Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Θυμάστε που βρίζατε τον Σαμαρά κύριε Τσίπρα;

Όταν ένας πρωθυπουργός ξεκινά τη συνέντευξη λέγοντας «απόψε θα πούμε μόνο αλήθειες», παραδεχόμενος ότι το προηγούμενο διάστημα έλεγε και ψέματα, καταλαβαίνεις ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Αλέξη Τσίπρα. Θέλοντας να βαφτίσει το κρέας... λαβράκι και να μας πείσει ότι η συμφωνία είναι καλή κι ευτυχώς που έγινε το δημοψήφισμα, ο πρωθυπουργός μόνο που δεν μας είπε ότι η Ελλάδα θα γίνει παράδεισος.

Εντάξει, η συμφωνία ήταν μονόδρομος αφού του έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό. Εντάξει να τον στηρίξουμε γιατί αλλιώς θα καταστραφεί η χώρα. Αλλά ούτε ίχνος πραγματικής αυτοκριτικής. Ξέχασε τις προεκλογικές του κορώνες; Ξέχασε τι έλεγε μέχρι την προηγούμενη Κυριακή; Ξέχασε τι έλεγε την Παρασκευή στο Σύνταγμα πριν το δημοψήφισμα; Και βεβαίως δεν είχε ίχνος θάρρους να παραδεχθεί ότι το δημοψήφισμα ήταν η μεγαλύτερη πολιτική απάτη η οποία επέφερε απίστευτη ζημιά στην οικονομία. Και τελικά αποδυνάμωσε τη διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης, φέροντας αυτή την κάκιστη συμφωνία.
Είχε όμως και πλάκα τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας γιατί ήταν τα ίδια που έλεγε και ο... Σαμαράς όταν τον κατηγορούσαν για τα μέτρα που έφερνε. Όμως είναι η σκληρή πραγματικότητα. Ή χρεοκοπείς ή υπογράφεις μνημόνιο. Ο πρωθυπουργός έγινε... γερμανοτσολιάς και μνημονιακός και ο ίδιος επειδή κατάλαβε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Τότε που έβριζε τον Σαμαρά και τους άλλους γιατί πήραν σκληρά μέτρα, τα θυμάται; Δεν κατάλαβε πώς αισθάνονταν όλοι οι προηγούμενοι όταν ήταν αναγκασμένοι να πάρουν αποφάσεις πολύ σκληρές αλλά υποχρεωτικές; Μάλλον το κατάλαβε αλλά δεν έχει το πολιτικό θάρρος να το παραδεχθεί.
Μίλησε για το Grexit και για το ότι οι συνταξιούχοι θα γίνονταν πολύ φτωχοί ενώ οι πλούσιοι που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό θα ζούσαν ζωή και κότα. Μα τώρα το κατάλαβε; Όταν έλεγε ότι δεν είναι ταμπού το ευρώ τι νόμιζε; Όταν άφηνε όλους τους ανίκανους βουλευτές και υπουργούς του να παίζουν παιχνίδια με τη δραχμή που ήταν; Γιατί άφηνε τους Λαπαβίτσες, τους Λαφαζάνηδες ή τους Βαρουφάκηδες να μιλάνε σαν κάτι απλό την έξοδο από το ευρώ;
Είπε ότι το Μάρτιο έμαθε για το σχέδιο Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ και ζήτησε μελέτη επιπτώσεων και μόλις διάβαζε τι θα γινόταν απέρριψε το σχέδιο. Μέγα ψεύδος. Ο ίδιος ήταν αυτός που εδώ και τρεις μήνες επέσειε στους δανειστές το φόβο του Grexit. Αυτός ήταν που έφερε ένα δημοψήφισμα που όλοι του έλεγαν να μην το κάνει γιατί ήταν ουσιαστικά ευρώ ή δραχμή. Αυτός άφησε τον Βαρουφάκη να συνομιλεί με ειδικούς για χρεοκοπίες. Αυτός είναι υπεύθυνος για όλες τις επιλογές της κυβέρνησης που μας έχουν φέρει πιο κοντά στην καταστροφή.
«Δεν δραπετεύω από τις ευθύνες μου» είπε αλλά δεν είπε αν θα τις αναλάβει και ποτέ ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία.
Ο κ. Τσίπρας δεν βρήκε το σθένος να πει ένα ευχαριστώ στα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία αυτή τη στιγμή τον στηρίζουν έχοντας συναίσθηση της ευθύνης. Αντιθέτως, βρήκε καλά λόγια για τους ψεκασμένους και για την εξαιρετική σχέση με τον Καμμένο. Οποία κατάντια της αριστεράς.
Είπε ότι είναι εξαίρετος οικονομολόγος ο Βαρουφάκης αλλά δεν κάνει για πολιτικός γιατί δεν συγκρατείται ενώ το κάλυψε λέγοντας ότι αναλαμβάνει ο ίδιος τις ευθύνες για τα λάθη του πρώην υπουργού. Ενώ τον χαρακτήρισε και έντιμο. Ακόμη κι έτσι να είναι τη ζημιά στην οικονομία ποιος θα την πληρώσει;
Εκεί που έδωσε ρέστα ήταν για τις τράπεζες όταν είπε ότι δεν θα χρειάζονταν ανακεφαλαιοποίηση αν δεν υπήρχαν τα capital control. Μα η κυβέρνησή του ευθύνεται για τις κλειστές τράπεζες, άρα αυτό προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά που θα κληθεί να πληρώσει ο ελληνικός λαός. Τα 10, 15 ή 25 δισ για την ανακεφαλαιοποίηση ποιος θα τα πληρώσει κ. Τσίπρα;
Έκανε λόγο για μία δύσκολη συμφωνία, αλλά ξέφυγε η Ελλάδα από το Grexit και σημείωσε πως απέναντι στους ευρωπαίους ηγέτες υπήρχαν δύο εναλλακτικές, η συμφωνία ή η άτακτη χρεοκοπία.
Μα αυτό δεν τους λέγαμε τόσους μήνες; Το μαχαίρι στο λαιμό δεν είχε ο Σαμαράς όταν έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις αλλά ο Τσίπρας τον λιθοβολούσε. Και ψεύτης και υποκριτής δηλαδή.
Ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως με τη νέα συμφωνία δεν κόβονται μισθοί και συντάξεις, αλλά παραδέχθηκε πως με την αύξηση του ΦΠΑ μειώνεται η αγοραστική δύναμη των πολιτών. Σχεδόν μας είπε ότι η συμφωνία είναι καλύτερη απ' όλες αν και ξέρουμε όλοι ότι είναι ένα σκληρό μνημόνιο. Ενώ αποκάλυψε ότι εκτός από τον Βαρουφάκη ήταν κι αυτός ένας από τους πέντε που έκαναν σχέδια για Grexit και παρήγγειλε ανάλυση για τις επιπτώσεις. Μόλις είδε τα στοιχεία τρόμαξε και απέκλεισε το ενδεχόμενο. Χρειαζόταν μελέτη για να το καταλάβει; Τόση απερισκεψία και ασχετοσύνη;πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...