Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Είσαι πολύτεκνος ; άντε και πηδήξου. Είσαι…. Μουσουλμάνος; Aφερίμ αφέντη.

 Τον αντεθνικό και εξόχως ρατσιστικό χαρακτήρα του Κράτους επιβεβαίωσαν
αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας και της Ολομέλειας
του Συμβουλίου της Επικρατείας, δια των οποίων κρίνεται ως αντισυνταγματική η εισαγωγή στις αστυνομικές σχολές σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων για τους πολύτεκνους και σε ποσοστό 4% για τις τρίτεκνες οικογένειες ενώ με άλλη απόφαση του Εφετείου, κρίνονται αντισυνταγματικές διατάξεις του Π.Δ. 53/1989 που θεσπίζουν ευεργέτημα υπέρ των τέκνων πολυτέκνων και τριτέκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής, σε ποσοστό 10% επί του συνόλου των θέσεων.
Επίσης, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νόμου 3966/2011, βάσει του οποίου συστήνονταν θέσεις στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. μόνο για υποψήφιους που ήταν παιδιά τέκνα πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.


Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών «η αντισυνταγματικότητα της επίμαχης διάταξης συνίσταται στο ότι ο νόμος 1481/1984, προβλέποντας θέσεις καταλαμβανόμενες μόνο από υποψηφίους που έχουν την ιδιότητα του πολύτεκνου ή του τρίτεκνου, έρχεται σε αντίθεση προς στις αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες επιβάλλεται η εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα, η εισαγωγή στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της ΕΛΑΣ με κριτήρια αμιγώς ακαδημαϊκά».
Οι σχετικές αποφάσεις βεβαίως, καταδεικνύουν κατά τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο την υποκρισία ενός Κράτους το οποίο κατ’ ευφημισμόν μονάχα καλείται «ελληνικό». Ενώ η υπογεννητικότητα αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα του Ελληνικού Έθνους, το αντεθνικό Κράτος φροντίζει αντί να συμβάλλει στην επίλυσή του, να διογκώνει το πρόβλημα με αποφάσεις που στρέφονται κατά των πολύτεκνων οικογενειών.
Το κολοΚράτος ενώ καταργεί ευνοϊκές διατάξεις για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες κρίνοντας ότι παραβιάζουν την αξιοκρατία και την ισότητα, διατηρεί ανέγγιχτες παρόμοιες διατάξεις για τους Έλληνες μουσουλμάνους οι οποίοι εισάγονται με ποσόστωση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.
Σ’ αυτή την περίπτωση δεν υφίσταται παραβίαση της ισότητας και της αξιοκρατίας
Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/06/blog-post_395.html#ixzz3eAaDy5iU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...