Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Αν είσαι εθνικιστής ή απλά «πολύ συντηρητικός» τότε είναι πιθανό το κράτος να σε θεωρεί «τρομοκράτη»


 

Πριν από λίγες ημέρες η ιστοσελίδα The Intercept κυκλοφόρησε κορυφαία απόρρητα έγγραφα που διέρρευσαν από την GCHQ (Government Communications Headquarters) την υπηρεσία της Βρετανίας η οποία είναι αρμόδια για τις υποκλοπές επικοινωνιών, το ισοδύναμο της αμερικάνικης NSA στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ένα από τα έγγραφα ρίχνει φως σε αυτό που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και των υπηρεσιών της κάνουν on-line προκειμένου να διαδώσουν την προπαγάνδα και να παραπλανήσουν το κοινό, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Το έγγραφο είναι μια σε βάθος περιγραφή του τι είναι η Joint Threat Research Intelligence Group(JTRIG). Η JTRIG, είναι μια μονάδα εντός τηςGCHQ που ασχολείται με την στόχευση πολιτικών ομάδων που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρεί ως «εξτρεμιστικές».

Μπορεί να μην αποτελεί έκπληξη το ότι η κυβέρνηση θεωρεί τους τρομοκράτες εξτρεμιστές και είναι απόλυτα λογικό ότι η βρετανική κυβέρνηση παρακολουθεί αυτές τις ομάδες. Αλλά αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι στοχεύει επίσης σε αυτό που αποκαλεί «δεξιές ομάδες». ΗEnglish DEFENCE league για παράδειγμα αναφέρεται στο έγγραφο που διέρρευσε. 
Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι η στόχευση ακροδεξιών ομάδων είναι ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για αυτούς, του ίδιου ενδιαφέροντος που έχουν για τις τρομοκρατικές επιχειρήσεις με όμηρους στο Αφγανιστάν. Για σκεφτείτε το για λίγο: οι άνθρωποι που αγαπούν τη χώρα τους και το λαό τους πάνε στο ίδιο πακέτο με ισλαμιστικές ομάδες. Οι εθνικιστές στα μάτια της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου αποτελούν τόσο μεγάλη απειλή όσο ένας τρελός τζιχαντιστής. 
Αν και ο ορισμός «ακροδεξιά», είναι χαλαρός, μπορούμε να υποθέσουμε ότι ο ορισμός της «άκρας δεξιάς» περιλαμβάνει σήμερα τον καθέναΠου ακόμη και εξ αποστάσεως διαφωνεί με ή επικρίνει την πολυπολιτισμική ιδεολογία της μαζικής μετανάστευσης.

Ένα άλλο επιχείρημα είναι ότι η υπηρεσία πληροφοριών πρέπει να έχει ένα πιο συγκεκριμένο, αυστηρότερο ορισμό της έννοιας του ακροδεξιού από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και των πολιτικών ελίτ. Ωστόσο, είναι φυσικά η πολιτική ελίτ που υπαγορεύει τι πρέπει να κάνει η υπηρεσία πληροφοριών. Ως περαιτέρω απόδειξη, σκεφτείτε τι λέει η JTRIG ότι είναι το υπόβαθρο των ανθρώπων που εργάζονται γι’ αυτούς. 
Οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι, και οι δύο ομάδες που είναι πασίγνωστο ότι πετούν μόνιμηλάσπη για το εθνικιστικό μήνυμα. Δεν έχει σημασίαΑΝ κάποιος είναι απλά ένας υποστηρικτής του UKIP ή ένας blogger που δεν χάφτει την επικρατούσα ιδεολογία, με απόλυτη βεβαιότητα, εμπίπτουν και οι δύο στοΠΛΑΊΣΙΟ του ορισμού της «άκρας δεξιάς».

Εκεί που γίνεται τρομακτικό είναι ότι αυτή η μονάδα συμμετέχει σε ψυχολογικές λειτουργίες. Το έγγραφο που διέρρευσε αποκαλύπτει πώς χρησιμοποιούν την έρευνα σχετικά με την ανθρώπινη συμπεριφορά για να επιτύχουν το στόχο τους που είναι να εξαπατήσουν το κοινό. Αυτό είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στις επιχειρηματικές μονάδες που η έκθεση αναφέρει ότι οι πράξεις τους χαρακτηρίζονται από τους όρους "δυσφήμιση", προώθηση «δυσπιστίας», «αποτροπή», «διατάραξη», «άρνηση», «διασυρμός» και «υποβάθμιση». 
Οι ενέργειες αυτές λαμβάνουν χώρα σε όλο τονonline κόσμο. Φόρουμ, σχόλια στο YouTube,social mediaκαι ούτω καθεξής, όλα στοχεύουν να προωθήσουν τις απόψεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου και να υπονομεύσουν οποιαδήποτε διαφωνία. Μια πιο λεπτομερής εξήγηση μπορεί να δει κανείς στην παρακάτω εικόνα: 
Από ό, τι μπορούμε να καταλάβουμε με βάση το έγγραφο, οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται καθώς και οι πράξεις που γίνονται από αυτή τη μονάδα είναι τόσο αμφίβολο, που ορισμένα μέλη του προσωπικού ανησυχούν για την ηθική. Για τους  σώας τας φρένας, αυτό θα πρέπει να είναι μια σαφής ένδειξη ότι αυτό που συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και χρηματοδοτείται από δημόσιους πόρους είναι εντελώς επαίσχυντο.

Υπάρχουν τακτικές για την «ενθάρρυνση της πλειοψηφίας να συμμορφωθεί προς τις μειονότητες». 
Παρά το γεγονός ότι τα ίδια τα έγγραφα δεν παρέχουν λεπτομερή εικόνα για συγκεκριμένες πράξεις, δείχνουν ωστόσο ότι η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου κατασκόπευε και είναι πιο πιθανό κατασκοπεύει το δικό της λαό και στοχεύει σε ομάδες που θεωρεί απειλή.

Ότι ο εθνικισμός ή η «ακροδεξιά» θεωρούνται τρομοκράτες είναι παράλογο, δεδομένου ότι είναι η ριζοσπαστική αριστερά στην Ευρώπη που διαπράττουν την πλειοψηφία των βίαιων πράξεων, όπως βανδαλισμοί σε δημόσιους χώρους και επιθέσεις σε εθνικιστές, ωστόσο, φαίνεται ότι η αριστερά και η ριζοσπαστική αριστερά είναι εντελώς ανενόχλητη από την κρατική επιτήρηση. Για να φανεί αυτό το παράλογο και τα δύο μέτρα και σταθμά, η Αναφορά του 2014 της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τρομοκρατία: Κατάσταση και Τάσεις καταλήγει στο συμπέρασμα ότι 52 άτομα συνελήφθησαν για τρομοκρατία: 49 από την αριστερά και 3 από την δεξιά.
Το παρακάτω γράφημα βοηθά να καταδείξει πόσο παράλογη και «περίεργη» είναι o χαρακτηρισμός των εθνικιστών ως τρομοκράτες, ιδίως σε σύγκριση με άλλες μορφές τρομοκρατικών ομάδων. 
Ήρθε η ώρα όσοι αγαπούν την πατρίδα τους να αποδεχτούν ότι το σύστημα είναι στημένο. Αυτό που χρειάζεται είναι η δράση και όχι απλή αναμονή καταμέτρησης ψήφων. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...