Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Βίντεο ντοκουμέντο ύπαρξης ζωής και αρχαίας αρχιτεκτονικής στον Άρη… και η ΝΑΣΑ σιωπά !!!


Βίντεο ντοκουμέντο ύπαρξης ζωής και αρχαίας αρχιτεκτονικής στον Άρη… και η ΝΑΣΑ σιωπά !!!

Το Opportunity (rover), επίσης γνωστό ως MER-B (Mars Exploration Rover – Β) ή MER-1, είναι ένα ρομποτικό ρόβερ που δραστηριοποιείται στον πλανήτη Άρη από το 2004.
Ξεκίνησε στις 7 Ιουλίου 2003 και προσγειώθηκε στον Άρη στο Meridiani Planum στις 25 Γενάρη 2004 και στις 5:05 (περίπου 13:15 τοπική ώρα), τρεις εβδομάδες μετά το δίδυμό του Spirit (MER-Α), και μέρος της NASA Mars Exploration Rover, το οποίο προσγειώθηκε στην άλλη πλευρά του πλανήτη.
Με μια προγραμματισμένη 90 ημερών (του Άρη), διάρκεια δραστηριότητας, το Spirit λειτουργούσε μέχρι να κολλήσει το 2009 και έπαψε να επικοινωνεί το 2010, ενώ το Opportunity παρέμεινε ενεργό μέχρι το 2014, έχοντας ήδη υπερβεί το σχέδιο λειτουργίας του για σχεδόν 10 χρόνια.
Το Opportunity συνέχισε να κινείται, να συγκεντρώνει επιστημονικές παρατηρήσεις, και να υποβάλει εκθέσεις πίσω στη Γη για πάνω από 40 φορές από ότι είχε αρχικά σχεδιαστεί.
Στις 28 Ιουλίου 2014, η NASA ανακοίνωσε ότι η το Opportunity, αφού ταξίδεψε πάνω από 40 χιλιόμετρα (25 μίλια) στον πλανήτη Άρη, έχει κάνει ένα νέο ρεκόρ ως το rover που έχει ταξιδέψει τη μεγαλύτερη απόσταση, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατέχει η Σοβιετική Ένωση με το Lunokhod 2 ρόβερ, το οποίο είχε ταξιδέψει 39 χιλιόμετρα (24 μίλια) πλανω στη Σελήνη.
. .


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...