Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015

Μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πως το μόνο σχέδιο που είχε η κυβέρνηση ήταν η μαγκιά & τα χαμογελάκια στις κάμερες. Δυστυχώς για όλους μας


tsipras-den-echoume-perithorio-gia-kathysteriseis-kai-lathi

Απόλυτο μπάχαλο στην Κυβέρνηση: Το Μαξίμου έβγαλε non paper διαψεύδοντας το… ΥΠΟΙΚ!

Από το μεσημέρι, προσπαθούν στο υπουργείο Οικονομικών, με διαρροές, να καταστήσουν σαφές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνουν πίσω με τις διαπραγματεύσεις και πως δεν θα υπογραφεί κανένα πρόγραμμα! Μάλιστα, έλεγαν πως θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια, ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση! Μέσα στο… χαμό και την ίδια ώρα που υπάρχει έκτακτη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με... το οικονομικό επιτελείο, το Μαξίμου, σε μια προσπάθεια να κατεβάσει τους τόνους,διέψευσε τους… κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. “Πληροφορίες που διακινούνται από δήθεν κύκλους του Υπουργείου Οικονομικών ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν” τονιζόταν χαρακτηριστικά. Όλα αυτά, όταν την ίδια στιγμή ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διακηρύττει πως δεν πρόκειται να δοθούν δάνεια – γέφυρες…

Γι’ αυτό η ελληνική γλώσσα είναι μοναδική! Δείτε κάτι που ΔΕΝ γνωρίζατε για την γλώσσα μας!

papiros-620x330
Η ελληνική γλώσσα δεν είναι τυχαία… Χτίστηκε πάνω στα μαθηματικά, και αυτό που ελάχιστοι ακόμα ξέρουν είναι ότι κάθε λέξη στην ελληνική έχει μαθηματικό υπόβαθρο…

Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα. Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοελληνικά).
Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός.

Το κράτος διεκδικεί 18.500 σπίτια στην Αττική!

Απίστευτο και όμως ελληνικό: το Δημόσιο διεκδικεί εκτάσεις σε δήμους της Αττικής που πριν από 100 χρόνια ήταν χαρακτηρισμένες δασικές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις το ρολόι του χρόνου γυρνάει 153 χρόνια πίσω, στην εποχή της εκθρόνισης του βασιλιά Οθωνα, καθώς σε αυτές τις περιπτώσεις το Δημόσιο θέτει θέμα τίτλων και χρησικτησίας.
Χιλιάδες ειδοποιητήρια -και συγκεκριμένα 18.500 στο σύνολό τους- έχουν αποσταλεί μέχρι στιγμής μέσω ταχυδρομείου σε ιδιοκτήτες οικοπέδων, μονοκατοικιών και διαμερισμάτων, βάσει των οποίων οι παραλήπτες τους ενημερώνονται ότι η ακίνητη περιουσία τους διεκδικείται από το κράτος. Μεγάλες εκτάσεις στους Δήμους Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Αγίας Βαρβάρας, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Γαλατσίου βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο του Δημοσίου, ενώ έπονται και άλλες μέσα στους επόμενους μήνες. «Δεν φταίμε εμείς, το θέμα υποκινήθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Δασών Αττικής», υποστηρίζει η διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, Ευαγγελία Κωφού.

Ο Τσίπρας, ο Ομπάμα, η ΑΟΖ και το “μεγάλο δώρο”

Ο Τσίπρας, ο Ομπάμα, η ΑΟΖ και το “μεγάλο δώρο”

Του Θεόδωρου Καρυώτη*
Εάν οι ΗΠΑ ήταν κράτος-μέλος της ΕΕ θα είχαν καταστραφεί οικονομικά. Ο Μπάρακ Ομπάμα, όταν έγινε Πρόεδρος, βρέθηκε μπροστά στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην αμερικανική ιστορία, και η παρέμβασή του έσωσε την χώρα του γιατί δεν ακολούθησε λιτότητα. 
Έκανε τρία πράγματα που δεν θα μπορούσε να τα κάνει εάν ανήκε στην Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ. Τύπωσε χρήμα, δανείστηκε τεράστια ποσά και έκανε δημόσιες επενδύσεις.
Τώρα, θέλει να βοηθήσει τον Αλέξη Τσίπρα γιατί προτιμά μια πιο αδύνατη Ευρώπη και για να τον απομακρύνει από τον εναγκαλισμό του με την Ρωσία. Επίσης επιθυμεί να βρεθεί σύντομα λύση στο Κυπριακό και μετά να λύσει την ελληνοτουρκική διαφορά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η θέση των ΗΠΑ δεν έχει αλλάξει στο θέμα αυτό από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Πάντα μας έλεγαν «Δεν θα κάνετε μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ εάν δεν τα βρείτε πρώτα με την Τουρκία». Η σημερινή τολμηρή φιλελληνική στάση του Ομπάμα δεν είναι καθόλου τολμηρή. Ενδιαφέρεται πρώτα απ’ όλα για τα συμφέροντα της πατρίδας του. Ποτέ οι Αμερικανοί δεν κάνουν δώρα χωρίς να πάρουν ανταλλάγματα και φοβούμαι για το τι θα ζητήσουν. Ξεχάσαμε γρήγορα τις ευθύνες τους για τη χούντα και τη τραγωδία της Κύπρου. Μακάρι ο Ομπάμα να σταματήσει ξαφνικά να είναι τόσο τουρκόφιλος.
Ξεχάσαμε, επίσης, ότι η Αμερική είναι ο κύριος μέτοχος του ΔΝΤ και πρόσφατα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σε ερώτηση του Μιχάλη Ιγνατίου για το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα, ανέφερε ότι το πρόγραμμα αλλάζει με το αποτέλεσμα των επιθεωρήσεων. Βέβαια, δεν πρόλαβε να κάνει ο Πρόεδρος Ομπάμα τις φιλελληνικές του δηλώσεις για λιγότερη λιτότητα και περισσότερη ανάπτυξη, και ο Λευκός Οίκος συμβούλεψε την ελληνική κυβέρνηση να συνεργαστεί με τους Ευρωπαίους ομολόγους της και το ΔΝΤ.

Νικηφόρος Φωκάς: Ο «Λευκός Θάνατος» του Ισλάμ - Ο Χριστιανός ηγέτης που λείπει σήμερα από την ανθρωπότητα

ΙΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ


Ο Νικηφόρος Φωκάς γεννήθηκε περί το 912 στην Καππαδοκία και ήταν γόνος της φημισμένης οικογένειας των Φωκάδων, πολλά μέλη της οποίας κατέλαβαν υψηλά αξιώματα στην αυτοκρατορία και αναδείχθηκαν στον στρατιωτικό αλλά και πολιτικό τομέα.

Ο παππούς του ονομαζόταν και αυτός Νικηφόρος και είχε ηγηθεί των ρωμαϊκών δυνάμεων στην Ιταλία και την Σικελία επί Βασιλείου Α'. Έχοντας κάνει βίωμα στη ζωή του τη λέξη πειθαρχεία πρωταρχικό μέλημά του είναι να ενταχθεί στον Αυτοκρατορικό στρατό.

Εντάχθηκε λοιπόν και το 945 ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Z' ο Πορφυρογέννητος του ανέθεσε τη διοίκηση του Ανατολικού Θέματος, που βρισκόταν υπό την απειλή των Αράβων. Ήταν οι.... κύριοι αντίπαλοι του, τους οποίους κατατρόπωσε σε σειρά μαχών για να κερδίσει τον χαρακτηρισμό «Ο Ωχρός Θάνατος των Σαρακηνών».

Το έτος 959 μ.Χ. κάθεται στο θρόνο ο Ρωμανός Β', γιος του Κωνσταντίνου Ζ' του Πορφυρογέννητου, στεφθείς αυτοκράτωρ υπό του πατρός του το 945 μ.Χ. σε παιδική ηλικία.

Αναγνωρίζοντας τις ικανότητες του Νικηφόρου Φωκά είχε αποφασίσει να τον προάγει ώστε να διοικήσει τις στρατιές της Αυτοκρατορίας στα εδάφη που είχε χάσει τους προηγούμενους αιώνες. Παρόλα αυτά η Αυλή του Αυτοκράτορα είχε αρκετά άτομα που τον "συμβούλευαν" να μην τον εμπιστεύεται φυσικά επειδή τον φθονούσαν...

Κάποιον λάκκο έχει η φάβα…με τον περίφημο κ. Βαρουφάκη (τον ασκητή)…που τρώει πολύ διαφήμιση απο το σύστημα!.

Κάποιον λάκκο έχει η φάβα…με τον περίφημο κ. Βαρουφάκη (τον ασκητή)…
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ως «ποταπός» που είμαι, πολλές φορές γράφω κακίες.Έχω και εμμονές.Μερικές φορές όμως έχω και δίκιο.Ελπίζω και αυτή να είναι μια από εκείνες τις φορές που έχω δίκιο.Διότι αλλιώς πάει να πει ότι όχι μόνο εγώ, αλλά και πολλοί άλλοι, θα πρέπει να αισθάνονται λίγοι και ανεπαρκείς σε σχέση με τον νέο υπουργό Οικονομικών, τον περίφημο κ. Βαρουφάκη (τον ασκητή)…
Για ποιο πράγμα μιλάω;
Για τις επιστημονικές σπουδές και την ακαδημαϊκή καριέρα του συγκεκριμένου υπουργού, που έφαγε γερό χαστούκι σήμερα από τον Ολλανδό, και που αν αληθεύουν αυτά που διάβασα σε εφημερίδα της συμπρωτεύουσας, τότε εγώ τουλάχιστον είμαι «ελάχιστος».
Έχουμε και λέμε: Ο Γιάννης Βαρουφάκης που είναι καθηγητής Οικονομικής θεωρίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών, γεννήθηκε το 1961. Είναι δηλαδή, ακριβώς στην ίδια ηλικία με εμένα.

Σπούδασε, λέει, Μαθηματικά και Οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Έσ@ξ και του Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, κάνοντας τη διδακτορική του διατριβή στην οικονομική θεωρία στο πανεπιστήμιο του Έσ@ξ.
Μέχρι εδώ όλα καλά… μετά όμως;
Δίδαξε, λέει, στο πανεπιστήμιο του Έσ@ξ, ενώ αργότερα, το 1985(!), δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Νόργουιτς για δυο χρόνια, και το 1987 δίδαξε στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Χμ…. Εγώ που κέρδιζα μάλιστα και χρονιά στο σχολείο, και αποφοίτησα από λύκειο της Θεσσαλονίκης 17 χρόνων παλικαράκι, πήγα 18 και κάτι και σπούδασα στη Βόρεια Αμερική, πήρα πτυχίο Μπάτσελορ σε τρία χρόνια (αφού τον ένα χρόνο έκανα εντατικά μαθήματα για να κερδίσω τον τέταρτο), και αμέσως μετά πήρα σε δυο χρόνια Μάστερ (πάλι εντατικά για να κερδίσω χρόνια, καθότι που να βρεθεί συνάλλαγμα;) με αποτέλεσμα να αποφοιτήσω το 1985, οπότε και παρουσιάστηκα αμέσως στον στρατό.
Ο Βαρουφάκης, που σίγουρα πήρε και διδακτορικό για να διδάξει, έτσι δεν είναι; πότε πρόλαβε να αρχίσει να διδάσκει το 1985; Πότε πήρε πτυχίο, πότε πήρε Μάστερ, και πότε πήρε Ph.D;
Στο δικό μου το πανεπιστήμιο, το διδακτορικό ήθελε τουλάχιστον 3 χρόνια, κι αυτό αν περνούσες όλα τα μαθήματα με τη πρώτη. Άρα στη καλύτερη περίπτωση, αν γραφόμουν θα το έπαιρνα το 1988. Και μετά βέβαια ο στρατός… που στην Ελλάδα τουλάχιστον χρειάζεται να έχεις υπηρετήσει για να γίνεις κλητήρας στο δημόσιο, αλλά μάλλον όχι για να γίνεις υπουργός.
Τι παίζει λοιπόν με τον Βαρουφάκη;
Δεν πήρε διδακτορικό; Τότε πως δίδασκε;
Δεν πήγε μήπως φαντάρος; Μάλλον… διότι στη συνέχεια όπως διαβάζω, από το 1988 ως το 2000 δίδασκε οικονομικά (και πολιτική φιλοσοφία!!!!!) στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Από τότε μέχρι τώρα διδάσκει, λέει το δημοσίευμα, στο πανεπιστήμιο των Αθηνών!
Τώρα πως γίνεται και τα τελευταία χρόνια είναι ή στο Σιάτλ, ή στο Όστιν, ή αλλού, και συγχρόνως διδάσκει στην Αθήνα, ας το βρει ο Κουράκης που είναι και αρμόδιος.

Εκτός κι αν είναι μονίμως σε καμιά συνδικαλιστική ή άλλη άδεια επειδή είναι ωραίος.
Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.

Η Νεα Τάξη θελει οπωσδήποτε το ξεπούλημα της Ελλάδας!Ξεκάθαρα λόγια της Νέας τάξης για την πατρίδα μας. Τα κτήνη τι αλλο Θα μπορούσαν να κανουν εκτός απο την δημιουργία και το πέρασμα της είδησης....υποσυνείδητα στα εγκεφαλικά κύτταρα των υπνωτισμένων ζόμπι.

Βέβαια με μοχλό το "χιούμορ" οι διαρρήκτες της συνείδησης βιάζουν την αξιοπρέπεια των λαών, την αξιοπρέπεια της μοναδικής φυλής στον πλανήτη που ειναι ικανή να πολεμήσει και να νικήσει απο τα κτήνη.

Σας αρέσει το χιούμορ ρεεε κτήνη; Οχι μονο δεν θα μπορέσετε να μας ξεπουλήσετε...αλλα είμαστε ικανοί να ξεσκίσουμε τον γαμημενο πολιτισμό σας!!!


Πρέπει να καταλάβετε οτι οι μπασταρδοι στην χώρα μας εχουν αρχίσει να τα κανουν πάνω τους....σεισμό θα προκαλέσουμε ρεεεε!!!

Το εχουμε αποδείξει και στο παρελθόν χιλιαδες φορες ρεεεε λιρατες όρνιθες....είμαστε η μόνη φάρα ρεεεε!!!

Να τους χαιρόσαστε βρε. .... Εθνική ομάδα διαπραγματευσης

Αμφισβητεί τον Βαρουφάκη ο Λαπαβίτσας
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τις επιφυλάξεις του για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών στη μέχρι στιγμής διαπραγμάτευση
Επιφυλακτικός εμφανίστηκε σήμερα το πρωί ο οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας, όσον αφορά τους χειρισμούς και τις δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Σωτήρη Ξενάκη και του Βασίλη Αδαμόπουλου στο Βήμα, τόνισε πως το κλίμα μπορεί να είναι καλύτερο -αναφερόμενος στις επαφές στο εξωτερικό- αλλά η πραγματικότητα δεν είναι καλύτερη και τόνισε πως υπάρχουν δυσκολίες.

ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΕΣ: ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ... ΣΕΛΦΙ ΕΒΓΑΖΑΝ ΟΙ ΠΟΤΑΜΙΣΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!!! KAI META ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΟΥΛΗ!!!

Να τους χαιρόσαστε βρε. ....
Εθνική ομάδα διαπραγματευσης

Τη χαρά τους δεν μπορούσαν να κρύψουν οι βουλευτές του Ποταμιού μέσα στη Βουλή κατά την ορκωμοσία της νέας Βουλής.

Μάλιστα τέσσερις βουλευτές δε συγκρατήθηκαν και έβγαλαν selfie για να έχουν να ποστάρουν στο facebook και το twitter.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Ορφανός σήκωσε το iphone και έβγαλε τη selfie με τον Χάρη Θεοχάρη, τον Ιάσωνα Φωτήλα και τον Γιώργο Αμυρά.

Σοκ σε σχολείο της Αθήνας: Παιδί είχε να φάει δύο ημέρες

Σοκ σε σχολείο της Αθήνας: Παιδί είχε να φάει δύο ημέρες
Εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική» και σημείωσαν ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε»
Περιστατικά παιδιών με υποσιτισμό σε σχολεία του δήμου Αθηναίων, κοινοποίησαν εκπαιδευτικοί σήμερα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων, αφού οι σοβαρές καθυστερήσεις στο διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων - ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ - έχει στερήσει το Δημοτικό Βρεφοκομείο από τη δυνατότητα να προετοιμάζει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.
Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνον οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια.

Bild για Τσίπρα: «Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει...»

«Θα καταφέρει να ελαφρύνει το χρέος ο Έλληνας πρωθυπουργός;», αναρωτιέται η γερμανική εφημερίδα μέσα από ένα άρθρο που στάζει χολή 

«Ο Αλέξης Τσίπρας γελάει στη μισή Ευρώπη», σχολιάζει ειρωνικά στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα Bild, την ώρα που η πατρίδα του είναι χρεοκοπημένη. «Θα καταφέρει να ελαφρύνει το χρέος ο Έλληνας πρωθυπουργός;», αναρωτιέται η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας.«Η χώρα του είναι χρεοκοπημένη κι αυτός γελάει...». Η Bild υπενθυμίζει επίσης στους αναγνώστες της πως το χρέος της Ελλάδας ανέρχεται σε 315 δισεκατομμύρια ευρώ. «Την ώρα που η πατρίδα του βρίσκεται σε δυσχερή θέση, αυτός μοιράζει χαμόγελα...».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ταξίδεψε στην Κύπρο, τη Ρώμη, τις Βρυξέλλες, το Παρίσι και εν συνεχεία επέστρεψε στην πατρίδα του. Ο φακός τον δείχνει πάντα να έχει πολύ καλή διάθεση, να χαμογελά σε όλους τους σταθμούς της πρώτης ευρωπαϊκής περιοδείας του από την ανάληψη των καθηκόντων του. Το ερώτημα, όμως, είναι τι θα κάνει όταν επισκεφθεί την Γερμανία», γράφει η Bild.

 Παραθέτοντας φωτογραφικά στιγμιότυπα από το ταξίδι του στην Γηραιά Ήπειρο, η Bild αναρτά και τις αντίστοιχες λεζάντες. «Το γέλιο του Α. Τσίπρα στις 4 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, το γέλιο του Α. Τσίπρα στην Κύπρο έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, το γέλιο του Τσίπρα στη Ρώμη όταν δέχεται ως δώρο από τον Ιταλό ομόλογό του, Ματέο Ρέντσι μία γραβάτα, το γέλιο του Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Σοσιαλδημοκράτη, Μάρτιν Σουλτς, το γέλιο του Α. Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οι οποίοι χεράκι - χεράκι πόζαραν στο φακό, όπως ο πατέρας με τον γιο», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίσει: «το γέλιο του Α. Τσίπρα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, το γέλιο του Α. Τσίπρα στο Παρίσι, με τον Σοσιαλιστή πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και με την δήμαρχο των Παρισίων, Αν Ινταλγκό και τέλος, το γέλιο του Αλέξη Τσίπρα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στην Αθήνα. Το γέλιο, όμως, δεν είναι λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας», καταλήγει η Bild. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...