Σάββατο, 2 Μαΐου 2015

Ο Θάνατος της Διανόησης

 Είναι η πικρή αλήθεια ότι η πλειονότητα των διακεκριμένων Ελλήνων των γραμμάτων και της τέχνης των 90s πρωτοστατεί, συντάσσεται ή σιωπά, σε αυτό το ανθρωποφαγικό μεταμοντέρνο think tank της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας.

Πόσο φαρμάκι έκρυβε μέσα της η ελίτ του ελληνικού πολιτισμού της δεκαετίας του ’90; Πόσες εμμονές και πόση αυταρέσκεια χωρά σε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων; Πόσο παραγωγικός είναι επιτέλους αυτός ο κοινωνικός δαρβινισμός που έχει επιβληθεί.
Ξεφτίλισαν το συνταξιούχο που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος. Χλεύασαν τα παιδιά που λιποθύμησαν από κακή διατροφή.  Χειροκρότησαν κάθε κυβερνητική απόφαση που έκριναν ότι είναι αρκούντως σκληρή και διαμαρτυρήθηκαν μόνο για τις καθυστερήσεις στην επιβολή της πιο απάνθρωπης πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών.
 Όχι, δεν είναι ούτε εργοστασιάρχες, ούτε μεγαλοτραπεζίτες, ούτε εθνικοί εργολάβοι, ούτε καναλάρχες.  

Είναι άνθρωποι του πολιτισμού. Είναι η πεφωτισμένη πρωτοπορία των 90s. Είναι το πνευματικό ισοδύναμο της σκωληκοειδούς απόφυσης του Κλικ.

Αφορμή για τις παρακάτω αράδες, η αυγουστιάτικη επέλαση των ανθρωπόμορφων ανθρωποφάγων στα ιντερνετικά μιντιομάγαζα, με πεντιγκρί «Έλληνα λογοτέχνη».

Όχι, δεν τους αρκεί η κάρτα του πολίτη. Με πρόσχημα την ενδοσχολική βία, θα περάσει στο τέλος και το εμφύτευμαΕκτός από την κάρτα του πολίτη, εξετάζεται η εφαρμογή χρεωστική έξυπνης κάρτας, που επιβεβαιώνει όσα λέμε σχετικά με τις δυνατότητες μιας έξυπνης κάρτας και το πως φυσικά μπορούμε πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο "μία κάρτα για όλες τις δουλειές". Σε ένα άρθρο με τον αποκαλυπτικότατο τίτλο "Μετρητά τέλος – Όλες οι συναλλαγές με κάρτα" το newmoney.gr, κάνει λόγο για χρεωστική κάρτα η οποία θα είναι συνδεδεμένη με τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη της.

Και τι πιο χρήσιμο από το πλαστικό χρήμα στη σημερινή εποχή...; Σε μία εποχή, μιας κατασκευασμένης οικονομικής κρίσης, λόγω ιδιωτικής κρίσης των τραπεζών, όπου η χρήση του χρήματος ελλατώνεται και ταυτοχρόνως προξενεί αμέτρητα καθημερινά προβλήματα στουν πολίτες. Δεν μπορούμε ν'αμφισβητήσουμε το γεγονός της εκμετάλλευσης της αδυναμίας της χώρας να ανακάμψει από μία βαθιά και πολυεπίπεδη κρίση από την κυβέρνηση, η οποία πλέον έθεσε ως προτεραιότητά της το μικροτσίπ, εις βάρος φτωχών και κατατρεγμένων, κυνηγημένων από το ίδιο το κράτος πολιτών.

Ένα από τα θέματα που αφορούν τη χρεωστική κάρτα, το πως συνδέεται ο πραγματικός πλούτος με το πλαστικό χρήμα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...