Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Σύγχρονοι δούλοι – σκλάβοι

Σύγχρονοι δούλοι- σκλάβοι: Πώς είναι να δελεάζεσαι από μια δουλειά και να παγιδεύεσαι σε καταναγκαστική ζωή. Δεν φαντάζομαι να πιστεύεις ότι η δουλεία έχει καταργηθεί και δεν υπάρχουν πια σκλάβοι;
Πιστεύεις βλέποντας το έργο που σου πλασάρουν «12 χρόνια σκλάβος» ότι αυτό τελείωσε και λες τρομαγμένος κι ανακουφισμένος «ευτυχώς η δουλεία καταργήθηκε» !!! Χα τρις για δες τα βίντεο πιο κάτω -αν μπορείς, που αμφιβάλλω- και δώσε και μια ματιά γύρω σου, αν κι όταν ξεστραβωθείς από την ύπνωση που σε έχουν ρίξει, το σχολείο σου, οι πολιτικοί σου, η τηλεόραση και η εκκλησία σου. Η δουλεία δεν σταμάτησε ποτέ, άλλαξε περιτύλιγμα για να ταιριάξει με την εποχή. Πως λέμε να αλλάξουμε κουρτίνες στο σπίτι για να ταιριάζουν με την εποχή. Ούτε το σπίτι αλλάζει, ούτε οι κάτοικοι του, ούτε η ουσία του πράγματος, απλά αλλάζει η αίσθηση και η αντίληψη για το σπίτι, σχετικά με το θέμα κουρτίνες.

Το ίδιο συμβαίνει και με την σύγχρονη δουλεία. Είτε την νόμιμη –δημόσιος ή ιδιωτικός δούλος- είτε με την παράνομη –δούλοι σεξουαλικοί ή απλοί σκλάβοι- Η μόνη διαφορά είναι ότι τους μεν νόμιμους, τους εκμεταλλεύεται το επίσημο καταστημένο με την συμφωνία τους και τους αποκαλεί υπαλλήλους. Τους δε, τους εκμεταλλεύεται το παράνομο καταστημένο «χωρίς την συμφωνία» τους και τους αποκαλεί απλά δούλους. Τώρα τα κοινά και οι διαφορές και τις δύο περιπτώσεις είναι οφθαλμοφανή.

Άλλωστε ο πολύς Αβραάμ Λίνκολν ο απελευθερωτής ο τροπαιούχος, είχε δηλώσει ότι «αν μπορούσε να έχει τους σκλάβους της Νότιας Αμερικής χωρίς να χρειαστεί να κάνει πόλεμο και χωρίς να ελευθερώσει κανέναν θα το έκανε ευχαρίστως» απλά χρειαζόταν μια επίφαση, η δήθεν απελευθέρωση των μαύρων ήταν απλά μια Αγκιτάτσια, μοιράζουν και μερικά κίτρινα γυαλιστερά αγαλματίδια και το χάφτεις αμάσητο ! Ξεχνώντας πως ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός. Οι Ινδιάνοι που δεν το ήξεραν βλέπεις τι έπαθαν.

Αυτό που είναι πραγματικά αστείο είναι οι αφίσες στους δρόμους και οι απαιτήσεις των απεργούντων από την δουλεία που γράφουν:

«Δίκιο είναι το δίκιο του δούλου»
«Δικαίωμα στην δουλεία»
«Απαιτώ να με κάνεις δούλο»
«Σε κίνδυνο χιλιάδες δούλοι να μείνουν χωρίς δουλεία»
«Προσοχή οι δικοί μας δούλοι μεταναστεύουν, να μείνουν στον τόπο τους»
«Πανελλαδική στάση δουλείας»
«Λέμε όχι στις απολύσεις των δούλων»
«Αυτοοργάνωση στους χώρους της δουλείας»
«Η κυβέρνηση οφείλει να ακούσει τις νέες απαιτήσεις των δημοσίων δούλων»
«Όταν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των απεργούντων δούλων τότε θα … μπλα μπλα»
«Νέες θέσεις δουλείας υπόσχεται η κυβέρνηση»
«Δώστε στα παιδιά μας θέσεις δουλείας»


Όταν με ρωτάνε οι σύγχρονοι δούλοι τι δουλειά κάνω, τους απαντώ … είμαι αργόσχολη και γελάω με την έκφραση τους. Κανένας δούλος δεν ξέρει ότι, όπως πολύ σωστά αναφέρει ο Μυθάων,

Αργόσχολος < άργος + σχόλη = λαμπερός + νωχελίζειν>Ανάλυση ή μάλλον χαόλυση.

Τι είναι σταθερά λαμπερά νωχελικό και βρίσκεται πάντα ψηλά; Συνεπώς, προϋπόθεση σοφίας (= ιπτασθαι εις ανωτερας πνευματικας σφαιρας) αποτελεί, να είσαι η σημερινή βρισιά «είσαι αργόσχολος». Όλοι οι άξιοι λόγου φιλόσοφοι ήταν αργόσχολοι κι όχι δούλοι.

Φαντάζομαι τον Σπάρτακο π.χ. να μπορούσε να δει τους σύγχρονους δούλους, μετά από το αίμα που χύθηκε για την ελευθερία τους … γέλιο που θα έριχνε !!!

Πάνω από 21 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη είναι εγκλωβισμένοι σε καταναγκαστική δουλειά, σε δουλεία σύμφωνα με τα στοιχεία του ILO, ενώ προπαγανδιστικά και δόλια το αποκαλούν «εργασία»

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...