Παρασκευή, 3 Απριλίου 2015

5 στρατηγικές για να αντιμετωπίσεις τους “τοξικούς” ανθρώπους

Μάθε πως να τα πηγαίνεις καλά με τους άλλους , φροντίζοντας και τις δικές σου ανάγκες5 στρατηγικές για να αντιμετωπίσεις τους “τοξικούς” ανθρώπους
Μεγαλώνοντας τα παιδιά σου ως μονογονέας αντιμετωπίζεις αρκετές προκλήσεις. Από τη μία πρέπει να τα κάνεις όλα εσύ και από την άλλη έχεις τις συγκρούσεις με τον/την πρώην ή με τους ίδιους σου τους γονείς, βιώνοντας μια κατάσταση εξουθενωτική. Γι’αυτό δεν υπάρχει χώρος στη ζωή σου για τοξικούς ανθρώπους. Εκείνους που σου ρουφούν την ενέργεια και σε αφήνουν να νιώθεις εκνευρισμένη/εκνευρισμένος και με την αίσθηση ότι είσαι ανεπαρκής, ότι κρίνεσαι και λογοδοτείς.
Σε έναν τέλειο κόσμο θα μπορούσες να διώξεις αυτούς τους ανθρώπους εντελώς από τη ζωή σου, σωστά; Αλλά για πολλούς μονογονείς, οι πιο τοξικοί άνθρωποι είναι εκείνοι από τους οποίους δεν μπορείς απλά ν’ απαλλαγείς. Ίσως είναι ο/η πρώην σου, η οικογένεια του/της ή τα ίδια τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Εάν συμβαίνει κάτι ανάλογο στη ζωή σου, τότε χρειάζεσαι ένα σχέδιο για ν’ αποτραβηχτείς λίγο, αντί να τους διώξεις εντελώς. Πως μπορείς να το κάνεις αυτό; Δοκίμασε αρχικά τους παρακάτω τρόπους:
1.  Σκέψου πριν απαντήσεις.Όταν κάποιος σου ζητάει μια χάρη, ποια είναι η άμεση απάντηση σου; Είτε είναι ο/η πρώην σου, οι γονείς σου, οι γείτονες, ή τα παιδιά σου…Έχεις συνηθίσει στην ιδέα ότι όταν κάποιος σου ζητά κάτι πρέπει ν’ απαντήσεις άμεσα; Καλό θα ήταν να σταματήσεις. Από εδώ και πέρα, όταν κάποιος – ο οποιοσδήποτε – σου ζητήσει να του κάνεις μια χάρη ή να δεσμευτείς για κάτι που θα χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο, ενέργεια ή χρήματα, δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο για να το σκεφτείς. Κάνε τη φράση “θα σου απαντήσω αύριο” μέρος της συνηθισμένης απάντησης σου σε κάθε τέτοιο αίτημα. Και αν σου πουν, “πρέπει να μου απαντήσεις τώρα,” τότε ξέρεις τι πρέπει ν’ απαντήσεις: Όχι.
2.  Πες όχι.

Ώ θρίαμβοι για το Μηδέν

 Ώ θρίαμβοι για το Μηδέν και για το Κάτι μύρια, 

ξεφωνητά των άμυαλων, των όχλων πανηγύρια
κι’ από του καντηλιού το φως ίσκιοι γιγαντεμένοι, οι Τιποτένιοι !!!

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ: Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί πάνω στην Γη, θα είναι…

http://3.bp.blogspot.com/-SNN-G7HnAu0/VQ5yzZSXNPI/AAAAAAAAfGI/SGNJQlGB4Ws/s1600/karyatides.jpgΔιαβάστε το Εκπληκτικό κείμενο… (από Γάλλο λογοτέχνη) 
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων. 
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο. 
Γκρεμίστε κάθε τι …Ελληνικό από όλο τον πλανήτη… 
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού. 
Από την ιατρική σας, την… …. φαρμακευτική σας. 
Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα) 
Από την φυσική σας, χημείdinatos infoα 
Από την αστρονομική σας 
Από την πολιτική σας 
Από την καθημερινότητα σας. 
Διαγράψτε τα μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα, κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη, σβήστε την γεωμετρία από τα κτίρια σας, τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας, σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου, διαγράψτε την δημοκρατία και την πολιτική, διαγράψτε την βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω, αλλάξτε τους δορυφόρους σας να έχουν τετράγωνη τροχιά, αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει και έστω μια ελληνική λέξη), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη, αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού που και αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα, αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (να μην έχει την ελληνική γεωμετρία), σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο, σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες, αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας, αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας, αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό, διαγράψτε την φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε… 
Θα πείτε «δεν γίνεται». 
Σωστά, δεν γίνεται γιατί μετά δεν θα μπορείτε να στεριώσετε ούτε μία πρόταση! Δεν γίνεται να σβήσει η Ελλάδα, ο Έλληνας, η προσφορά του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη… 
Η πρόκληση πάντως ισχύει.» Jean Richepin 

Επίδομα ανηλίκου για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την αδερφή της έπαιρνε έως πέρυσι η μητέρα της!

Επίδομα ανήλικων τέκνων έπαιρνε μέχρι και πέρυσι για τις δυο ενήλικες πλέον κόρες της η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Πρόκειται για την Λίνα (Ορσαλία) Αλεξίου, πρώην σύζυγο του Νίκου Κωνσταντόπουλου, η οποία μάλιστα σήμερα κατέχει τη θέση της προέδρου της εθνικού ραδιοτηλεοπτικού συμβούλιου.
Με έγγραφο που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα RealNews η προϊσταμένη της πρώτης διεύθυνσης του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Μέσων Ενημέρωσης, η κυρία Αλεξίου ελάμβανε το επίδομα παρανόμως, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που σήμερα είναι 38 ετών και την Βασιλική Ιωάννα που είναι 31 ετών.
real
Στο έγγραφο με ημερομηνία 20-11-2013, με το οποίο διακόπτεται η παροχή των δυο επιδομάτων αφού ακόμα και τότε δεν προσήλθε η ίδια να πράξει τα νόμιμα, η προϊσταμένη του ταμείου διακόπτει αναδρομικά τη χρίση των επιδομάτων.
Αυτό σημαίνει ότι θα κληθεί η κυρία Αλεξίου να επιστρέψει τα παράνομα χρήματα που έλαβε επί 18 περίπου χρόνια.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, πτυχιούχος της νομικής και μέλος της ΕΣΗΕΑ έχει επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή και σχολαστικότητα στην διεκδίκηση οικογενειακών επιδομάτων με την κ. Αλεξίου να «κυνηγά» κάθε σχετική παροχή. Παρά ωστόσο τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις για την πάταξη τέτοιων φαινομένων, ποτέ δεν δήλωσε την παράνομη πράξη της.

Πλήρης διάλυση στα σύνορα - Λαθρομετανάστες: «Μάθαμε ότι ανοίξατε τα σύνορα και ερχόμαστε»


 Σε επίπεδα διάλυσης  κινείται η ασφάλεια της χώρας με τα σύνορα πλέον να ορθάνοικτα στις ορδές των λαθρομεταναστών οι οποίοι κατακλύζουν τα ελληνικά παράλια των νησιών του Α. Αιγαίου.
Κάθε αποτρεπτικός ή μηχανισμός πρόληψης παράνομης εισόδου έχει εγκαταλειφθεί  με αποτέλεσμα καθημερινά πλέον εκατοντάδες λαθρομετανάστες να εισέρχονται ανενόχλητοι στη χώρα.
Η συνειδητά εγκληματική αυτή πολιτική της νέας κυβέρνησης σε βάρος του εναπομείναντος ελληνικού στοιχείου σύντομα θα ανατρέψει κάθε δεδομένο μετατρέποντας τη χώρα σε χώρα αλλοδαπών.
Χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», που επικαλείται μαρτυρίες αξιωματικών του Λιμενικού που υπηρετούν στο νησί, μόνο το τριήμερο από την Παρασκευή 27 Μαρτίου έως και την Κυριακή 29 Μαρτίου εντοπίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα  620 λαθρομετανάστες που μπήκαν, ενώ ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λέσβου μιλά για πενταπλασιασμό του αριθμού των παράνομων μεταναστών που συνελήφθησαν το Μάρτιο του 2015, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
«Το Μάρτιο του 2014 καταγράφηκαν 650 άτομα, φέτος έως 30 Μαρτίου είχαν καταγραφεί ήδη πάνω από 3.000» αναφέρουν συνδικαλιστές του Λιμενικού.

ΦΩΤΟ- ΈΞΑΛΛΟΣ ο Τ. Δούσης με τους γονείς του Βαγγέλη: «Γνώριζαν ΌΛΟΙ και ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ!»

ΦΩΤΟ- ΈΞΑΛΛΟΣ ο Τ. Δούσης με τους γονείς του Βαγγέλη: «Γνώριζαν ΌΛΟΙ και ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ!»Μετά την Έλενα Ακρίτα και τον Γιώργο Λύρα ένας ακόμα επώνυμος ξεσπά για το θέμα του bullying που δέχτηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και τα μαρτύρια που πέρασε στη σχολή του.
Ο δημοσιογράφος Τάσος Δούσης όμως προχωράει ένα βήμα παραπέρα και αποκαλύπτει, σύμφωνα με τις πηγές του, πως η οικογένειά του ήξερε τα πάντα και δεν προστάτεψε το παιδί για να μην στιγματιστεί η οικογένεια στην τοπική κοινωνία!
111adousis
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...