Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΛΥΣΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΑΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ!!ΠΟΣΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΙΑ??
alt

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου θα δώσει σε διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα σχέδιο νόμου, το οποίο θα αίρει το θεσμικό κενό για τα παιδιά δεύτερης γενιάς και ζητήματα ιθαγένειας.
Σύντομα η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση. Το υπουργείο θα λάβει υπόψη του την απόφαση του ΣτΕ, την τροποποίηση νόμου που είχε έτοιμο η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά και το σχέδιο νόμου που είχε επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Πέραν τούτων, εμφανίζεται σαφής η βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει την κατάσταση με τα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα. Και αυτό, μέσω της εξασφάλισης των 2.500 θέσεων φιλοξενίας σε ανοιχτές δομές, να καταρτίσει μια εθνική στρατηγική για τα ασυνόδευτα ανήλικα και να προχωρήσει στην άμεση και γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε όλους όσοι το δικαιούνται.