Πέμπτη, 1 Ιανουαρίου 2015

Το γνωρίζατε; Γιατί πέφτουν τα αεροπλάνα στην Ασία;

Tο Bloomberg BusinessWeek αναλύει γιατί κατέπεσαν χωρίς επιζώντες τρία αεροπλάνα που είχαν τη βάση τους στη Μαλαισία, με τελευταία την περίπτωση της πτήσης QZ8501 της AirAsia.

Διαβάστε όλο το δημοσίευμα.


Γιατί τόσα αεροπορικά δυστυχήματα στη ΝΑ Ασία;

Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι κι ο ΣΥΡΙΖΑ στο …Σίτυ του Λονδίνου;Μια μικρή «ακτινογραφία» της καρδιάς του καπιταλισμούBlackandWhiteSydneySkyline

Ήταν Ιούνιος του 2010. Η Ελλάδα μόλις είχε αρχίσει να στενάζει από την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, ενώ οι περισσότεροι δεν είχαν ακόμη συνειδητοποιήσει τις καταστροφικές συνέπειες που θα επέφερε στη χώρα και στη ζωή τους. Πολλοί, μάλιστα, δεν μπορούσαν καν να διανοηθούν ότι τα μέτρα που είχαν συνομολογηθεί μεταξύ της τρόικας και της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να υλοποιηθούν στο σύνολό τους.
Για τις ανάγκες του καθημερινού ρεπορτάζ, βρέθηκα στο γραφείο ενός σημαίνοντος εργολάβου δημοσίων έργων και προέδρου τότε μιας από τις εργοληπτικές οργανώσεις της χώρας. Η συζήτηση ξεκίνησε – με τι άλλο; – με τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις που θα επέφερε η εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στην πράξη. Κάποια στιγμή ο συνομιλητής μου, μου λέει: «Πριν από λίγη ώρα στην καρέκλα αυτή που κάθεσαι βρισκόταν ένας παλιός μου φίλος οικονομολόγος και νυν σημαίνον στέλεχος του Σίτυ του Λονδίνου».
  • Και, λοιπόν; του κάνω με αρκετή δόση αδιαφορίας.
  • Τον ρώτησα ποιες είναι οι βλέψεις του Σίτυ για την Ελλάδα. Και ξέρεις τι μου απάντησε;
  • Τι;
  • Δύο είναι κυρίως οι βλέψεις του Σίτυ του Λονδίνου για την Ελλάδα, μου είπε. Όλα τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν άλλοι. Ο πρώτος στόχος είναι οι τιμές των ακινήτων στη χώρα μας να πέσουν τουλάχιστον κατά 50% σε σχέση με αυτές που είχαν το 2008, τη χρονιά, δηλαδή, που έφτασαν στην κορύφωσή τους. Και ο δεύτερος στόχος, είναι τα μεσαία στρώματα στη χώρα μας, δηλαδή οι μικρές βιοτεχνίες, τα μικρά καταστήματα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες κ.λπ. να μειωθούν στο ένα δέκατο από αυτούς που υπάρχουν τώρα.
  • Και τι σημαίνουν όλα αυτά;
  • Σημαίνουν ανυποψίαστέ μου δημοσιογράφε, ότι στα επόμενα χρόνια θα δούμε και θα ζήσουμε καταστάσεις στην κοινωνία που δεν τις έχουμε, ίσως, ξαναζήσει. Θα δούμε με πολύ μεγαλύτερη ένταση το μεγάλο ψάρι να τρώει το μικρό, μικρές επιχειρήσεις να κλείνουν σωρηδόν, σημερινούς καλοβαλμένους ανθρώπους να λιμοκτονούν και να αυτοκτονούν, η ακίνητη περιουσία των πολλών να πηγαίνει κοψοχρονιά σε λίγα χέρια και η ανεργία να καταγράφει πρωτοφανή νούμερα…
Από το ύφος μου κατάλαβε πως ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά – που δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν απόλυτα στην πράξη – να τα πιστέψω. Όπως και να το κάνουμε, δεν ήθελα να παραδεχτώ ότι το δόλωμα που έριχναν στο λαό από το πρωί ως το βράδυ τα διάφορα κυβερνητικά και άλλα παπαγαλάκια πως το μνημόνιο ήταν «για το καλό μας» και «μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα», θα το έχαφτε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Ότι δεν θα υπήρχε μια μαζική αντίδραση ικανή να το αποτρέψει – και που όντως υπήρξε με τις λαοθάλασσες της πλατείας Συντάγματος, ανεξάρτητα αν αυτές χτυπήθηκαν τελικά, τόσο από την κρατική τρομοκρατία, όσο και κυρίως εκ «των έσω», δηλαδή και από πολιτικές δυνάμεις που αντί να αγκαλιάσουν αυτό το αυθόρμητο κίνημα και να του δώσουν ακόμη πιο ριζοσπαστικό προσανατολισμό, το λοιδόρησαν και το «έκαψαν»… Ίσως γι’ αυτό, ο συνομιλητής μου στρεφόμενος πάλι σε μένα – στο μεταξύ παρεμβλήθηκε μια σύντομη τηλεφωνική του συνομιλία – μου είπε:
  • Αλήθεια, ξέρεις τι είναι το Σίτυ του Λονδίνου; Είναι ένα «κράτος εν κράτει» με τεράστια οικονομική δύναμη και δύναμη επιβολής, που μπορεί να εξουσιάζει ακόμη και τις πιο δυνατές κυβερνήσεις…
Προσποιήθηκα πως κάτι ήξερα. Αργότερα, βέβαια, φρόντισα να μάθω πολύ περισσότερα.
Τι είναι το Σίτυ του Λονδίνου;
To Σίτυ του Λονδίνου, μια περιοχή με έκταση 1,12 τετραγωνικά μίλια ή 2.90 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι η καρδιά του χρηματοπιστωτικού τομέα της πόλης και έδρα των μεγαλύτερων τραπεζών, hedge funds και νομικών εταιρειών στον κόσμο, σαν την Goldman Sachs, την Ernst and Young, την Deutshe Bank, τη Morgan Stanley, την JP Morgan κ.λπ. Εταιρειών γιγάντων που θησαύρισαν και θησαυρίζουν από το φοβερό οικονομικό κερδοσκοπικό παιχνίδι που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και στο οποίο οι συγχωνεύσεις εταιρειών και οι ιδιωτικοποιήσεις εθνικών εταιρειών είναι οι «άσοι» στα χρυσά μανικετόκουμπά τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ :ΣΥΡΙΖΑια δήμαρχος που την ενοχλούν τα ελληνικά F16


kallinikou-600x276
"Κόψτε φάτσα"


Να σταματήσουν να πετούν τα ελληνικά μαχητικά αεροπλάνα πάνω από τη Γαύδο. Το απίστευτο αυτό αίτημα έστειλε η δήμαρχος του νησιού, η οποία εξελέγη υποστηριζόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλινίκου. Κι όλα αυτά την ώρα που οι τουρκικές παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου χτυπάνε κόκκινο. «Βλέποντας πόσο συχνά παίζουν πόλεμο πάνω από τα κεφάλια μας, αναρωτιόμαστε: υπάρχει άραγε έλεγχος και αξιολόγηση της αναγκαιότητας τόσο χαμηλών και επικίνδυνων πτήσεων στα ακριτικά νησιά; Υπάρχουν τόσο συχνά παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας ώστε να γίνονται όλα αυτά πάνω από το νησί μας; Έχει λάβει κανείς υπόψη του ότι η Γαύδος είναι κατοικημένο νησί και όχι βραχονησίδα;» διερωτάται η κ. Καλλινίκου σε επιστολή που αναρτήθηκε στο portalτου ραδιοφωνικού σταθμού του νησιού, αμφισβητώντας την αναγκαιότητα αυτών των πτήσεων.

Ποιες είναι οι 12 ακροαριστερές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ


Αντιγράφουμε από την Πηγή:
http://krasodad.blogspot.com/2012/05/12.html

ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. ΣΥΝ, δηλαδή Συνασπισμός της Αριστεράς, των Κινημάτων και της Οικολογίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμμαχία, ο ΣΥΝ η μεγαλύτερη «συνιστώσα», όπως επικράτησε να λέγονται οι μικρές ή μεγαλύτερες πολιτικές ομάδες που έχουν σχηματίσει στην ακροαριστερή πλευρά του πολιτικού συνεχούς έναν συμμαχικό πολιτικό φορέα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλούς είναι μια προσπάθεια να επανενωθεί η πολυδιασπασμένη Αριστερά. Να υπάρχει η δυνατότητα να είναι μαζί μικροί πολιτικοί σχηματισμοί που για πολλά χρόνια βρέθηκαν ο ένας απέναντι στον άλλο.
Τροτσκιστές, μαοϊκοί, πρώην στελέχη του ΚΚΕ, παλαιά μέλη του ΚΚΕ εσωτερικού και πολλοί άλλοι.:

ΑΚΟΑ (Πορτάλιου)
Η Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά προέρχεται από το ΚΚΕ εσ. Φέρει το στίγμα της ανανεωτικής Αριστεράς και έχει κοινά στοιχεία με τα πρώην Κομμουνιστικά Κόμματα της Γαλλίας και της Ιταλίας. Για το λόγο αυτό ανήκει στους λεγόμενους «ευρωκομμουνιστές». «Το όραμά της για σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και αυτοδιαχείριση, ο κομμουνιστικός ορίζοντας και η αντίθεση στον σταλινισμό, αλλά και στη νεοσυντηρητική σοσιαλδημοκρατία, είναι βασικά στοιχεία της ιδεολογικής κατεύθυνσης» της ΑΚΟΑ, όπως συστήνεται ο πολιτικός σχηματισμός, που στη Βουλή εκπροσωπείται μέσω του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπανιά.


ΔΗΚΚΙ (Πάντζας)
Το Δημοκρατικό Κοινωνικό Κίνημα είναι το κόμμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Τσοβόλας τον Δεκέμβριο του 1995. Σήμερα πρόκειται για ένα κομμάτι του «παλαιού» ΔΗΚΚΙ, που έχει γίνει μία από τις λεγόμενες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως αυτοσυστήνεται το ΔΗΚΚΙ «είναι Δημοκρατικό, Πατριωτικό, Κοινωνικό, Πολιτικό Κίνημα που απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες πολίτες. Εχει προοδευτική κατεύθυνση με βάση τις αρχές του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ανθρωπιά, που αποτελούν το ιδεολογικοπολιτικό πλαίσιο δράσης του». Προσθέτει επίσης ότι «το τρίπτυχο αυτοοργάνωση -άμεση δημοκρατία- συλλογική ηγεσία αποτελεί τον άξονα δράσης και λειτουργίας για την επίτευξη των στόχων του, για το σταμάτημα της εκμετάλλευσης Ανθρώπου από Ανθρωπο, για την προώθηση της Σοσιαλιστικής Κοινωνικής Αλλαγής».

ΦΩΤΟ-Όσο τα γίδια ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ η κόρη του Μηλιού γλεντάει στο Γκστάντ στην Ελβετία


Ο μαρξιστής, κατά δήλωσή του, Γιάννης Μηλιός, σπούδασε το καμάρι του στην Αγγλία και μετά το αποκατέστησε σε ξένη δικηγορική εταιρία στην Αθήνα, η οποία μάλιστα είχε και ρόλο συμβούλου στην αποκρατικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας

Όσο λοιπόν ο ίδιος πουλάει παραμύθια στα γίδια και...
μας λέει ότι κόσμος πεινάει και αυτοκτονεί, η κόρη του γλεντάει στην Ελβετία με εφοπλιστές και τον Ψινάκη. Μάλιστα είναι τόσο προκλητική που μας το λέει και κατάμουτρα...


Ψηφίστε Μηλιό γίδια για ακόμα περισσότερο δούλεμα...

Ποια είναι και τι δουλειά κάνει η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μηλιού [εικόνα]

Η κόρη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται Ελιάνα Μηλιού και τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημαίνον στέλεχος της Norton Rose LLP. Πρόκειται για μια διεθνή νομική εταιρεία, το παράρτημα της οποίας στην Ελλάδα, όπου η ίδια εργάζεται, έχει αναλάβει τον ρόλο του νομικού συμβούλου επί θεμάτων αλλοδαπού και ευρωπαϊκού Δικαίου, για την υλοποίηση του σχεδίου αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Το εν λόγω σχέδιο της κυβέρνησης, που αναμένεται να αναπτυχθεί το αμέσως επόμενο διάστημα υπό την εποπτεία του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπει ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχο των εν λόγω αερολιμένων και θα παραχωρήσει μέσω διαγωνισμού, τη διαχείριση σε ιδιώτες με μακροχρόνιες συμβάσεις. Επίσης, ότι τα αεροδρόμια θα βγουν σε διαγωνισμό αφού πρώτα ομαδοποιηθούν, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τόσο εκείνων που είναι υψηλού ενδιαφέροντος, όσο και των άλλων.

Ένας χρόνος-θαύμα στη ζωή ενός πρόωρου μωρού (video)
Ένας χρόνος-θαύμα στη ζωή ενός πρόωρου μωρού (video)Η Lyndsey Miller βρισκόταν στη δουλειά της όταν, διανύοντας την 25η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, την έπιασαν τόσο δυνατοί πόνοι, που πίστεψε ότι θα γεννήσει την ίδια στιγμή. Και πράγματι, έτσι έγινε. Το μωρό της, ο Ward Miles, ήρθε στον κόσμο μόλις 4 ώρες μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο. Δυστυχώς, τα επίπεδα του αίματος στον εγκέφαλό του ήταν τόσο χαμηλά, σε ποσοστό επικίνδυνο για την ίδια του τη ζωή, και οι γιατροί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα γι’ αυτό.
.
Λίγες ώρες μετά, κι ενώ οι γονείς του δεν έφευγαν από δίπλα του, αυτό το τόσο μικρό πλασματάκι άνοιξε τα μάτια του και έστρεψε το κεφαλάκι του προς τη μεριά τους. Το θαύμα μόλις είχε γίνει! Χρειάστηκε να νοσηλευτεί στη θερμοκοιτίδα για τις πρώτες 107 ημέρες της ζωής του, ώστε να μπορέσει με ασφάλεια να πάει πλέον στο σπίτι του με την οικογένειά του.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...