Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ 5-7/9/2014

tsiprasΟ Αλ. Τσίπρας στην ιταλική εκδοχή της λέσχης Μπίλντεμπεργκ;
villa1_3-620x322Η είδηση – στην περίπτωση τελικά που επιβεβαιωθεί στην πράξη -, αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Η συζήτηση με θέμα «που το πάει τελικά η ηγεσία του κόμματος», αναμένεται να αναζωπυρωθεί – μετά και την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Άγιο Όρος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την είδηση που δημοσιεύθηκε ως παραπολιτικό σχόλιο στο «Έθνος της Κυριακής» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας δεν θα δώσει φέτος το καθιερωμένο ραντεβού με τους διαδηλωτές στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τούτο γιατί στις 6 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στην Ιταλία – και μάλιστα για σοβαρό σκοπό…

Γράμμα σ’ έναν νέο υποστηρικτή του ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητέ νεαρέ μου φίλε,
Photo: Nick Paleologos / SOOCΤο Σάββατο, 10/1/2015, είχα τα 71α γενέθλιά μου και σκέφτηκα ότι ο καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσω στην προεκλογική Αθήνα είναι να σου γράψω ένα γράμμα. Υποθέτω ότι είσαι ένας από αυτούς τους γνήσιους αριστερούς, που δεν πουλούν την ψήφο τους για ένα διορισμό ή άλλο τρόπο καριέρας. Που προβληματίζονται για το μέλλον τους και για το μέλλον της κοινωνίας μας. Αν δεν είσαι, τότε μη συνεχίσεις την ανάγνωση: δεν θα σε ωφελήσει σε τίποτα.
Κατ’ αρχήν, πρέπει να σου συστηθώ. Εντάχθηκα στην Αριστερά όταν ήμουν νέος, τον καιρό της δικτατορίας, επειδή είχα εξοργιστεί με την παραβίαση των ανθρωπίνων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων της κοινωνίας και των δικών μου προσωπικά. Είχα εξοργιστεί από την περιφρόνηση των νόμων και συνεπώς της αξιοπρέπειας των πολιτών που κατοχυρώνεται από αυτούς. Από όλα τα αποκεφαλισμένα από τις ηγεσίες τους κόμματα της εποχής, μόνο η Αριστερά μπόρεσε να οργανωθεί αμέσως και να αρχίσει κάποια αντίσταση. Μόνο η Αριστερά κυνηγήθηκε αλύπητα. Αυτό με έλκυσε σ’ αυτήν. Ωστόσο, μετά από 35 χρόνια ένταξης, στα οποία χρημάτισα και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησα από κομματικό μέλος του ΣΥΝ (προπάτορα του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ), το 2003. Συνέχισα όμως να αρθρογραφώ στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, διατηρώντας δύο τακτικές στήλες κάθε Σάββατο. Είχαν τις ρουμπρίκες «Άνθρωποι και Δικαιώματα» και «Αχάριστος Φωνή». Μετά από 12 συνολικά χρόνια αρθρογραφίας -χωρίς φυσικά αμοιβή- ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ με υποχρέωσε σε αποχώρηση. Οι αιτίες της αποχώρησής μου από το κόμμα και από την ΑΥΓΗ θα πάρουν πολύ χώρο να στις διηγηθώ. Είναι όμως παρόμοιες με αυτά που σου γράφω παρακάτω. Ίσως κάποια άλλη φορά…
Είσαι, λοιπόν, ένας σκεπτόμενος νέος άνθρωπος, έντιμος και με ενθουσιασμό. Πιστεύεις στις ανθρώπινες αξίες, θέλεις να απαλλάξεις τον κόσμο -ή τουλάχιστον τη χώρα- από την αδικία και την καταπίεση και θεωρείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει τα ίδια ή περίπου τα ίδια. Ακούς και διαβάζεις στα κείμενά του ότι για την κακομοιριά της χώρας φταίνε οι Ευρωπαίοι και το μνημόνιο, από το οποίο θα μας απαλλάξει, ότι δεν λειτουργεί η δημοκρατία και αυτοί θα την αποκαταστήσουν, ότι ο πλούτος μαζεύεται στα χέρια όλο και πιο λίγων και αυτοί θα επιβάλουν την ισότητα και άλλα παρόμοια που θα βελτιώσουν το επίπεδο ζωής των κατώτερων τάξεων («μη προνομιούχων» που έλεγε ο ΑΠ).

ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, «όχι στον τόπο γέννησης ή στην καταγωγή βάσει αίματος, αλλά στον τόπο που βρίσκεται η κατοικία και η εργασία του μετανάστη»

tsipras_turkey

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Για τους Ρομά, πλήρη δικαιώματα στη στέγαση, είτε με τη χορήγηση στεγαστικών δανείων, είτε με την παροχή έτοιμων κατοικιών. Συνεχής μέριμνα για θέματα υγείας και εκπαίδευσης. ( ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΡΟΜΑ;;; )
……….
Αναγνώριση του δικαιώματος του πολιτικού γάμου για ομόφυλα ζευγάρια και φυσικά όλων των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτόν (π.χ. παροχές εγγάμων, γονικές άδειες, επιμέλειες τέκνων, δικαιώματα υιοθεσίας, συνταξιοδότησης, κληρονομιάς κλπ.). ( ΕΡΏΤΗΜΑ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ… ΟΜΟΦΥΛΟΙ;;; )
Παροχή ασύλου στην Ελλάδα σε άτομα που κινδυνεύουν στη χώρα τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. ( !!!!!!!!!!! ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ;;; )
Καμία διάκριση απέναντι σε ομοφυλόφιλους στο στρατό, για κληρωτούς και επαγγελματίες. Η κατάσταση με τα ψυχιατρικά χαρτιά Ι5 είναι απαράδεκτη και πρέπει να σταματήσει, καθώς αναπαράγει διακρίσεις και στερεότυπα σε βάρος των ομοφυλόφιλων πολιτών. ( ΖΗΤΩ… ΤΑ ΣΤΡΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΡΟΖ ΣΚΕΛΕΕΣ !!! ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ… ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΙΣΘΕΝ !!! ) 
Εισαγωγή στα σχολεία μαθήματος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης από ειδικευμένους δάσκαλους, με σύγχρονα βιβλία και με αναφορές σε όλες τις διαφορετικές σεξουαλικές εκφράσεις των ανθρώπων, ώστε οι έφηβοι να αποδέχονται τη διαφορετικότητα χωρίς να ενοχοποιούνται. ( ΕΔΩ; ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΕΥΝΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΩΣ ΘΑ… ΓΙΝΟΥΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΑ, ΚΤΗΝΟΒΑΤΕΣ, ΠΑΙΔΟΦΙΛΟΙ, ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΕΣ, ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΙ ΚΛΠ ΑΝΩΜΑΛΟΙ; ) 
………………..
Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των γυναικών στην αναπαραγωγή και στον ελεύθερο σεξουαλικό προσανατολισμό.

ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕ ΘΕΤΙΚΕΣ

Πάντοτε θερίζουμε, ό,τι σπέρνουμε. Αν είμαστε ικανοί να σχηματίσουμε σκέψεις υγείας, αγάπης και χαράς, αυτές οι σκέψεις μας ξανάρχονται πίσω σαν ηχώ. Αν όμως σχηματίσουμε σκέψεις μίσους, θυμού, ζήλειας, φόβου, τ΄αποτελέσματα γρήγορα θα εκδηλωθούν στην ίδια μας τη ζωή. Ο άνθρωπος δεν είναι τίποτα άλλο παρά τ΄αποτελέσματα των σκέψεων του. Γ΄αυτό το ουσιαστικό σημείο είναι: Πως θα μπορέσουμε να σχηματίζουμε σκέψεις καλές και να διώχνουμε τις κακές. Στην αρχή θα είναι δύσκολο να εμποδίζουμε τον σχηματισμό κακών σκέψεων αλλά ένα πράγμα μπορούμε να κάνουμε αμέσως: να εμποδίζουμε τις κακές σκέψεις να μένουν για πολύ στο νού μας. Ο μοναδικός τρόπος είναι να τις αντικαθιστούμε με τις αντίστοιχες θετικές σκέψεις. 
Ας πούμε π.χ ότι μας εκνευρίζει και μας στενοχωρεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων. Στην περίπτωση αυτή γράφουμε μια σκέψη στο μυαλό μας η οποία λέει περίπου τα εξής: " η υπερβολική καθυστέρηση, ο θόρυβος, τα καυσαέρια, με κάνουν να τρελαίνομαι". Αφού σκεφθούμε λιγάκι πως μπορούμε να γλυτώσουμε απ΄αυτή την ενόχληση, κάνουμε κάτι άλλο. Ψάχνουμε στο ραδιόφωνο του αυτοκινήτου, βρίσκουμε μια μουσική που μας αρέσει, συγκεντρωνόμαστε στη μουσική και ξεχνάμε την καθυστέρηση και τις άλλες ενοχλήσεις. Έτσι αντικαθιστούμε μια αρνητική σκέψη, μια αρνητική κατάσταση με μια αντίστοιχη θετική. Αν μας ενοχλούν οι φωνές των παιδιών, η αυστηρότητα στο θέμα αυτό μας κάνει να γράψουμε στο μυαλό μας την εξής σκέψη: Όλα μπορώ να τα ανεχτώ εκτός απο τα μικρά παιδιά. 
Η αντίστοιχη θετική σκέψη που πρέπει να κάνουμε είναι η εξής: Μπορώ να ανεχτώ τα πάντα, απολύτως όλα, τίποτε δεν με ενοχλεί. Τη στιγμή που θα σκεφθούμε κατ΄αυτό τον τρόπο, οι φωνές των παιδιών σταματάνε να μας ενοχλούν. Δεν μπορούμε να μη σκεπτόμαστε. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε το μυαλό μας να γεννάει σκέψεις. Εκείνο όμως που μπορούμε να κάνουμε είναι να ελέγχουμε τις σκέψεις. Το μίσος και η περιφρόνηση μας δένει με το πρόσωπο ή με την κατάσταση που μισούμε με ατσάλινα δεσμά. Η μόνη δύναμη που μπορεί να μας απελευθερώσει είναι η ΑΓΑΠΗ. Όταν μας έρχονται στο μυαλό σκέψεις μίσους και περιφρόνησης, θα εφαρμόσουμε τη φόρμουλα της αγάπης. 
Τί είναι η φόρμουλα της αγάπης;
Η αντικατάσταση των αρνητικών σκέψεων με θετικές. Η αντικατάσταση του μίσους και της περιφρόνησης με αισθήματα αγάπης και εκτίμησης. Έτσι όταν μας έρχονται στο μυαλό μας σκέψεις μίσους για κάποιον, θα λέμε : εγώ αγαπώ τον...(θα λέμε το όνομα του). Αν μας έχει βλάψει, θα λέμε είναι αδύνατος χαρακτήρας, δεν ήξερε τι έκανε. 
Με τις θετικές σκέψεις και την αγάπη γινόμαστε ευτυχισμένοι. Με τις αρνητικές σκέψεις και το μίσος είμαστε δυστυχισμένοι. Αμέσως μόλις μας έρχεται μια αρνητική σκέψη πρέπει ν΄ανοίγουμε δρόμο για μια αντίστοιχη καλή σκέψη. 
Έτσι είναι σα να νικάμε το σκοτάδι με το φώς. Όταν λέμε ΝΑΙ στο καλό, το κακό εξαφανίζεται. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...