Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Η αποχή είναι πολιτική πράξη

Είναι άκυρες οι εκλογές όπου δεν υπήρχε συμμετοχή άνω του 50+1%.
Η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής, η οποία μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με τα μαθηματικά. Γιατί μοιάζει; Γιατί με «πράξεις» μπορεί να παράγει «αποτελέσματα». Στα μαθηματικά το 3, για παράδειγμα, είναι ένα αποτέλεσμα, το οποίο παράγεται με πολλούς τρόπους και όχι μόνον με έναν. 3=2+1, αλλά και 4-1 και 9/3, αλλά και 3*1 κλπ.. Άπειροι διαφορετικοί συνδυασμοί αριθμών και πράξεων μπορούν να παράγουν ένα κοινό αποτέλεσμα.
Το ανάλογο μπορεί να γίνει και στην επιστήμη της νομικής με τους νόμους στη θέση των αριθμών. Στο Σύνταγμα, για παράδειγμα, υπάρχει το άρθρο 14, το οποίο διασφαλίζει το δικαίωμα του ανθρώπου στην έκφραση. Άρθρο 14.1. Καθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του, τηρώντας τους νόμους του Κράτους. Το Σύνταγμα διασφαλίζει αυτό το δικαίωμα με ένα άρθρο του. Το διασφαλίζει απόλυτα.
Από εκεί και πέρα υπάρχει το «εννοείται» το οποίο προκύπτει από τα «μαθηματικά» της νομικής επιστήμης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι απαγορεύεται να χτυπάς κάποιον με τον οποίον διαφωνείς. Απαγορεύεται να τον φτύνεις. Απαγορεύεται να τον φυλακίζεις. Απαγορεύεται να τον σκοτώνεις. Αν κάνεις οτιδήποτε από όλα αυτά, παραβιάζεις το Σύνταγμα. «Γράφει» πουθενά το Σύνταγμα …»Απαγορεύεται να φτύνεις κάποιον με τον οποίο διαφωνείς»; …»Απαγορεύεται να τον χτυπάς ή να τον κλωτσάς;» Όχι βέβαια. Εννοείται.
Εννοείται, γιατί αυτό το «αποτέλεσμα» έχει «παραχθεί» από την έννοια της προστασίας του «Δικαιώματος στην έκφραση». Το Σύνταγμα προστατεύει το «Δικαίωμα» και από εκεί και πέρα οτιδήποτε πιθανό ή απίθανο, γνωστό ή άγνωστο, προβλέψιμο ή απρόβλεπτο απειλεί αυτό το «Δικαίωμα», καθίσταται αντισυνταγματικό και άρα παράνομο. Το Σύνταγμα έχει κάνει την «πράξη» και αφού έχει βρει το σωστό για το ίδιο «αποτέλεσμα», το προστατεύει, άσχετα με την «κατεύθυνση» που κάποιος το πλησιάζει και το απειλεί. Δεν «τσιμπάς» αυτόν που διαφωνείς, ψάχνοντας να βρεις τι λένε και αν λένε κάτι οι νόμοι για το «τσίμπημα». Απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε απειλεί τη διασφαλισμένη «πράξη» του Συντάγματος. [2]
Τι σχέση έχει αυτό το οποίο λέμε με την έννοια της ΑΠΟΧΗΣ; Έχει …και πολύ μεγάλη μάλιστα. Πολλοί αμφισβητούν την πολιτική «αξία» της πράξης της ΑΠΟΧΗΣ. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέδεσε την αποχή με την έννοια της τεμπελιάς και της αδιαφορίας. Ο πανάσχετος Πρόεδρος, του οποίου η θέση καθιστά την άγνοιά του τουλάχιστον εγκληματική. Ο για άλλη μια φορά άσχετος Πρόεδρος, ο οποίος κάποτε ευχαρίστησε «προκαταβολικά» —και άρα πριν «αποφασίσει» η Βουλή— τους κομματάρχες για την επιλογή του στη θέση του. Μόνον γι’ αυτές τις δηλώσεις του θα έπρεπε να είχε ήδη παραιτηθεί. Να παραιτηθεί, γιατί δεν είναι δυνατόν ένας από τους θεμελιώδεις φύλακες του Συντάγματος να μην το κατανοεί. Δεν είναι δυνατόν ο επικεφαλής της Ελληνικής Πολιτείας να «βρίζει» τους απέχοντες και μάλιστα τη στιγμή που αυτοί είναι η πλειοψηφία …Τη στιγμή που αυτοί είναι ο κύριος όγκος της δημοκρατικής μας κοινωνίας.
Η ΑΠΟΧΗ «εννοείται» πως είναι πολιτική πράξη. «Παράγεται» από το Σύνταγμα το ότι είναι πολιτική πράξη. Άρα, ως πολιτική «πράξη», θα πρέπει να «παράγει» και «αποτέλεσμα». Πραγματικό πολιτικό «αποτέλεσμα» και όχι απλά να καταγράφεται σαν στατιστικό μέγεθος στους καταλόγους των υπουργείων. Απλά πρέπει να έχεις τη λογική να κάνεις την «πράξη», η οποία «παράγει» το αποτέλεσμα αυτό. Ποιο είναι το πρώτο και βασικότερο άρθρο του Συντάγματος; Το Άρθρο 1, το οποίο προσδιορίζει το πολίτευμα και διασφαλίζει τη λαϊκή κυριαρχία.
Άρθρο 1.1. Το πολίτευμα της Ελλάδας είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία. 

Hurriyet: Επειδή ο Τσίπρας δεν θα θέλει να διαφύγει με ελικόπτερο, θα αναγκαστεί να μην πραγματοποιήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις


Ένα αιχμηρότατο άρθρο κατά του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet στην ηλεκτρονική της έκδοση. Πρόκειται για ένα προσωπικό άρθρο γνώμης του δημοσιογράφου Burak Bekdil, το οποίο αναφέρει τι θα γίνει στη χώρα μας, αν κερδίσει στις εκλογές της Κυριακής το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα.
tsiprasΣύμφωνα με το άρθρο ένας ιδιοκτήτης ταβέρνας, ο Β, σε κάποιο ελληνικό νησί του βορείου Αιγαίου είναι οργισμένος από όσα έχει να πληρώσει στο κράτος. Ο «φουσκωμένος» λογαριασμός της ΔΕΗ είναι 2.888 ευρώ, τα πρόστιμα από δύο τιμολόγια που δεν έκοψε για αγορά τυριού φέτας και άλλων προϊόντων, είναι 623 ευρώ και 500 ευρώ, αντίστοιχα.
Ο ταβερνιάρης δηλώνει ότι «αν αυτή είναι η σταθερότητα δεν θα την ψηφίσει, αλλά δεν θα ψηφίσει ούτε την αυτοκτονία»!
Σύμφωνα με το άρθρο οι κάτοικοι σε αυτό το νησί του βορείου Αιγαίου είναι μπερδεμένοι για το τι θα ψηφίσουν, ενώ η τυπική λαϊκίστικη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ ρέπει προς την αυτοκτονία…
«Η Ελλάδα μοιάζει με την Τουρκία της περιόδου 2000- 2001, όμως ο «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν» των Ελλήνων» (ή ο Βλαντίμιρ Πούτιν κατ΄αντιστοιχία) γράφει ο αρθρογράφος της Hurriyet αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, «δεν είναι ένας ευσεβής χριστιανός ορθόδοξος, ούτε εθνικιστής»…
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, έχει σχηματίσει, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, έναν συνασπισμό αριστερών, με κομμουνιστές όλων των αποχρώσεων, άλλους με ευρωπαϊκό προσανατολισμό και άλλους όχι.
Οι δημοσκοπήσεις δίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ το προβάδισμα με διαφορά μερικών ποσοστιαίων μονάδων από το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του Αντώνη Σαμαρά, αλλά τι προβλέπει ότι θα γίνει στη χώρα ο αρθρογράφος, αν ο Αλέξης Τσίπρας κερδίσει αυτές τις εκλογές;
Σε μια πρόσφατη ομιλία του στο Ηράκλειο της Κρήτης ο αρχηγός της αντιπολίτευσης είπε στους Κρητικούς ότι «εμείς θα παίζουμε τα νταούλια και οι αγορές θα χορεύουν ή καλύτερα, αφού βρισκόμαστε στην Κρήτη, εμείς θα παίζουμε την κρητική λύρα και οι αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι».
«Ο Πούτιν δεν έχει κρητική λύρα και γι” αυτό οι αγορές τον έχουν στη γωνία», τονίζει το δημοσίευμα, με προφανή σκωπτική διάθεση για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα….

Η παγκόσμια ιστορία έχει διδάξει περίτρανα οτι οι άθεοι τα κάνουν χειρότερα και οχι καλύτερα.

τσιπρας-αγιο-όρος

Για άλλη μία φορά οδηγούμαστε σε πρόωρες εκλογές στήν πολύπαθη πατρίδα μας. Ως Έλληνες που περνάμε δύσκολα και τραγικά εξ αιτίας του μνημονίου που μας καταδυναστεύει τα τελευταία 4 χρόνια, έχουμε απογοητευτεί απο τις ενέργειες των πολιτικών μας και τρέφουμε αισθήματα απαξίωσης για αυτούς. Τα κυρίαρχα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας έχασαν την αξιοπιστία τους και καταρέουν στίς δημοσκοπήσεις. Ο λαός στρέφει τα βλέμματά του πρός ένα άλλο πρόσωπο και ελπίζει πώς αυτός ο πολιτικός θα κατορθώσει να επιλύσει τα προβλήματα που τον μαστίζουν και δεν κατόρθωσαν να το κάνουν οι προκάτοχοι του που κυβέρνησαν. Το πολιτικό αυτό πρόσωπο έχει δηλώσει δημόσια πολλές φορές την αθεϊα του και την συμπαράστασή του στούς παράνομους μετανάστες του τόπου των πατεράδων και προγόνων μας ! Τελευταία άρχισε τις εθυμοτυπικές επισκέψεις πηγαίνοντας στό Αγιο Όρος, στόν Πατριάρχη, μέχρι και στόν Πάπα πήγε, απ όλους πέρασε ο κύριος άθεος. Το ότι είναι ειλικρηνής άθεος αυτό δεν αποτελεί πειστήριο αξιοσύνης για έναν αυριανό πρωθυπουργό σε μία χώρα που είναι ακόμη ελεύθερη χάρην στο αίμα τών Χριστιανών που πολέμησαν για αξίες και ιδανικά έναντι των βάρβαρων κατακτητών !. Η παγκόσμια ιστορία έχει διδάξει περίτρανα οτι οι άθεοι τα κάνουν χειρότερα και οχι καλύτερα. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες οτι ο κύριος άθεος και η παρέα του θα μας βγάλουν απο το αδιέξοδο.
Ας εναποθέσουμε για μία φορά τις ελπίδες μας στόν Ιησού και ας νυστέψουμε αυτές τις μέρες, ας προσευχηθούμε συνεχώς και ομαδικώς, άς μετανοήσουμε και ας πάμε την Κυριακή να μεταλλάβουμε και να παρακαλέσουμε τον Ιησού και την Παναγία να προστατεύσουν την πατρίδα μας απο τα δεινά που έρχονται, φωτίζοντας μας να ψηφίσουμε οχι τον κάθε προβαλόμενο απο τα ΜΜΕ της προπαγάνδας, αλλά αν οχι τον καταλληλότερο έστω τον μικρότερο εχθρό και προδότη της πατρίδος μας. Πρός Θεού, ΜΗΝ εμπέξουμε τον Χριστό ψηφίζοντας εναν άθεο, διότι μετά θα έρθουν δεινά και θα τον παρακαλάμε να μας σώσει και δεν θα μας ακούει, επειδή ο εμπαιγμός μας θα διώξει μακριά την Θεία Χάρη και Προστασία Του.

Ξεφτίλισαν τον Σταύρο Θεοδωράκη στο Mega! Τον ανάγκασαν να παραδεχτεί πως θέλει να συνεχίσει την μνημονιακή πολιτική (VIDEO)

Σταύρος ΘεοδωράκηςΑν κάποιος έλεγε ένα χρόνο πριν πως ο Σταύρος Θεοδωράκης θα ηγούνταν πολιτικού κόμματος που θα διεκδικεί...
την τρίτη θέση σε βουλευτικές εκλογές κι οι πρώην συνάδελφοί του στο MEGA θα τον “κολλούσαν στον τοίχο”, θα τον περνούσαμε σίγουρα για τρελό.
Κι όμως, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του 2015, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι σχεδόν σίγουρη, είναι το “Μεγάλο Κανάλι” που ξεμπρόστιασε την πρόθεση του Ποταμιού να δείξει απόλυτη υπακοή στις επιταγές της Τρόικας. Με συνεχείς ερωτήσεις τους πάνω στο ποια θα είναι η προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση εφόσον συμμετέχει σε αυτή το Ποτάμι, ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Γιάννης Πρετεντέρης κι η Όλγα Τρέμη ανάγκασαν τον “Πρωταγωνιστή” Σταύρο να παραδεχθεί πως δεν έχει καμία προτεραιότητα και καμία κόκκινη γραμμή...
Στην αρχή έλεγε πως δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μόνος του, μετά ότι πρέπει να δημιουργηθεί “εθνική ομάδα” που θα εκπροσωπεί τουλάχιστον το 51% των Ελλήνων κι απέφευγε να απαντήσει στην ερώτηση επαναλαμβάνοντας τα παραπάνω.
Κι όταν πλέον δεν μπορούσε να υπεκφεύγει πλέον, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως “η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις κι η Ευρώπη να εκπληρώσει τις δικιές της”, ό, τι ακριβώς δηλαδή λένε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία.

Είναι ολοφάνερο πως πρόθεση του Ποταμιού είναι να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ για να ακολουθήσει ευλαβικά τη μνημονιακή πολιτική, τη λογική του “καλού μαθητή” που επέλεξε κι ο Αντώνης Σαμαράς με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο του MEGA:

Βγήκε στην φόρα EMETIKO mail από τον Σταύρο Θεοδωράκη: "Θυμίστε στις γυναίκες τους..."!

Βγήκε στην φόρα EMETIKO mail από τον Σταύρο Θεοδωράκη: "Θυμίστε στις γυναίκες τους..."!
Εσωτερικό mail του Στάυρου Θεοδωράκη προς τα μέλη του Ποταμιού είδαμε στο Jungle Report, όπου ο ποταμίσιος αρχηγός δίνει οδηγίες για να προσελκύσει το κόμμα του Mega Channel αναποφάσιστους ψηφοφόορους.

Αυτό που προκαλεί αλγινή εντύπωση είναι η οδηγία, οι Ποταμίσιοι να θυμίζουν στις γυναίκες αναποφάσιστους την τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, "Πρωταγωνιστές". Μιλάμε για πραγματικό πολιτικό επιχείρημα....

Αυτό είναι το Ποτάμι, αυτός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης!Μετά από λίγους μήνες ο Τσίπρας και οι ομάδες του θα χρειαστούν δύο ελικόπτερα για να ξεφύγουν από την οροφή κάποιου κτιρίου, κυνηγημένοι

Όπως γράφει σήμερα, Wall Street Journal, η Ελλάδα είναι έτοιμη να βυθίσει ολόκληρη την Ευρωζώνη σε άλλη μία κρίση εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι πεπεισμένος ότι η Ευρωζώνη είναι τόσο απεγνωσμένη να κρατήσει την Ελλάδα στους κόλπους της, που τελικά οι πιστωτές θα δεχθούν την διαγραφή του χρέους της.

Όπως διαπιστώνει η εφημερίδα, η στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλη αλλά όχι βαθιά. Τα τρία τέταρτα των ψηφοφόρων θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ. Έτσι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει σκληρή γραμμή με τους πιστωτές, τότε απειλεί να πάρει «όμηρο» την Ελλάδα ενώ δεν αποκλείεται και ένα «ατύχημα» που θα οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ.

Έτσι, γράφει, μια νίκη για το κόμμα θα πρέπει να θεωρηθεί στην καλύτερη περίπτωση σαν ψήφος διαμαρτυρίας έναντι της σημερινής κυβέρνησης, παρά σαν υποστήριξη στα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία της ίδιας της ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που ο Αλέξης Τσίπρας θα ξεχάσει εάν είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαψεύδει τον εαυτό του. Όταν η πραγματικότητα διαψεύδει τον Αλέξη Τσίπρα. Οι παλινωδίες, τα μπρος-πίσω, τα αριστερά-πιο αριστερά-κέντρο-και λίγο δεξιά αν χρειάζεται, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.Εικόνα κατάρρευσης! – Δεν πληρώνει κανείς φόρoυς!

Εικόνα κατάρρευσης παρουσιάζουν τα φορολογικά έσοδα «με το καλημέρα» της νέας χρονιάς, καθώς τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι εισπράξεις του Δημοσίου στο πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου σημειώνουν «βουτιά» που υπερβαίνει το 30% έναντι του στόχου, πράγμα που σημαίνει ότι η «μαύρη τρύπα» ξεπερνά το 1,5 δισ. ευρώ.
Τον Ιανουάριο θα πρέπει να εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου 4,5 δισ. ευρώ, στόχος ο οποίος από τώρα εκτιμάται ότι είναι αδύνατον να επιτευχθεί λόγω των πολιτικών εξελίξεων

Χρησιμοποιήστε τη «δύναμη της φαντασίας»


Οι καιροί που ζούμε είναι σίγουρα δύσκολοι, αλλά τι θα γινόταν αν αποφασίζαμε να πάμε κόντρα στους καιρούς και υιοθετούσαμε έναν τρόπο σκέψης και δράσης που μόνο επιτυχία θα μπορούσε να μας φέρει;
Το Σύμπαν προσφέρει απλόχερα αφθονία και ευημερία σε όλους. Για να αντιληφθούμε τον πλούτο που υπάρχει γύρω μας θα πρέπει να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε με έναν πιο εποικοδομητικό και θετικό τρόπο γιατί πώς είναι δυνατόν να έχουμε αφθονία όταν πιστεύουμε ότι είμαστε άτυχοι ή ανάξιοι να έχουμε χρήματα;
Μεγαλώνοντας μάθαμε να εκτιμούμε ή όχι το χρήμα, να το μαζεύουμε ή να το σκορπάμε. Oι απόψεις των γονιών μας και των ανθρώπων γύρω μας έγιναν και δικές μας πάγιες πεποιθήσεις και σύντομα απέκτησαν τη μορφή συνήθειας στην καθημερινή μας ζωή. Oι περισσότεροι από εμάς, εξακολουθούμε μέχρι σήμερα να έχουμε τις ίδιες συνήθειες που είχαμε αποκτήσει από τη νεαρή μας ηλικία.
Aν αναρωτιέστε λοιπόν πώς βρεθήκατε στη συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεστε σήμερα, δεν χρειάζεται να ψάξετε πολύ μακριά. H απάντηση μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο νομίζετε.
Πολλοί ειδικοί συγγραφείς βιβλίων σχετικών με την ευημερία και την αφθονία πιστεύουν ότι το κλειδί για τη βελτίωση της οικονομικής μας κατάστασης βρίσκεται στην αλλαγή των πεποιθήσεών μας σχετικά με τα χρήματα.
Mε άλλα λόγια, θεωρούν ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να έχουμε ευημερία στη ζωή μας είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε και αντιμετωπίζουμε τα οικονομικά μας θέματα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...