Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015

100 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ!!! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕ, ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΘΕΣΗ!!!

Το πόσο επικίνδυνα γίνονται καθημερινά τα πράγματα στα νησιά μας ,αρχίζουν και φαίνονται και αν δεν αντιδράσουμε δυναμικά θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια!
Επεισόδια δημιούργησε ομάδα 100 λαθρομεταναστών, οι οποίοι ...

διαμαρτυρόμενοι στον χώρο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καλύμνου για την καθυστέρηση διεκπεραίωσης των διαδικασιών ταυτοποίησης τους, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες.
Να σημειώσουμε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες άτομα αυτής της ομάδας αρνήθηκαν να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα,ισχυριζόμενοι ότι είναι παράνομο όπως τους ενημέρωσε εκπρόσωπος της Ύπατης  Αρμοστείας. του ΟΗΕ ( Μια ζωή τα ίδια )
Η εν λόγω ομάδα λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι με καθοδηγητές 2-3 άτομα, προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες με κραυγές ,υψωμένα γροθιές και σπρώχνοντας το περιπολικό όχημα του ΛΣ που βρισκόταν σταθμευμένο μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι επιχείρησαν να κατεβάσουν και την ελληνική σημαία από τον ιστό που βρίσκεται μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου Καλύμνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάλι αυτοπτών μαρτύρων που καθόντουσαν σε διπλανές καφετέριες ,όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια δημιουργήθηκε ένα εκρηκτικό κλίμα που θα έπαιρνε απρόβλεπτες διαστάσεις αν δεν ήταν άμεση η αντίδραση του Λιμενάρχη Καλύμνου Πλωτλαρχη Λ.Σ Ιωάννη Καραντζιούνη.
Ο Λιμενάρχης προσήλθε άμεσα στον χώρο, έθεσε σε ετοιμότητα όλα τα στελέχη του Λιμεναρχείου και ενημέρωσε το ΑΤ Καλύμνου, άνδρες του οποίου προσήλθαν με οπλισμό.
Η ομάδα των λαθρομεταναστών βλέποντας την άμεση αντίδραση και αποφασιστικότητα του Λιμεναρχείου να μην επιτρέψει το παραμικρό είδους έκτροπο και υπό την καθοδήγηση των 2-3 ατόμων που είχαν ως επικεφαλής, άρχισαν να διασκορπίζονται.
Εν τω μεταξύ στο χώρο του Λιμεναρχείου συγκεντρώθηκαν και αρκετοί κάτοικοι του νησιού ,οι οποίοι πληροφορήθηκαν τις προκλητικές ενέργειες των  λαθρομεταναστών, προβληματισμένοι για την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος του λιμανιού της Καλύμνου, αλλά και από τις ανεξέλγκτες διαστάσεις που παίρνει η είσοδος παράτυπων μεταναστών.
Και φυσικά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν ληφθούν μέτρα από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος που διογκώνεται καθημερινά ,είναι άγνωστο οι φιλόξενοι κάτοικοι του νησιού που μέχρι τώρα φροντίζουν τους πρόσφυγες, πως θα αντιδράσουν σε περίπτωση που συμβούν παρόμοια επεισόδια.
Δεν είναι τυχαίο, ότι κατά το χρόνο των επεισοδίων ρίχθηκαν από ύψωμα του νησιού, δύο δυναμίτες, προφανώς ως αντίδραση σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες μερίδας  των λαθρομεταναστών.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου και το ΑΤ Καλύμνου έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα ετοιμότητας για να αποφευχθούν τυχόν νέα επεισόδια.
Και μέσα σε αυτές τις απαράδεκτες σκηνές που εκτυλίχθηκαν από ομάδα λαθρομεταναστών, λίγα μέτρα πιο κει, όπως φαίνεται και σε φωτογραφία Σύριοι πρόσφυγες υπομονετικά με μικρά παιδιά στην αγκαλιά τους περιμένουν και βλέπουν με αγανάκτηση να εκτυλίσσονται τέτοιες σκηνές.
Να σημειώσουμε ότι οι φωτογραφίες είναι από το χώρο που εκτυλίχθηκαν τα επεισόδια και αφού έχει επέμβει το Λιμεναρχείο και η Αστυνομία.
Η τελευταία φωτογραφία είναι με τους Σύριους πρόσφυγες.
εξεγερση δυο
εξεγερση τρια
εξεγερση τεσσερα
εξεγερση πεντε
φωτό αρχείου
εξεγερση εξηΠηγή :http://kalymnos-news.gr (το διαβάσαμε στο veteranos.gr), τιτλος: δικός μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...