Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015

Παρατηρητής. Ο υλοποιητής του κόσμου


Έγραψα στην προηγούμενη ανάρτηση για την επιστημονική βάση του αισθητού κόσμου. Μετά όμως τα ερωτήματα σας, σήμερα θα γράψω για τον ρόλο του παρατηρητή. Παρατηρητής είναι αυτός ο οποίος έχει την ικανότητα να αντιλαμβάνεται με τις αισθήσεις του αυτό που ονομάζουμε πια «αισθητός κόσμος». Είναι αυτός ο οποίος όχι μόνο βλέπει (παρατηρεί ειδικά) αλλά αισθάνεται γενικά. Χρησιμοποιώ τον όρο της κβαντικής φυσικής «παρατηρητής», αλλά ο όρος αυτός, είναι στην ουσία λανθασμένος. Διότι κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται «αισθητήρας».
Ο παρατηρητής για τον αισθητό κόσμο είναι η οντότητα κλειδί. Γιατί; Διότι φέρει ψυχή… Φέρει δηλαδή μέσα του την πληροφορία ολόκληρης της δημιουργίας. Φέρει δηλαδή ενεργειακά, την πληροφορία της δημιουργίας της πηγής ή του Ων, όπως και την πληροφορία της δημιουργίας του κόσμου αυτού. Και τι σημαίνει αυτό; Η ψυχή είναι ένα είδος αισθητήρα, ο οποίος μπορεί και ρυθμίζει την επικοινωνία της με την πηγή της και συγχρόνως διαχειρίζεται την ενέργεια που μπορεί να υλοποιεί τον κόσμο.


Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε τη διαφορά του αισθητού κόσμου από την υπόλοιπη δημιουργία, (το έχω ξαναγράψει) θα πρέπει να τον διαχωρίσουμε από το Θεϊκό σχέδιο. Άσχετα αν δέχονται κάποιοι ή όχι τη λέξη Θεϊκό, αυτό υπάρχει. Για αυτό ας το πουν όπως θέλουν. Η ουσία του παραμένει η ίδια. Ας το πούμε λοιπόν «πηγή των πάντων». Αυτή η πηγή είναι κάτι που «Υπάρχει». Σε αρκετά κείμενα αναφέρεται σαν το άκρο του «Ων». Και αυτό το κάνουν για να διαχωρίσουν από το άλλο άκρο του «Μη Ων». Του εικονικού. Τι σημαίνει όμως Μη Ων ή εικονικό.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...