Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

«To βαθύ ΠΑΣΟΚ» και πάλι στην προεδρία! Η Φώφη Γεννηματά νέα αρχηγός στο ΠΑΣΟΚ. Ισοπέδωσε τους αντιπάλους της! Τι θα κάνει με τα χρέη του κινήματος;

gennimata

Αν ζητήσει συγνώμη για το μνημόνιο ίσως δει άσπρη μέρα… 
Η Φώφη Γεννηματά εδώ και λίγες ώρες είναι  η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η πρώην υπουργός και κόρη του ιστορικού στελέχους του κινήματος Γιώργου Γεννηματά εξασφαλίζει το 50(+1)% των ψήφων της σημερινής εκλογικής διαδικασίας που έλαβε χώρα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε όλη την Ελλάδα.

Ήδη δέχθηκε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα από τον απερχόμενο πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο και τους συνυποψηφίους της Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Μάλιστα, για αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί ήδη ραντεβού μεταξύ της νέας και του απερχόμενου προέδρου, παρουσία και των άλλων δύο υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο.
Είναι η πέμπτη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και η πρώτη γυναίκα, μετά τους Ανδρέα Παπανδρέου, Κώστα Σημίτη, Γιώργο Παπανδρέου και Ευάγγελο Βενιζέλο.
Με δήλωσή του, ο Ανδρέας Λοβέρδος, συνεχάρη τη νέα πρόεδρο και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. «Σε ό,τι με αφορά», σημείωσε, « θα είμαι δίπλα στη νέα ηγεσία. Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, στην πρώτη γραμμή της μάχης για τη χώρα και τους πολίτες, την ώρα της μεγάλης δοκιμασίας που περνά η Ελλάδα και ο λαός. Στο νέο κεφάλαιο της ιστορίας του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ θα είμαι παρών, στην Βουλή και το κόμμα, ως στρατιώτης. Θα είμαι παρών στις μάχες που είναι μπροστά», δήλωσε ο κ. Λοβέρδος.
Αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εξέφρασε τα συγχαρητήριά του στην κ. Γεννηματά, τονίζοντας πως «στην πιο δύσκολη φάση της χώρας θα δώσουμε μαζί τη μάχη της ευθύνης». Η συμμετοχή στην ψηφοφορία, όπως είπε, «είναι μήνυμα προοπτικής για την παράταξη. Η συμμετοχή της νέας γενιάς ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η νέα πολιτική γενιά έδωσε μια μάχη με αρχές, αξιοπρέπεια και πολιτικό περιεχόμενο. Μια μάχη για το μέλλον. Συνεχίζουμε για την ενότητα και την ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης», σημείωσε.
Έχω απόλυτη ευθύνη των δυσκολιών
Σε δήλωσή της η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει: «Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή. Θέλω να ζητήσω παράλληλα συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη καθώς και τους συνυποψήφιούς μου Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.
Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.
Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία. Είναι όμως πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού. Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά».
Ποια είναι η Φώφη Γεννηματά
Φοίτησε στο Λύκειο Φιλοθέης και στη συνέχεια σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ από το 1986 ήταν στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας  ΕΤΕ -11,02%.
Από το 1982 έως το 1987 συμμετέχει στην φοιτητική παράταξη Π.Α.Σ.Π. ΠΑΣΟΚ και σε πολλές Επιτροπές Δράσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τη σχέση των Νέων με την Αυτοδιοίκηση. Από το 1982 είναι μέλος της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων και στέλεχος αρκετών Τομεακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ. Από το 1986 δραστηριοποιήθηκε στην Ένωση Γυναικών Ελλάδας, με αιχμή την ενασχόληση των νέων Γυναικών με τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού. Από το 1996 είναι πρόεδρος του Ομίλου «Γιώργος Γεννηματάς».
Εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών το 2000 με το ΠΑΣΟΚ. Εξελέγη Γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής στις 21.4.2000 και Γραμματέας της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής (2000-2002).
Το 2001 έως το 2004 εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο 6ο Συνέδριο και τον ίδιο χρόνο ανέλαβε Γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του ΠΑΣΟΚ. Από το 2003 έως το 2004 υπήρξε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ.
Tον Οκτώβριο του 2002 εξελέγη για πρώτη φορά Yπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς και επανεξελέγη το 2006 επικεφαλής του συνδυασμού «Υπερνομαρχία Πολιτών». Στο συνδυασμό συμμετείχαν επίσης για τη θέση του υποψηφίου νομάρχη Αθηνών ο Γιάννης Σγουρός ενώ για εκείνη του Πειραιά ο Γιάννης Μίχας. Το Μάρτιο του 2003 έως το 2007 εξελέγη Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ENAE) ενώ τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου (2003) εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ. Είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και από το 2004 μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κινήματος.
Το 2007 παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς για να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές που θα λάμβαναν χώρα τον Σεπτέμβριο του 2007. Ωστόσο, με απόφαση του αρμόδιου Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου που εξέτασε τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς της, αποκλείστηκε από την εκλογική διαδικασία λόγω κωλύματος.
Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 επιλέχθηκε από το νέο Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου για της θέση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Τον Μάρτιο του 2012 ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος της ανέθεσε τα καθήκοντα της εκπροσώπου τύπου του κόμματος, οπότε και παραιτήθηκε από τη θέση της Αναπληρώτριας Υπουργού Εσωτερικών
Τον Ιούνιο του 2008 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού και βγήκε νικήτρια από μια μεγάλη μάχη. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Τσούνη, με τον οποίο έχει αποκτήσει τρία παιδιά.
Πρώτο μέλημα…
Τι θα κάνει άραγε με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...