Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ» ΘΑΝΑΤΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Πολύ «περίεργα» πράγματα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στην μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την γνωστή σαν ΜΙΤ. Εξαφανίσεις προσώπων, συλλήψεις μελών της για διακίνηση λαθραίων, φορτηγά που οδηγούν πράκτορες της ΜΙΤ και μεταφέρουν όπλα σε στρατόπεδα των Τζιχαντιστών στην Συρία και τελευταία μυστηριώδεις θάνατοι στελεχών της μυστικής υπηρεσίας ακόμα και μέσα στην Κωνσταντινούπολη.
Πολλοί γραφούν για εσωτερικό εντεινόμενο πόλεμο μυστικών υπηρεσιών, ένα παλιό θέμα που είχε έξαρση την δεκαετία του ενενήντα όταν βρίσκονταν στο αποκορύφωμα ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ και που φαίνεται πως με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις εξελίξεις στον περίγυρο της Τουρκίας, επανέρχεται με μεγάλη ένταση.
Έτσι, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που «διέρρευσαν» στον τουρκικό τύπο, δυο υψηλόβαθμοι πράκτορες της ΜΙΤ βρεθήκαν αυτές τις μέρες νεκροί στην περιοχή του Güneşli στην Κωνσταντινούπολη. Πρόκειται για τους O.S. και E.Y., τα πλήρη ονόματα των οποίων φυσικά και δεν δημοσιοποιηθήκαν. Και οι δυο υπηρετούσαν επί πολλά χρόνια στην ΜΙΤ, γεγονός που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ερωτηματικά για τον θάνατο τους.

Η επίσημη εκδοχή κάνει λόγο ακόμα και για αυτοκτονία και για… ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που φυσικά είναι αμφισβητήσιμο ενώ μας θυμίζει την περίεργη εκείνη ιστορία των αλλεπάλληλων αυτοκτονιών υψηλόβαθμων στελεχών της Aselsan, της μεγαλύτερης τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας ειδικευμένη στον ηλεκτρονικό πόλεμο.
Όλα αυτά σίγουρα είναι ενδείξεις ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο εκρηκτικά στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας, με άγνωστες προς το παρών συνέπειες και για την ευρύτερη περιοχή όπου βρίσκεται και η Ελλάδα.
Εμείς όμως, πνιγόμαστε στην μνημονιακή μας μιζέρια και αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τις εξελίξεις που σίγουρα μας αφορούν άμεσα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikoswxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...