Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Διαμερίσματα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και μαθήματα ελληνικών για τους λάθρο


Χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού το οποίο βέβαια αγνοούν επιδεικτικά και προκλητικά  το υπουργείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με επίσημη επιστολή στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών της χώρας προτείνει την εγκατάστασή εκατοντάδων παράνομων μεταναστών σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα»!
Τώρα τι εννοούν με τη λέξη «αυτόνομα» (οροφοδιαμέρισμα μήπως ή μεζονέτα;) μόνο οι  συνεργάτες αλλά και η ίδια η κα. Τασία μπορούν να εξηγήσουν αν και αμφίβολο με την τρικυμία εν κρανίο που τους διακρίνει. 
Αλλά φυσικά το «αυτόνομο» δεν είναι το μόνο παράδειγμα της εξοργιστικής αυτής επιστολής.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο η «παροχή ανοιχτών δομών φιλοξενίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».
Με άλλα λόγια πρώτα έρχονται τα δικαιώματα των "προσφύγων" και μετά η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών τους οποίους δεν υπολογίζουν έτσι και αλλιώς, ενώ οι περίφημες «δομές» δίνουν  και παίρνουν.  
Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι με το ίδιο έγγραφο το υπουργείο αυτοακυρώνεται για την μέχρι σήμερα τακτική του της μεταφοράς μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας παραδεχόμενο ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας. «Η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να θέσει σε διακινδύνευση την ασφάλεια των πολιτών μέσω της συγκέντρωσης του μεταναστευτικού πληθυσμού σε μεγάλα αστικά κέντρα».
Θα τους δώσουμε, ρούχα και κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Εκτός από τη φιλοξενία σε διαμέρισμα, το σχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στο σχέδιο του προβλέπει, μεταξύ άλλων, «την παροχή ειδών ένδυσης και υπόδυσης», «τη χορήγηση μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών με τα μαζικά μέσα μεταφοράς» ενώ όταν εγκατασταθούν στα διαμερίσματα θα τους μάθουμε και ελληνικά για να μπορούν τουλάχιστον να ψηφίζουν καθώς στην ίδια εξοργσιτική επιστολή αναφέρεται ακόμη «στην ένταξη των επωφελούμενων σε προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας υλοποιούμενα από φορείς της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Οι «φορείς» επομένως της «κοινωνίας των πολιτών», (που βρίσκουν άραγε αυτούς τους απίθανούς νεολογισμούς),πολιτών οι οποίοι έχουν λύσει όλα τους τα άλλα προβλήματα, θα απασχολούνται στον ελεύθερο χρόνο τους μαθαίνοντας ελληνικά στους λάθρο!
Κατά το σχεδιασμό του υπουργείου το σχέδιο αυτό, το οποίο θα υλοποιηθεί σε «σύντομο χρόνο έναρξης», αφορά 2.238 λάθρο.
Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι η κα. Τασία και το επιτελείο της για να δικαιολογήσει το κόστος του προγράμματος δεν διστάζει να συγκρίνει το κόστος κατ' άτομο (11 ευρώ) με αυτό του επιδόματος ανεργίας!
Παράλληλα το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής υπολογίζει ότι μέσω του ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014-2020 θα αντλήσει πάνω από 49 εκατομμύρια ευρώ ή 22.082 ανά θέση. Γι' αυτό συμβουλεύει τις Περιφέρειες ότι κάθε μια μπορεί να προσφέρει «το 6% του συνολικού πιστωμένου προϋπολογισμού» παραθέτοντας και σχετικό πίνακα.
Κατά το επιτελείο της κυρίας Τασίας με τον τρόπο αυτό υπάρχει «αποφυγή ιδρυματισμού - Υποβοήθηση ενσωμάτωσης από κοινωνικό σύνολο - Αποφυγή γκετοποίησης από την πλευρά των αλλοδαπών».
Ως γνωστόν η μοναδική αγωνία του υπουργείου της κα. Τασίας  είναι η αποφυγή γκετοποίησης.
Βοήθειά μας…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...