Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ!Το απόλυτο ΧΑΟΣ σε Κω, Χίο και Λέσβο! Ένα τσουνάμι ΛΑΘΡΟμετανάστες έπνιξαν τα νησιά μας! Σε απόγνωση κάτοικοι και επιχειρηματίες! (ΔΕΙΤΕ 3 ΒΙΝΤΕΟ)

lathro

Το απόλυτο χάος…
Στα όρια της αντοχής τους βρίσκονται κάτοικοι και επιχειρηματίες του νησιού.Αυτήν την ώρα στην Κω εκτιμάται ότι βρίσκονται περίπου 5.500 πρόσφυγες και μετανάστες
Το απόλυτο χάος επικρατεί σε Κω, Χίο και Λέσβο, καθώς καθημερινά εκατοντάδες  λαθρομετανάστες καταφθάνουν και στα τρία νησιά.
Η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Κάτοικοι και επιχειρηματίες των νησιών γίνονται μάρτυρες τριτοκοσμικών καταστάσεων.

Οι εικόνες από την Κω που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκάλεσαν το ενδιαφέρον και του BBC. Απεσταλμένος του βρετανικού δικτύου, έκανε οδοιπορικό στο νησί και περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κω, ευρεία σύσκεψη φορέων για την λήψη αποφάσεων που θα ανακουφίσουν το νησί πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Επαρχείο Κω, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου.
Ενδεικτικό της έντασης του προβλήματος, που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο δύσκολο στη διαχείριση και αντιμετώπισή του, με την τοπική κοινωνία να έχει φτάσει στα όρια των αντοχών και των δυνατοτήτων της, είναι το γεγονός ότι αυτήν την ώρα στην Κω εκτιμάται ότι βρίσκονται περί τα 5.500 άτομα.
Η σύσκεψη αποφασίστηκε από τον περιφερειάρχη, αμέσως μετά την ψήφιση από την Βουλή, νόμου που δίνει την δυνατότητα στην περιφέρεια να εκτελεί δαπάνες για την ανακούφιση του μεταναστευτικού. Ο νόμος έλυσε πλέον τα χέρια της περιφέρειας, ώστε να συνδράμει άμεσα στην προσπάθεια ανακούφισης κατά το δυνατόν των νησιών από το πρόβλημα, αφού η επίλυσή του είναι θέμα κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με κεντρικό σύνθημα “Θέλουμε να φύγουμε” (“We want to Leave”, έγραφε το πανό), δεκάδες λαθρομετανάστες πραγματοποίησαν το μεσημέρι πορεία στο λιμάνι της Κω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...