Τηλεφωνική επικοινωνία με την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ είχε χθες, Τετάρτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μάξιμου ο Τσίπρας ενημέρωσε την επικεφαλής του ΔΝΤ για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, καθώς και για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα με την κυρία Λαγκάρντ να τονίζει ότι «στη χώρας σας έχω γίνει διάσημη από τη ‘λίστα Λαγκάρντ’», και τον πρωθυπουργό να απαντά «ναι, αλλά με θετικό πρόσημο».
Όμως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ επεσήμανε στον κ. Τσίπρα ότι μέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα προκειμένου να αξιοποιηθεί η λίστα και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι. Ο πρωθυπουργός συμφώνησε μαζί της τονίζοντας ότι στόχος της νέας κυβέρνησης είναι ένα κοινωνικά δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν πως ενημέρωση για το περιεχόμενο των συζητήσεων θα παράσχει σήμερα, Πέμπτη, και η πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Δεν αποκλείεται η ενημέρωση αυτή να παρασχεθεί σήμερα το απόγευμα κατά την τακτική ενημέρωση Τύπου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και συγκεκριμένα από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ανέφερε σχετικά με την συνομιλία Τσίπρα- Μέρκελ πως έγινε μια αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.
Ερωτηθείς, ειδικά για το αν συζητήθηκε η λίστα των μεταρρυθμίσεων απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως η λίστα είναι αντικείμενο πολιτικής διαπραγμάτευσης.
Δυο λίστες, λοιπόν. Μια των μεταρρυθμίσεων και μια με φοροφυγάδες. Μονίμως προηγείται η πρώτη.
Αλήθεια, την ενημέρωσε ο Τσίπρας για την απόφαση Παπακωνσταντίνου;