Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

«ΑΡΙΣΤΕΡΟ» ΜΝΗΜΟΝΙΟ: Αυξάνονται ΤΑ ΧΡΕΗ, οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, οι ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,, και ΠΕΘΑΝΟΥΝ οι ΕΛΛΗΝΕΣ!

Τα έργα των Μνημονίων: Ανεβαίνει το χρέος, υποβαθμίζεται η οικονομία, πεθαίνουν οι Έλληνες


Στοιχεία περί του δημοσίου χρέους έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛ.ΣΤΑΤ. Τα στοιχεία περιλαμβάνουν την πορεία του δημοσίου χρέους και άλλων στοιχείων της Ελληνικής Οικονομίας, από το 2011 μέχρι και το 2014. Στα στοιχεία αυτά φαίνεται ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της μνημονιακής διακυβέρνησης, της λιτότητας, αλλά και των περιβόητων «επιτυχιών», όπως το PSI.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία το χρέος βαίνει διαρκώς διογκούμενο, τόσο σε απόλυτη τιμή, όσο και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ, ενώ αντιστοίχως οι δαπάνες (δηλαδή το κοινωνικό κράτος), όσο και τα έσοδα του κράτους συνεχώς μειώνονται. Όσον αφορά το «πρωτογενές πλεόνασμα» του Σαμαρά, φαίνεται ξεκάθαρα από τα στοιχεία ότι ήταν μία απάτη, περιορισμένη στο 0,4% και αυτό χωρίς να λάβουμε υπόψη την εσωτερική στάση πληρωμών, που απαιτήθηκε για να εμφανιστεί αυτό ως στοιχείο.

H αντιοξειδωτική αντικαρκινική και θεραπευτική δράση του σκόρδου



Το σκόρδο [Alium sativum (L), garlic (Αγγλ.)] ιδιαιτέρως θεωρείται μία από τις καλύτερες τροφές που χρησιμοποιείται για την πρόληψη ασθενειών εξαιτίας των πολλαπλών ευεργετικών αποτελεσμάτων του στον ανθρώπινο οργανισμό.

Έχει αποδειχτεί ότι το σκόρδο ασκεί επωφελή αποτελέσματα κατά ενός φάσματος νόσων, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, οι μικροβιακές λοιμώξεις, καθώς και οι ανοσολογικές και καρδιοκυκλοφορικές διαταραχές.


Το σκόρδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών οξυγόνου που καταστρέφουν τις κυτταρικές μεμβράνες και το DNA και μπορούν να συμβάλλουν στη διαδικασία της γήρανσης και στην ανάπτυξη πολυάριθμων καταστάσεων , όπως η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Τα αντιοξειδωτικά εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες και μπορούν να περιορίσουν ή ακόμη να βοηθήσουν στην πρόληψη μερικών από τις βλάβες που προκαλούν με την πάροδο του χρόνου. Προκλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εκχυλίσματα φρέσκου σκόρδου, ξηρού σκόρδου, το σκορδέλαιο και οι ειδικές οργανοθειικές χημικές ενώσεις , που δημιουργούνται κατά την επεξεργασία του σκόρδου θα μπορούσαν να τροποποιήσουν τον καρκινογονικό μεταβολισμό και να ανακόψουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων.

Τα δραστικά συστατικά του σκόρδου 
Η αντιοξειδωτική δραστηριότητα του φρέσκου σκόρδου είναι πολύ γνωστή και κυρίως οφείλεται σε ασταθείς και ερεθιστικές οργανοθειικές χημικές ενώσεις. Το απόσταγμα φρέσκου σκόρδου που αποκτήθηκε μέσα σε μια παρατεταμένη χρονική περίοδο (μέχρι 20 μήνες) παράγει ένα άοσμο παλιό εκχύλισμα σκόρδου που περιέχει υδατοδιαλυτές οργανοφωσφορικές χημικές ενώσεις που προλαβαίνουν την οξειδωτική βλάβη καθαρίζοντας τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου.

Αξιοσημείωτες αποδείξεις των προσφάτων ετών δείχνουν ότι το σκόρδο έχει αντι-πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα κατά ποικίλων τύπων καρκίνου. Η αλισίνη παραμένει η κύρια βιοενεργή χημική ένωση του λιωμένου σκόρδου. Η αλλισίνη του λιωμένου σκόρδου επιδεικνύει μεγάλη δυνατότητα, ως ένας νέος χημειοπροστατευτικός παράγοντας, στην πρόληψη του καρκίνου του ήπατος.

Το κύριο συστατικό του λιωμένου σκόρδου είναι η αλισίνη [allicin]. Η αλισίνη είναι φωτοευαίσθητη και εύκολα μεταβολίζεται προς ποικίλες ελαιοδιαλυτές θειούχες χημικές ενώσεις, όπως το διαλλυλ- δισουλφίδιο, διαλλυλ- τρισουλφίδιο και το διαλλύλ- σουλφίδιο και η αζοένη.

Οι ελαιοδιαλυτές θειούχες χημικές ενώσεις του σκόρδου είναι αποτελεσματικότερες κατά του καρκίνου. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες του σκόρδου Το διαλλυλ- δισουλφίδιο [DADS] είναι η κύρια οργανοθειική χημική ένωση του σκόρδου, η οποία μπορεί να ελαττώσει καρκίνους που οφείλονται σε καρκινογόνες ουσίες, όπως αποδείχτηκε σε πειραματόζωα και ανακόπτει τον πολλαπλασιασμό ποικίλων τύπων καρκινικών κυττάρων με τους ακόλουθους μηχανισμούς:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...