Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Ανικανότητα ή οργανωμένο σχέδιο εξόδου και ρήξης με τον δυτικό κόσμο;

ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

tsiprasΗ Κυβέρνηση, αμέσως μετά την εκλογή της, εκκίνησε τις εξαιρετικά σημαντικές διαπραγματεύσεις με την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ τον Φεβρουάριο με το επιχείρημα -όπως έλεγαν υψηλόβαθμα στελέχη της- ότι «έχουμε τη στήριξη από τις ΗΠΑ».
Στη πιο σημαντική στιγμή της διαπραγμάτευσης η Κυβέρνηση επέλεξε να υποκύψει στον εκβιασμό των Εξαρχείων προωθώντας νόμο για την φυλάκιση «κατ” οίκον» καταδίκων για τρομοκρατία, νομίζοντας ότι θα το περάσει «στο ντούκου».
Οι ΗΠΑ όμως τώρα αντιδρούν σφοδρότατα και λένε ότι με τέτοιες ενέργειες «μην περιμένετε στήριξη στη όποια διαπραγμάτευσή σας».
Γιατί έπρεπε λοιπόν να προωθηθεί τώρα αυτό το νομοσχέδιο, όταν παίζεται το μέλλον της χώρας και δεν μπορούσε να περιμένει -αν όντως το θεωρούσαν τόσο σημαντικό και σωστό ως προς τις προβλέψεις του- ως το φθινόπωρο;
Ανικανότητα ή οργανωμένο σχέδιο εξόδου και ρήξης με τον δυτικό κόσμο;

Διαμερίσματα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών και μαθήματα ελληνικών για τους λάθρο


Χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και το κοινό αίσθημα του ελληνικού λαού το οποίο βέβαια αγνοούν επιδεικτικά και προκλητικά  το υπουργείο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου με επίσημη επιστολή στις 18 Απριλίου προς τους επικεφαλής των περιφερειών της χώρας προτείνει την εγκατάστασή εκατοντάδων παράνομων μεταναστών σε «αυτόνομα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα»!
Τώρα τι εννοούν με τη λέξη «αυτόνομα» (οροφοδιαμέρισμα μήπως ή μεζονέτα;) μόνο οι  συνεργάτες αλλά και η ίδια η κα. Τασία μπορούν να εξηγήσουν αν και αμφίβολο με την τρικυμία εν κρανίο που τους διακρίνει. 
Αλλά φυσικά το «αυτόνομο» δεν είναι το μόνο παράδειγμα της εξοργιστικής αυτής επιστολής.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο η «παροχή ανοιχτών δομών φιλοξενίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης τόσο για τα δικαιώματα των προσφύγων όσο και για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών».
Με άλλα λόγια πρώτα έρχονται τα δικαιώματα των "προσφύγων" και μετά η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών τους οποίους δεν υπολογίζουν έτσι και αλλιώς, ενώ οι περίφημες «δομές» δίνουν  και παίρνουν.  
Το ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι με το ίδιο έγγραφο το υπουργείο αυτοακυρώνεται για την μέχρι σήμερα τακτική του της μεταφοράς μεταναστών στα κέντρα των πόλεων της ηπειρωτικής Ελλάδας παραδεχόμενο ότι υπάρχει θέμα ασφαλείας. «Η νέα κυβέρνηση δεν επιθυμεί να θέσει σε διακινδύνευση την ασφάλεια των πολιτών μέσω της συγκέντρωσης του μεταναστευτικού πληθυσμού σε μεγάλα αστικά κέντρα».
Θα τους δώσουμε, ρούχα και κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Δεν ειναι μόνο αυτη σε παράκρουση αλλα κι αυτοί που την ψηφίσαν αφού δεν βγήκαν ακόμα στους δρόμους

Τασία: Αν στην Ελλάδα δεν χωράνε οι λαθρομετανάστες, δεν χωράνε και τα βρέφη και οι συνταξιούχοι..
110415 TASIAΣύμφωνα με όλα τις μετρήσεις και τα στατιστικά στοιχεία από την ημέρα που την διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της πολιτικής του στο μεταναστευτικό και λόγω της χαλαρής φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων μας οι λαθρομετανάστες έρχονται πλέον κατά κύματα και ο αριθμός εισβολής έχει αυξηθεί από 200% έως 300% από την περσινή χρονιά. Δεν φτάνει όμως αυτό, η αναπληρώτρια υπουργός μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου δήλωσε, που αλλού, στην εφημερίδα των συντακτών:

Φωτογραφίες ΣΟΚ! Τζιχαντιστές από την Τουρκία αποβιβάζονται σε ακτή της Μεσογείου

Φωτογραφίες ΣΟΚ! Τζιχαντιστές από την Τουρκία αποβιβάζονται σε ακτή της Μεσογείου

Ανενόχλητοι οι τζιχαντιστές «κόβουν» βόλτες στη Μεσόγειο πάνω σε φουσκωτά, ταχύπλοα και άλλες μηχανοκίνητες λέμβους.
Αυτό καταγγέλλουν στο Twitter ειδησεογραφικοί λογαριασμοί που πρόσκεινται στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, οι οποίοι μάλιστα δημοσιεύουν και δύο φωτογραφίες, μία τζιχαντιστών εν πλω και μία ακόμα να κάνουν απόβαση σε ακτή της Βεγγάζης.
Οι ίδιοι επίσης διαμαρτύρονται έντονα επειδή το Ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, που περιπολεί στην περιοχή από το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου, δεν κάνει τίποτα για να σταματήσει τους τζιχαντιστές που πλέουν ανενόχλητοι στα μεσογειακά νερά.
Το πρώτο αποκαλυπτικό tweet που εντοπίσαμε γράφει: «Η διαδρομή των τρομοκρατών στη Βεγγάζη: Από την Τουρκία στη Μισράτα και από εκεί στη Βεγγάζη μέσω θαλάσσης».

Αντιπροσφυγικό και απαράδεκτο σκίτσο από την εφημερίδα "Αυγή"! - Άτοπες συγκρίσεις του '22 με το σήμερα...του Θεόφιλου Κωτσίδη

Αντιπροσφυγικό και απαράδεκτο σκίτσο από την εφημερίδα "Αυγή"! - Άτοπες συγκρίσεις του '22 με το σήμερα...
Αντιπροσφυγικό και απαράδεκτο σκίτσο από την εφημερίδα "Αυγή"! - Άτοπες
 συγκρίσεις του '22 με το σήμερα...
Ένα καθ' όλα ατυχές παράδειγμα βρήκε η εφημερίδα "Αυγή" για να
 παραλληλίσει την σημερινή κατάσταση με τα καραβάνια των προσφύγων 
που καταφθάνουν καθημερινά στη χώρα μας με τους πρόσφυγες του '22!

Εν ολίγοις το σκίτσο της εφημερίδας με μία μεγάλη δόση ειρωνείας μας
 δείχνει πως, όπως το Ελλαδικό κράτος δέχθηκε τους Έλληνες πρόσφυγες του
 Πόντου και της Μικράς Ασίας το 1922, έτσι και σήμερα η Ελληνική κοινωνία 
και το κράτος, ένα κράτος του οποίου η σημερινή εικόνα δεν είναι και η 
καλύτερη, ένα κράτος που έχει γίνει κέντρο διερχομένων, θα πρέπει 
να αποδεχθεί όλη αυτή την ανεξέλεγκτη, χωρίς μεταναστευτική πολιτική, 
ροή των χιλιάδων προσφύγων που καθημερινά φτάνουν στη χώρα μας.

Άτοπες συγκρίσεις του '22 με το σήμερα...

ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ... ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΟ; ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ...;;; ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΟΥ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΜΕ ΤΙΣ… ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΣ!
Γράφει ο Αντίοχος

Κάθε όριο θράσους έχουν ξεπεράσει οι αμερικανοκομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ! Έτσι, με αφορμή την έναρξη της Δίκης του Αιώνα, το υπουργείο Παιδείας (του… αειθαλούς «ποιητή» Κουράκη – που παρά το γεγονός ότι είναι 67 χρονών ουδεμία άσπρη τρίχα υπάρχει επί της πλούσιας κώμης του – λέτε να πρόκειται για… θαύμα της φύσης;)  αποφάσισε να διανείμει στα σχολεία και να εντάξει στο σχολικό πρόγραμμα ντοκιμαντέρ του κομμουνιστή Κούλογλου κατά του τρίτου κόμματος της χώρας!!! Ιδού η σχετική είδηση, προερχόμενη από την επίσημη ιστοσελίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ), το οποίο προφανώς έχει δώσει την… ευλογία του: «Στις εκλογές του 2012 η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή περνά για πρώτη φορά την πύλη του ελληνικού Κοινοβουλίου με «εισιτήριο» το 7% της λαϊκής εντολής. Τρία χρόνια μετά, ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος, εκλεγμένοι βουλευτές αλλά και απλά μέλη της οργάνωσης περνούν την πύλη της δικαστικής αίθουσας των φυλακών του Κορυδαλλού προκειμένου να δικαστούν με βασική κατηγορία την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Στις 20 Απριλίου, ημέρα έναρξης της δίκης των νεοναζί, το tvxs.gr θα αναρτήσει δωρεάν το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Νεοναζί: Το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», το οποίο με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία της χώρας και θα ενταχθεί στο σχολικό πρόγραμμα. Με την αποστολή σχετικής εγκυκλίου οι αρμόδιοι εκπαιδευτικοί θα καλούνται να ενσωματώσουν στη διδασκαλία της Ιστορίας το «Νεοναζί: το Ολοκαύτωμα της Μνήμης», καθώς και να προτείνουν επιπρόσθετες δράσεις, συζητήσεις κι εκδηλώσεις αναφορικά με το θέμα του ντοκιμαντέρ. Την απόφαση θα επικυρώσει η προβολή του ντοκιμαντέρ σε σχολείο του Αιγάλεω στις 4 Μαΐου 2015 παρουσία του Τάσου Κουράκη και του Στέλιου Κούλογλου».

(ΥΓ): Και βέβαια, πάλι θα την πατήσουν οι ινστρούχτορες του σταλινοσιωνισμού και θα τους γυρίσει μπούμερανγκ! Διότι, είναι γνωστό πως οι μαθητές αντιδρούν αρνητικά σε κάθε είδους καταναγκαστική προπαγάνδα που τους γίνεται από το πανάθλιο ψευδοκράτος, με κορυφαίο παράδειγμα το θλιβερό πανηγυράκι του Πολυτεχνείου. Οπότε, ας δείξουν κι ας ξαναδείξουν το ντοκιμαντέρ του Κούλογλου και με τις δικές μας… ευλογίες! Είμαστε σιγουρότατοι, πως θα γίνει ο καλύτερος στρατολόγος μαθητών στην Χρυσή Αυγή!

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΟΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ


Μετά την είδηση που δημοσιεύσαμε στην Αθέατη γνώση την Μεγάλη Πέμπτη: Ο «ΦΑΝΕΡΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ» ΤΟΥ ΜΠΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΟΡΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑ 21 ΤΟΥ ΟΟΣΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΚΕΨΗ" ακολούθησε και "Μυστικός Δείπνος" του Βαρουφάκη με τον Σόρος σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή.

Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση
20 Απριλίου 2015

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης με τον γνωστό γκουρού Τζορτζ Σόρος και άλλους διακεκριμένους συνδαιτυμόνες. 

Το κλειστό τραπέζι έγινε στο Βερολίνο στο ξενοδοχείο Aldon και το βασικό που πήραν μαζί τους οι παρευρισκόμενοι ως συμπέρασμα είναι ότι η Αθήνα θα «μπλοφάρει» μέχρι τέλους, απειλώντας να μην πληρώσει κάποια από τις επόμενες δόσεις προς το ΔΝΤ. 

Ο κ. Βαρουφάκης είχε μιλήσει στο συνέδριο που οργάνωσε το think tank του κ. Σόρος, με το οποίο συνεργάζονται και όλοι οι βασικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση, οι καθηγητές Τζόσεφ Στίγκλιτζ, Τζέιμς Γκαλμπρέιθ και Τζέφρι Σακς. 

Οι παλαιότεροι ενθυμούνται πως αυτή ήταν η ίδια άτυπη ομάδα που συμβούλευε τον κ. Γιώργο Παπανδρέου κατά την περίοδο της διαπραγμάτευσης πριν από το Μνημόνιο.

Και καλά τα λαμόγια του Σύριζα τα γνωρίζουμε πολύ καλά τι ρόλο παίζουν με τον Σόρος, όμως ο Πανοκαμμένος, με την συμμετοχή του στην διαπλοκή της κυβέρνησης Σύριζα για μια Υπουργική καρέκλα που δεν του έδωσε το πρώην κόμμα του, αποφάσισε να στηρίξει το έκτρωμα της γιαλαντζί Αριστεράς;

Και τώρα ας δούμε τι δήλωσε πρίν από μερικές ημέρες ο Πανοκαμμένο σε ενα απόσπασμα από την ομιλία του στην Βουλή όπου αναφέρετε και στον "παγκόσμιο κερδοσκόπο" όπως τον αποκαλεί Τζόρτζ Σόρος. 

Σκάνδαλο 500 εκ $: Ο Καμμένος «κεκλεισμένων των θυρών» θα πουλήσει παραμύθι-ISI: Μια εταιρεία με τζίρο $ 2 εκατ. παίρνει έργο $ 50 εκατ.!

Εκ των υστέρων και μετά τις αντιδράσεις από Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, ενημερώνει την Τετάρτη την Βουλή - Σοβαρές αντιδράσεις και στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την απόφαση - Τι γράφουν σήμερα τα «Νέα»

Παρά τις έντονες πολιτικές αντιδράσεις από Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ που ζητούν απαντήσεις για την εν κρυπτώ απόφαση να εκταμιευθούν 500 εκατ.δολάρια προκειμένου να ανακατασκευαστούν αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ηλικίας 50 ετών, η κυβέρνηση σιωπά...αποφεύγοντας να απαντήσει στις νέες αποκαλύψεις από το ΘΕΜΑ ότι η ίδια η Lockheed, εταιρεία που είχε κατασκευάσει τα P-3B και ανέλαβε το συμβόλαιο του μισού δισ. δολαρίων, προειδοποιούσε από το 2013 ότι ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών είναι λανθασμένος και δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους...

Η επιστολή της αμερικανικής εταιρείας Lockheed Martin προς το υπουργείο Εθνικής Αμυνας από 7 Μαΐου 2013 που αποκάλυψε το ΘΕΜΑ της Κυριακής τορπιλίζει την προσπάθεια των κυρίων Πάνου Καμμένου και Αλέξη Τσίπρα να εμφανίσουν το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ως απαραίτητο.


«Η ενεργοποίηση των P-3B δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη επιλογή χαμηλού κόστους και ρίσκου βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα», προειδοποιούσε σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού από 7 Μαΐου του 2013 ο κ. Ντένης Πλέσσας, αντιπρόεδρος της Lockheed Martin και επικεφαλής του γραφείου της αμερικανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων στην Αθήνα!

Με την επιστολή του κ. Πλέσσα καθίσταται σαφές ότι ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών P-3B με εκτιμώμενο κόστος 500 εκατ. δολάρια, πρόγραμμα για το οποίο έχει ήδη εκταμιευτεί προκαταβολή 45 εκατ. δολαρίων, θεωρείται από την ίδια τη Lockheed «μη οικονομικά αποδεκτός» και «μη τεχνικοοικονομικά συμφέρουσα λύση»! Με απόλυτη σαφήνεια και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, η Lockheed στην επιστολή της προειδοποιούσε ότι η ανακατασκευή των υφιστάμενων P-3B θα κοστίσει στο Ελληνικό Δημόσιο ακριβότερα από άλλες λύσεις, επισήμαινε ότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία θα διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να αποκλείονται περαιτέρω καθυστερήσεις σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα, και κυρίως τόνιζε ότι η διαδικασία αναβάθμισης των υπέργηρων P-3B του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε ακινησία σχεδόν επί μία δεκαετία ενέχει μεγάλο ρίσκο...

Το πρωτότυπο έγγραφο

Να Μάθεις να Φεύγεις..

gynaikatraina

Να μάθεις να φεύγεις……
Από την ασφάλεια τρύπιων αγκαλιών
Από χειραψίες που σε στοιχειώνουν
Από την ανάμνηση μιας κάλπικης ευτυχίας
Να φεύγεις -αθόρυβα, σιωπηλά, χωρίς κραυγές, μακρόσυρτους αποχαιρετισμούς
Να μην παίρνεις τίποτα μαζί, ούτε ενθύμια, ούτε ζακέτες για τον δρόμο
Να τρέχεις μακριά από δήθεν καταφύγια κι ας έχει έξω και χαλάζι
Να μάθεις να κοιτάς βαθιά στα μάτια όταν λες αντίο κι όχι κάτω ή το άπειρο
Να εννοείς τις λέξεις σου, μην τις εξευτελίζεις, σε παρακαλώ
Να μάθεις να κοιτάς την κλεψύδρα, να βλέπεις πως ο χρόνος σου τελείωσε.
Όχι αγκαλιές, γράμματα, αφιερώσεις, κάποτε θα ξανασυναντηθούμε αγάπη μου
(Όλα τα βράδια και τα τραγούδια δεν θα είναι ποτέ δικά σας -αποδέξου το)
Να σταματήσεις να αγαπάς τον Μέλλοντα, όταν αυτό που έχεις είναι μόνο ο Ενεστώτας
Να φεύγεις από εκεί που δεν ξέρεις γιατί βρίσκεσαι -από κει που δεν ξέρουν γιατί σε κρατάνε
Να αποχωρίζεσαι τραγούδια που αγάπησες, μέρη που περπάτησες
Δεν έχεις τόσο περιορισμένη φαντασία όσο νομίζεις
Μπορείς να φτιάξεις ιστορίες ολοκαίνουριες, με ουρανό κι αλάτι
Να θυμίζουν λίγο φθινόπωρο, πολύ καλοκαίρι κι εκείνη την απέραντη άνοιξη
Να φεύγεις από εκεί που δεν σου δίνουν αυτά που χρειάζεσαι
Από το δυσανάλογο, το μέτριο και το λίγο
Να απαιτείς αυτό που δίνεις να το παίρνεις πίσω -δεν τους το χρωστάς
Να μάθεις να σέβεσαι την αγάπη σου, τον χρόνο σου και την καρδιά σου
Μην πιστεύεις αυτά που λένε -η αγάπη δεν είναι ανεξάντλητη, τελειώνει
Η καρδιά χαλάει, θα τη χτυπάς μια μέρα και δεν θα δουλεύει
Να μη συγχωρείς όσους δεν σου έπλυναν τα πόδια σου με δάκρυα μετανοίας
Να καταλάβεις πως οι δεύτερες ευκαιρίες είναι για τους δειλούς, οι τρίτες για τους γελοίους
Μην τρέμεις την αντιστοιχία λέξεων-εννοιών, να ονομάζεις σχέση τη σχέση, την κοροϊδία, κοροϊδία
Να μαλώνεις τον εαυτό σου καμιά φορά που κάθεται και κλαψουρίζει σαν μωρό κι εσύ κάθεσαι και του δίνεις γλειφιτζούρι μη και σου στεναχωρηθεί το βυζανιάρικο
Να μάθεις να ψάχνεις για αγάπες που θυμίζουν Καζαμπλάνκα, όχι συμβάσεις ορισμένου χρόνου
Και. Να μάθεις να φεύγεις. Από εκεί που ποτέ πραγματικά δεν υπήρξες
Να φεύγεις κι ας μοιάζει να σου ξεριζώνουν το παιδί από τη μήτρα
Να φεύγεις από όσα νόμισες γι’ αληθινά, μήπως φτάσεις κάποτε σ’ αυτά
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...