Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΟΛΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;


O Πιτσιρίκος για τους μετανάστες στην Ομόνοια

Αγαπητέ Πιτσιρίκο,
ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΜΟΛΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;Πάνω που εμείς οι αισιόδοξοι, ανοιχτόμυαλοι και βαθιά ρομαντικοί δίναμε τα εύσημα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που χειρίστηκε τις τακτικές υποδούλωσης της Ελλαδίτσας μας από τις Ευρωπαϊκές δυνάμεις, την ώρα που η ηδονή αντικρίζοντας τα ξινισμένα πρόσωπα των δεξιών για την ήττα τους είχε κατακλύσει τη ψυχή μας, διαπιστώνω για μια ακόμα φορά τη χολή και ακατάσχετη επίδειξη της στενόμυαλης και αδιάλλακτης φύσης των ορκισμένων δεξιών.
Τώρα λοιπόν, έρχεστε εσείς κοτσονάτοι – κοτσονάτοι να τα διαλύσετε όλα με τον πιο εξευτελιστικό και χυδαίο τρόπο.
Ζητάτε τη ρημαδοπαράταση που στις προγραμματικές δηλώσεις υποσχόσαστε όχι μόνο να μη την επικαλεστείτε αλλά να διαγράψετε τη μνημονιακή πολιτική ως ουτοπική και αδιέξοδη τακτική για την ευζωία της χώρας.
Δε λέω, έχετε πολλά ακόμα χιλιόμετρα να διανύσετε για να λουστείτε τη σαπίλα και τη διαφθορά των προ ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικών φορέων.
Τώρα ήρθε το καλό. Surprise! Με ποια λογική αμολάτε όλους αυτούς τους μετανάστες στις επαρχίες και στο κέντρο της Αθήνας;
Με ποιο σκεπτικό διακυβεύετε τη δημόσια υγεία την ώρα που νεοαφιχθέντες αλλοδαποί ομολογούν σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ πως πάσχουν από ασθένειες όπως σύφιλη, ηπατίτιδα Β και δεν τους έχει επισκεφτεί ''ακόμη΄΄ γιατρός;
Και τι θα κάνουν τώρα Αλεξάκη ''επαναστάτη΄΄ όλοι αυτοί; Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα;
Μέχρι στιγμής, αυτοί οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να διασχίσουν χιλιάδες χιλιόμετρα υπό αντίξοες συνθήκες, πλήρωσαν μεσολαβητές που τους οδήγησαν σε ελληνικό τόπο στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς ασφάλεια, χωρίς καμιά εγγύηση πως θα φτάσουν ζωντανοί και σε κάθε περίπτωση αγωνίστηκαν με κάθε τρόπο για μια καλύτερη ζωή.
Τι θα γίνει όμως Αλεξάκη ''ψυχοπονιάρη΄΄ με τους έρμους Έλληνες και Ελληνίδες που δε βλέπουν στον ορίζοντα καμιά ελπίδα;

Εκεί που εστιάζεις την προσοχή σου... αυτό υπάρχει


Η Προσοχή μπορεί να οριστεί ως η κατεύθυνση και η διοχέτευση της συνείδησης με τρόπο ώστε στο μικρότερο δυνατό χρόνο να αντιλαμβάνεται τον περισσότερο χώρο, αντικείμενα, υποκείμενα και καταστάσεις του δεδομένου περιβάλλοντος.

Έτσι λοιπόν η πρώτη και αρχική φάση με την οποία ο ανθρώπινος ψυχισμός αποκτά πληροφορίες, γνώσεις , εμπειρίες: τα μέσα δηλαδή για τη δράση του. Η Προσοχή μπορεί να ασκηθεί με οποιαδήποτε από τις πέντε φυσικές αισθήσεις- ή με μερικές από αυτές συνδυασμένα- αν το αντικείμενο είναι εξωτερικό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...