Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015

Νεο-Αθεϊσμός: Η σύγχρονη θρησκεία χωρίς Θεό με σκοπό την μαζοποίηση του ανθρώπου

Αφότου ξέπεσε από την τιμητική και μακάρια θέση του στα τάγματα των αγγελικών δυνάμεων, έθεσε ως στόχο του να πλήξει τη Θεότητα πιστεύοντας, μέσα στην εγωιστική του σκοτοδίνη, ότι μπορεί να καταστρέψει το Θεό καινά πάρει τη θέση Του!

Όμως διαπίστωσε ενωρίς ότι είναι αδύνατον να αγγίξει η εχθρότητά του ευθέως τη Θεότητα και γι' αυτό στράφηκε κατά των θείων δημιουργημάτων και ιδιαιτέρως του ανθρώπου, ο οποίος αποτελεί την κορωνίδα της κτίσεως. Επιθυμεί σφόδρα να αποκόψει τον άνθρωπο από την κοινωνία του με το Θεό, ώστε να τον προσδέσει στη δίκη του επιρροή, και τελικά να τον καταστρέψει. Πιστεύει πως η καταστροφή του ανθρώπου σημαίνει καίριο πλήγμα για τον ίδιο το Θεό.

Διαβάζοντας με προσοχή το ιερό βιβλίο της Γενέσεως παρατηρούμε ότι η προσπάθεια του διαβόλου, προκείμενου να παρασύρει τους πρωτοπλάστους στην πτώση, επικεντρώνεται στη μείωση της απολυτότητας του Θεού. Αυτό είναι το πρώτο βήμα του φαινομένου της αθεΐας στην ανθρώπινη ιστορία. Από τη στιγμή που οι πρωτόπλαστοι πείστηκαν για την σχετικότητα του Θεού και τη δυνατότητά τους να γίνουν από μονοί τους θεοί, άρχισε και η αμφισβήτησή Του, η οποία στο διάβα των αιώνων πήρε τη μορφή της ολοκληρωτικής άρνησής Του.

Είναι αλήθεια πως στην αρχαιότητα και ως τα τέλη του μεσαίωνα η ολοκληρωτική άρνηση του Θεού ήταν σπάνιο φαινόμενο. Αθεΐα σήμαινε κυρίως την άρνηση παραδεδομένων θρησκευτικών πεποιθήσεων. Οι διαβόητες δίκες περί αθεΐας στην αρχαία Ελλάδα αφορούσαν κατά κύριο λόγο την άρνηση των σοφών και επιστημόνων να λατρέψουν τις άθλιες «θεότητες» των πόλεων. Οι ειδωλολάτρες χαρακτήριζαν τους πρώτους Χριστιανούς ως «άθεους», διότι δεν λάτρευαν τους «θεούς» του παγανισμού. Ο παρανοϊκός Ιουλιανός(361-363), ονόμαζε τους Χριστιανούς «άθεους», διότι απέρριπταν τον παγανισμό, τον οποίο ήθελε να νεκραναστήσει και να επιβάλει στην αυτοκρατορία.

Ολοκληρωτική άρνηση της ύπαρξης του Θεού συναντάμε στη δυτική Ευρώπη στα χρόνια του λεγόμενου «διαφωτισμού». Υπερφίαλοι φιλόσοφοι, έχοντας υπόψη τους την προβολή ενός αντίχριστου Χριστιανισμού και την εικόνα ενός αντίθεου Θεού, από τον παπισμό και το γνήσιο τέκνο του τον προτεσταντισμό, διατύπωσαν τη θεωρία της απουσίας του Θεού. Η ευρωπαϊκή διανόηση και πρακτική ως τα σήμερα είναι στρατευμένη να καταρρίψει την πίστη στο Θεό. Όμως τα αποτελέσματα αυτής της γιγαντιαίας προσπάθειας εδώ και τριακόσια χρόνια, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Οι άνθρωποι αδιαφορώντας για τα κηρύγματα του αθεϊσμού, συνεχίζουν να πιστεύουν στο Θεό και να θρησκεύουν.

Οι ποτάμιοι των αιμάτων στο όνομα της αθεϊστικής ιδεολογίας δε στάθηκαν ικανοί να Ξεριζώσουν την πίστη στο Θεό από τις καρδιές των ανθρώπων, ιδιαίτερα στον εικοστό αιώνα με τη μαρξιστική ιδεολογία. Η αποτυχία των αθεϊστών υπήρξε οικτρή. Στις μαρτυρικές χώρες των πρώην κομμουνιστικών καθεστώτων, όπου διαδραματίζονταν ένας ανελέητος διωγμός κάθε θρησκευτικής δραστηριότητας, τώρα έχουμε θρίαμβο της θρησκευτικότητας! Είναι μια ανέλπιστη έκπληξη! Αυτό που πέτυχαν είναι να αποτελεί όνειδος το να δηλώνει κάποιος σήμερα μαρξιστής!

Με την κατάρρευση του μαρξισμού, ο αθεϊσμός εκφράζεται πλέον με τον αστισμό. Κατάλαβαν οι απανταχού της γης αθεϊστές ότι με τη βία δε μπορούν να πραγματοποιήσουν το σκοπό τους, και το χειρότερο διαπίστωσαν ότι η βία φέρνει αντίθετα αποτελέσματα! Έτσι τα τελευταία χρονιά μας προέκυψε μια νέα μορφή αθεϊσμού, την οποία οι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως «Νέοαθεϊσμό». Παγκόσμιοι ηγέτες του, οι διαβόητοι εκπεφρασμένοι αθεϊστές: Richard Dawkins, Cristopher Hitchens, Sam Harris, V. Stenger κ.ά.

Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτε, οι στόχοι του διαχρονικού αθεϊσμού παραμένουν οι ίδιοι, ήτοι το γκρέμισμα της πίστεως στο Θεό! Εκείνο που άλλαξε είναι η τακτική. Αποφάσισαν να αποβάλουν τον απροκάλυπτο φονταμενταλισμό και να ενδυθούν την προβιά του «πολιτισμένου», του «διαλλακτικού», του «αυθεντικού επιστήμονα».

Σήμερα οι αθεϊστές είναι «διανοούμενοι» και λιγότερο πολιτικοί. Χρήσιμα εργαλεία τους. τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης και ιδιαίτερα το διαδίκτυο. Χιλιάδες ιστοσελίδες με αθεϊστικό περιεχόμενο βομβαρδίζουν τους επισκέπτες τους, προβάλλοντας τα δήθεν κακά της θρησκείας και τα δήθεν καλά του αθεϊσμού. Οι στρατευμένοι αθεϊστές, δίκην ιεραποστόλου, επιχειρούν να «απαλλάξουν την ανθρωπότητα από την ασφυκτική μέγγενη της θρησκείας», να «ελευθερώσουν τον σύγχρονο άνθρωπο από την καταπιεστική πίστη στον ανύπαρκτο Θεό, με σκοπό να τον οδηγήσουν στην πρόοδο και την ευημερία, την οποία του στερεί η θρησκευτική πίστη», «να καταλάβουν οι άνθρωποι πως η μόνη λύση των προβλημάτων τους και η ευτυχία τους εξαρτάται αποκλειστικά από την επιστήμη, από την οποία τους αποξενώνει η θρησκεία», κλπ. Μεγαλοστομίες, χωρίς ουσία και περιεχόμενο! Συνθήματα χιλιοειπωμένα, από την εποχή του «διαφωτισμού», τα οποία δεν πείθουν κανέναν σοβαρό άνθρωπο.

Προσφιλής τους μέθοδος, η παραποίηση και η παραχάραξη της ιστορίας. Μια δοκιμασμένη μέθοδος από τις ομάδες του σύγχρονου αποκρυφιστικού πλέγματος της «Νέας Εποχής» και ιδιαίτερα του νεοπαγανισμού. Όσοι γνωρίζουμε ιστορία μένουμε έκθαμβοι μπροστά στο εύρος της ιστορικής παραχάραξης. Κάνουν επίσης φρικτή παραποίηση και εκμετάλλευση των επιστημονικών δεδομένων. Έχοντας ως «ευαγγέλιο» τους τις νεοδαρβινικές θεωρίες και επιλέγοντας με δεξιοτεχνία όσες επιστημονικές θεωρίες και πορίσματα τους εξυπηρετούν, προσπαθούν να στηρίξουν τις αλλοπρόσαλλες δοξασίες τους.

Καταργείται η προσευχή και ο εκκλησιασμός στα σχολεία! (ΒΙΝΤΕΟ)

kourakis
Πρώτα ήταν ο θρησκευτικός όρκος. Το επόμενο βήμα φαίνεται πως θα είναι η κατάργηση του υποχρεωτικού εκκλησιασμού και της πρωινής προσευχής στα σχολεία. 
Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το χαρτοφυλάκιο της Παιδείας (αναπληρωτής υπουργός Παιδείας) στον βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης Τάσο Κουράκη και μέχρι πρότινος συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η διαθήκη των Επικυρίαρχων

Το ουσιώδες δεν είναι ορατό και τίποτα απ’ αυτό που φαίνεται δεν είναι αυτό που φαίνεται ότι είναι!
Η διαθήκη των επικυρίαρχων, με ότι ή όποιους κι αν βάζετε στο σημείο «επικυρίαρχοι» [1] αφού σας μάθαμε την λέξη κι αρχίσατε να την χρησιμοποιείτε χωρίς ούτε καν να γνωρίζετε περί τίνος πρόκειται. Ας είναι, αναρωτηθείτε, αν δεν έχετε χάσει την ικανότητα να αναρωτιέστε. Για να λυθεί οποιοδήποτε πρόβλημα ή να παραμεριστεί οποιοδήποτε εμπόδιο πρώτα είναι απαραίτητο να γίνει γνωστό και να τεθούν οι σωστές ερωτήσεις. Οι σωστές ερωτήσεις είναι που εμπεριέχουν μέσα τους τις αλήθειες και τις απαντήσεις. Κάνε λοιπόν μερικές σωστές ερωτήσεις και τότε θα βρεις κάποιες αλήθειες σχετικά με την ζωή που ζεις, αν σε ενδιαρέφει κάτι τέτοιο κι αν φυσικά ζεις.
Αναρωτήσου: Γιατί ζούμε όλο αυτό τον παραλογισμό; Ποιοί τον δημιουργούν; Τι μπορούμε να κάνουμε; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για να ζήσουμε μια καλή ζωή; Εμείς εδώ στο terrapapers αλλά και παλαιότερα στην miastala.com, γνωρίζουμε, τα βασικά φυσικά γνωρίζουμε, αλλά είναι αρκετά για να  ανοίξουμε ένα παράθυρο, μια πόρτα, να καθαρίσουμε τον αχνό από το παράθυρο και να δούμε τι γίνεται πίσω, πιο πέρα, πάρα κάτω. Τι στο καλό γίνεται και ο πλανήτης χορεύει στο ρυθμό της τρέλας και της παραφροσύνης; Δεν μιλώ καν τι γίνεται σε άλλους πλανήτες, σε άλλα πλάσματα, σε άλλους κόσμους, αλλά σε αυτόν τον ταλαίπωρο παράλογο κόσμο του «πολιτισμένου» ανθρώπινου ζώου.
Ελπίζω να προβληματιστείς διαβάζοντας και ταυτοποιώντας με την καθημερινότητα σου, το παρακάτω κείμενο, όπως και τους συνδέσμους και να βγάλεις μερικές δικές σου απαντήσεις και να αποκτήσεις μερικά δικά σου δεδομένα πέρα από τις προκαταλήψεις σου που με περισσή εγωπαθή ηλιθιότητα αποκαλείς πεποιθήσεις και παράδοση ενώ είναι απλά μιμίδια.
Αλλά αφού κι ΑΝ προβληματιστείς ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Η μαγική λέξη είναι ΚΑΝΕ.
Το να ΚΑΝΕΙΣ σημαίνει να αναλάβεις την ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ.
Απο ‘κει και πέρα ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.

Η προφητεία του Άγιου Παϊσιου για τη νίκη του Τσίπρα στις εκλογές και την πτώχευση

Ο Άγιος Παΐσιος είχε προφητεύσει τον ερχομό του Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργικό θώκο και την πτώχευση της χώρας μας...


"Κάποια μέρα του καλοκαιριού θα ξυπνήσουμε και θα ακούσουμε ότι η Ελλάδα κήρυξε πτώχευση"

Θα'ρθει η στιγμη,που θα τους ενοχλησει ακομη,και η σημαια μας,τους νεους σωτηρες,που ηλθαν στην εξουσια,συνεπικουρουμενους απο νεοδημοκρατες απο την μια,και αντιεξουσιαστες απο την αλλη,και θα στο πουν εντος του κοινοβουλιου..Να το περιμενετε...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...