δύο μερών.
Ωτόσο η προειδοποιητική βολή περιορισμού της ρευστόητας βάζει φωτιά στο οικονομικό επιτελείο καθώς τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα του κράτους είναι σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα μόλις 500 με 600 εκατ ευρώ. Διαθέσιμα που αρκούν μέχρι την 25η Φεβρουαρίου...

Την ίδια στιγμή οι υποχρεώσεις της χώρας τον Φεβρουάριο ανέρχονται συνολικά στα 3,6 δισ ευρώ, εκ των οποίων έχουν αποπληρωθεί ήδη 280 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ και 1 δισ. ευρώ έντοκα.
Απομένουν να δοθούν 780 εκατ ευρώ στο ΔΝΤ τη 12η Φεβρουαρίου και 1,4 δισ ευρώ σε έντοκα τη 13η Φεβρουαρίου.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2015/02/blog-post_254.html#ixzz3REY6TOml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...