Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Σαρώνει το «κύμα» ακυρώσεων τα ξενοδοχεία - Πτώση 50% στις κρατήσεις Ελλήνων για το εξωτερικό - SOS για τoν ανεφοδιασμό τους εκπέμπουν οι Έλληνες ξενοδόχοι

«Βόμβα» στον τουρισμό: Καθημερινά χάνονται 50.000 κρατήσεις τουριστών
Σαρώνει το «κύμα» ακυρώσεων τα ξενοδοχεία - Πτώση 50% στις κρατήσεις Ελλήνων για το εξωτερικό - SOS για τoν ανεφοδιασμό τους εκπέμπουν οι Έλληνες ξενοδόχοι

Βαρύ είναι καθημερινά το πλήγμα που δέχεται η «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδας από τον τουρισμό λόγω της νέας κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις κλειστές τράπεζες, τους περιορισμούς στην ανάληψη κεφαλαίων και τον «βρόγχο» που έχει περάσει στο λαιμό της αγοράς.
Ενδεικτικά είναι όσα αποκάλυψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Ανδρέας Ανδρεάδης ότι κάθε ημέρα δεν μπαίνουν στα συστήματα των ξενοδοχείων 50.000 κρατήσεις από το εξωτερικό εξαιτίας των τελευταίων αρνητικών εξελίξεων για τη χώρα.
Η κατάσταση αποκτά ακόμα πιο δραματικές διαστάσεις με το δεδομένο ότι οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής αποτελούν το 20% επί του συνόλου μέσα στη χρονιά.
Παράλληλα μέρα με τη μέρα σαρώνει τα ξενοδοχεία, ειδικά της Αθήνας, το «κύμα» ακυρώσεων με τους παράγοντες της τουριστικής αγοράς να περιγράφουν ότι σχεδόν έχουν μηδενιστεί οι κρατήσεις από τον εσωτερικό τουρισμό.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τουριστική αγορά εντοπίζονται, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, στην έλλειψη ρευστότητας για την αγορά προμηθειών, στην απαίτηση μερίδας προμηθευτών να πληρώνουν με μετρητά, στην αδυναμία αποστολής εμβασμάτων στο εξωτερικό και στον ορατό κίνδυνο ελλείψεων βασικών ειδών αγαθών.
Ειδικά, δε, για τον ανεφοδιασμό σε τρόφιμα και ποτά για τα καταλύματα ο κ. Ανδρεάδης προειδοποιεί ότι τα αποθέματα αρκούν για την ικανοποίηση των αναγκών των καταλυμάτων το αργότερο έως τα μέσα της άλλης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα πτώση έως και 50% καταγράφεται στις κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων Ελλήνων ταξιδιωτών για το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν την Τετάρτη η Travelplanet 24 και η airtickets.
Οι ακυρώσεις στις κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων από το 1,05%, που ήταν το μέσο ημερήσιο ποσοστό ακυρώσεων, ανήλθαν στο 7,2% το διάστημα από 27 Ιουνίου έως 1η Ιουλίου, με αποκορύφωμα την 30ή Ιουνίου, οπότε το ποσοστό των ακυρώσεων εκτοξεύτηκε στο 22%. Οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων έως τις 25 Ιουνίου σημείωναν αύξηση κατά 10% σε σύγκριση με το 2014, ενώ από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έως σήμερα παρουσιάζουν πτώση κατά 60%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...