Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

Έχει άδικο? Ποιο Κράτος συνδιαλέγεται πολιτισμένα με Τρομοκράτες?

Επεισόδιο στη συνάντηση Πανούση-Μπακογιάννη: «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου...»

DEFAULT
Θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στη συνάντηση Γιάννη Πανούση και Κώστα Μπακογιάννη στη Λαμία, σύμφωνα με το lamiareport.gr.
Μπορεί η συνάντηση των δύο να έγινε σε πολύ καλό κλίμα, όπως σημειώνει το ρεπορτάζ και φαίνεται και από τις δηλώσεις τους στο βίντεο που ακολουθεί, ωστόσο υπήρξε θερμό επεισόδιο με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βάσω Λέβα, που μαζί με τους άλλους βουλευτές του νομού συνόδευαν τον Υπουργό.
Σύμφωνα πάντα με το lamiareport.gr, στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Κώστα Μπακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μεταξύ των άλλων εξέφρασε στον υπουργό τους προβληματισμούς του για κάποιους χειρισμούς της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί βουλευτές να συνδιαλέγονται με τρομοκράτες.

Η Βάσω Λέβα που ήταν παρούσα στη συνάντηση προσπάθησε να δικαιολογηθεί, ωστόσο ο Κώστας Μπακογιάννης δεν την άφησε λέγοντας. «Άκουσα ότι μιλήσατε πολιτισμένα με τον δολοφόνο του πατέρα μου. Αυτός όμως κανέναν πολιτισμό δεν επέδειξε όταν σκότωνε τα θύματα του...» και συνέχισε «Ως Περιφερειάρχης σας καλωσορίζω στο γραφείο μου στην Περιφέρεια, αλλά ως άνθρωπος σταματάω εδώ. Μέσα σε μια δημοκρατία, όλοι κρινόμαστε... ».
Το λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης ρωτώντας τον Κώστα Μπακογιάννη γιατί ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση και δεν μιλάει για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς, για να εισπράξει την απάντηση: «Απαγορευτικά βγάζει μόνο το λιμεναρχείο. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει λογοκρισία. Και φυσικά μιλάω για θέματα που μας αφορούν όλους και την Περιφέρεια, όπως οι φυλακές Δομοκού».
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε και σε άλλο σημείο της κουβέντας να απολογηθεί, ο Κώστας Μπακογιάννης απαξίωσε να την κοιτάξει και δεν ασχολήθηκε μαζί της, ενώ ο υπουργός της είπε «εγώ δεν είμαι εισαγγελέας....».
Αμέσως μετά όταν ο Υπουργός και ο Περιφερειάρχης έκαναν δηλώσεις στα ΜΜΕ, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, τη στιγμή που ο Κώστας Μπακογιάννης επανέλαβε ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να συνδιαλέγεται με τρομοκράτες, η βουλευτής Βάσω Λέβα αποχώρησε φανερά εκνευρισμένη χτυπώντας μάλιστα και την πόρτα (στο βίντεο ακούγεται η πόρτα στο 1.27").
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις δηλώσεις Μπακογιάννη - Πανούση, καθώς και τι απάντησε ο υπουργός όταν ρωτήθηκε αν τρίζει η καρέκλα του.
Γιάννης Πανούσης: «Καταθέτω πολιτική άποψη» είπε για το άρθρο
Ο Γιάννης Πανούσης αναφέρθηκε και στο άρθρο του που προκάλεσε έντονο πολιτικό διάλογο.
«Δεν προσωποποιώ τις απαντήσεις. Θα ήθελα ακόμη να πω ότι δεν σχολιάζω. Καταθέτω πολιτική άποψη», είπε. Όπως τόνισε «είναι διαφορετικό θέμα να σχολιάζεις και διαφορετικό θέμα να καταθέτεις πολιτική άποψη» και συνέχισε λέγοντας ότι «δεν σχολιάζω έναν νόμο ή μια πολιτική πρακτική. Λέω ποια είναι η άποψή μου. Αλίμονο αν οι υπουργοί δεν είχαν πολιτική άποψη για το θέμα. Τότε δεν θα ήταν υπουργοί. Θα ήταν τεχνοκράτες ενός τομέα. Φαντάζομαι όλοι όσοι υποστηρίζουν αυτά, στις εφημερίδες, θα αποδέχονται άρθρα πολιτικής παρέμβασης υπουργών. Δεν θέλω να πάω παραπέρα. Είναι μια άποψη. Δημοκρατία έχουμε, προφανώς υπάρχουν απόψεις».
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η αρθρογραφία του ακόμη και μέσα στην κυβέρνηση και σε σχέση με τις αντιδράσεις στο Μαξίμου σχολίασε λέγοντας πως «δεν τίθεται θέμα να τρίζει η καρέκλα μου», ενώ για τη θέση της κυβέρνησης τόνισε με νόημα πως «μου την διαβάσανε. Μια χαρά τη βρίσκω εγώ».
Εξάλλου, απαντώντας σε σχόλια που υπενθύμιζαν τις προγραμματικές θέσεις στο συγκεκριμένο τομέα, κ. Πανούσης τόνισε πως «δεν θυμάμαι προγραμματική δήλωση που να λέει επιτρέπονται οι καταλήψεις. Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ψάξω να τη βρω», ενώ σημείωσε ότι «το άρθρο (στα Νέα) δεν στρέφονταν κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης. Αυτό να είναι σαφές. Ίσα - ίσα στηρίζω αυτή την προσπάθεια μιας κυβερνώσας αριστεράς να απαλλαγεί από κάποια ιδεολογήματα ή από κάποιες ιδεοληψίες. Θέλω να ελπίζω ότι έχω και τη στήριξη του πρωθυπουργού πάνω σ' αυτό…».πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...