Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

ΣΟΚ: ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΙΑ ΤΟΥΣ...


Πέφτουν θύματα απαγωγής, βιαιοπραγίας, σωματικής κακοποίησης, αλλεπάλληλων βιασμών, πωλούνται, αγοράζονται, εκτελούνται…
Είναι πολλές οι γυναίκες, πολλές από τις οποίες ανήκουν στη φυλή των Γεζίντι, που όταν πέφτουν στα χέρια των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εύχονται απλώς να… πεθάνουν.


Τώρα, έκθεση του ΟΗΕ ρίχνει ακόμα περισσότερο φως στη φρίκη που βιώνουν οι γυναίκες που μετατρέπονται σε σκλάβες του σεξ από τους τζιχαντιστές, αποκαλύπτοντας πως οι τρομοκράτες υποβάλλουν σε χειρουργικές επεμβάσεις τα θύματά τους για να επαναφέρουν την παρθενία τους.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας της η ειδική εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ζαϊνάμπ Μπανγκούρα, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε τη Συρία και το Ιράκ, υπάρχουν κορίτσια που υποβάλλονται πάνω από μία φορά σε ειδική χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, η Μπανγκούρα, αναφέρθηκε στην περίπτωση μίας 21χρονης, η οποία πουλήθηκε σαν σκλάβα του σεξ 20 φορές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει υποβληθεί σε «ραφή», αποκατάσταση δηλαδή της ακεραιότητας του παρθενικού υμένα κάθε φορά που ένας τζιχαντιστής την αγόραζε, δηλαδή 20 φορές!

«Γυναίκες και κορίτσια αντιμετωπίζουν κίνδυνο και απειλούνται κάθε στιγμή της ζωής τους», τόνισε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

«Γδύνουν κυριολεκτικά τα κορίτσια και τα εξετάζουν σε σκλαβοπάζαρα. Τα κατηγοριοποιούν και τα στέλνουν γυμνά στη Μοσούλη ή την Ντοχούκ ή άλλες περιοχές που θεωρούνται προπύργια των τζιχαντιστών», πρόσθεσε.

«Το Ισλαμικό Κράτος έχει θεσμοθετήσει τη σεξουαλική βία και την αγριότητα κατά των γυναικών σαν κεντρικό σημείο της ιδεολογίας τους και των επιχειρήσεών τους, χρησιμοποιώντας την ως τακτική τρομοκρατίας για να συνεχίσουν στους βασικούς στρατηγικούς στόχους τους», επισήμανε.

Η Μπανγκούρα εξήγησε πως η σεξουαλική βία χρησιμοποιείται ως όπλο για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τους πολίτες και να αντλήσουν πληροφορίες.

Την ίδια ώρα, αποκάλυψε πως υπάρχουν πολλές νεαρές γυναίκες, ακόμα και ανήλικες που μόλις κυοφορήσουν από τους συνεχείς βιασμούς απομακρύνονται.

Προειδοποίησε, λοιπόν, για την δημιουργία μίας γενιάς χωρίς κράτος, καθώς και για τη δημιουργία μίας νέας γενιάς εξτρεμιστών.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...