Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

New York Times: Το τετραήμερο της αργίας του Πάσχα πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας!

xreokopia_elladas
Για το πότε θα μπορούσε να επέλθει η ρήξη της Ελλάδας με τους δανειστές αναφέρεται με άρθρο του στους New York Times ο αρθρογράφος Hugo Dixon.

Σύμφωνα με την ανάλυση που κάνει μια τέτοια ρήξη, θα μπορούσε να συμβεί στις 9 Απριλίου (Μεγάλη Πέμπτη), την ημερομηνία που Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλει μια δόση στο ΔΝΤ, ύψους 448 εκατομμυρίων ευρώ.
Παράλληλα τη Μεγάλη Τετάρτη το ελληνικό Δημόσιο προχωρά στην έκδοση εντόκων, αλλά είναι αμφίβολο αν θα πετύχει την κάλυψη. Η έκδοση γίνεται διότι στις 14 του μηνός πρέπει να αναχρηματοδοτηθούν λήξεις γραμματίων ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Περισσότερα από τα μισά από αυτά τα ομόλογα βρίσκονται σε ξένες τράπεζες, και πρέπει να πληρωθούν.
Κατά συνέπεια στις 8 Απριλίου, ζητούνται επειγόντως περίπου 750 εκατ. ευρώ, αλλά είναι άγνωστο, μέχρι στιγμής, από που θα βρεθούν.
Έτσι εάν μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη 9 Απριλίου δεν έχει βρεθεί λύση με την ρευστότητα της ελληνικής οικονομίας θα κηρυχτεί χρεοκοπία και άμεσα θα τεθούν περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων που συμπίπτει με την τετραήμερη αργία του ελληνορθόδοξου Πάσχα, όπως σημειώνει η εφημερίδα!
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...