Τετάρτη, 29 Απριλίου 2015

Δείτε τις περιοχές της Ελλάδας όπου οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με κάρτα (λίστα)

AΠΟΛΥΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΑΣΔείτε τις περιοχές της Ελλάδας όπου οι συναλλαγές θα γίνονται υποχρεωτικά με κάρτα (λίστα)
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός δηλαδή το να καταστούν υποχρεωτικές οι συναλλαγές με κάρτα για ποσά άνω των 50 ευρώ, θα ξεκινήσει να δοκιμάζεται από τις νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η διάταξη που θα ενσωματωθεί στο πολυνομοσχέδιο θα προβλέπει εφαρμογή του μέτρου καταρχήν στις νησιωτικές περιοχές της χώρας με πληθυσμό άνω των 3000 ατόμων.
Προφανώς, για να εφαρμοστεί το πληθυσμιακό κριτήριο, θα γίνει χρήση της τελευταίας απογραφής πληθυσμού στην οποία προχώρησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2011. Έτσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το μέτρο θα αφορά σε 35 νησιά από το σύνολο των νησιών που υπάρχουν στη χώρα.
Το υπουργείο Οικονομικών θα δοκιμάσει το κατά πόσο το μέτρο θα μπορέσει να οδηγήσει σε αύξηση των συναλλαγών από τον ΦΠΑ κάτι βεβαίως που θα κριθεί από τις λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου. Για παράδειγμα: το μέτρο θα αφορά και στους τουρίστες; (προφανώς καθώς αυτοί κάνουν ένα μεγάλο μέρος των συναλλαγών). Πώς θα ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι; Το όριο θα διαμορφωθεί στα χαμηλά επίπεδα των 50-70 ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός; Ποιες θα είναι οι κυρώσεις σε περίπτωσης παραβίασης του ορίου και πώς θα γίνεται η επιτήρηση του μέτρου; Οι κάρτες που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν θα είναι οι πιστωτικές και οι χρεωστικές; (προφανώς θα ισχύσει το 2ο καθώς οι πιστωτικές στην Ελλάδα βρίσκονται σε εξαιρετικά φθίνουσα πορεία).

Ποιες είναι όμως οι περιοχές στις οποίες θα ισχύσει το μέτρο; Δείτε όλο τον κατάλογο με τα νησιά που έχουν πληθυσμό άνω των 3000 κατοίκων ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...