Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015

Η Ζωή απαγόρευσε την είσοδο σε όσους Βουλευτές υποστηρίζουν το «Ναι»


Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα τύπου Πύρρου Δήμα, η Πρόεδρος απαγόρευσε σε όσους εκφράζονται υπέρ του «Ναι», προσπαθώντας έτσι να αλλοιώσουν τη θέληση του Ελληνικού λαού, να περάσουν το κατώφλι της Βουλής

  • Αστυνομικός της Βουλής, αναρτά την απόφαση της Προέρδου, στην είσοδο
    Αστυνομικός της Βουλής, αναρτά την απόφαση της Προέρδου, στην είσοδο


Με μια ξεκάθαρη ανακοίνωση στην είσοδο του Κοινοβουλίου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, προσπαθεί να απομονώσει όσους προσκυνημένους δοσίλογους Βουλευτές, απεργάζονται σενάρια ανατροπής, προωθώντας το lobby του Εuro.

Η Γνώση ειναι εκέινη που θα βοηθήσει τους 'Ελληνες να αποφασίσουν για την τύχη της χώρας.

Δημοψήφισμα: Τι σημαίνει το «ΝΑΙ» και τι το «ΟΧΙ»
ΝΑΙ, σημαίνει :
· ΝΑΙ στην Ευρώπη και στην Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.
· ΝΑΙ στη διασφάλιση των καταθέσεων και άνοιγμα των τραπεζών.
· ΝΑΙ στη διασφάλιση απρόσκοπτης παροχής μισθών και συντάξεων στους πολίτες.
· ΝΑΙ στη διασφάλιση των προγραμμάτων της Ευρώπης, όπως το ΕΣΠΑ και οι αγροτικές επιδοτήσεις, που συνολικά φέρνουν στη χώρα πάνω από 43 δις ευρώ, έως το 2020.
· ΝΑΙ στη συμμετοχή σε αναπτυξιακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το «πακέτο Γιουνκέρ» που προβλέπει 35 δις για την ελληνική οικονομία έως το 2020.
· ΝΑΙ στην επιστροφή της χώρας και της οικονομίας στην ομαλότητα και την κανονικότητα.
· ΝΑΙ στη διασφάλιση ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
· ΝΑΙ σε ισχυρή γεωπολιτική θέση, με ό, τι αυτό σημαίνει στο διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον και τις γεωπολιτικές ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.
· ΝΑΙ στην οικονομική σταθερότητα, προϋπόθεση απαραίτητη για την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων.
· ΝΑΙ στη διασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, που δεν είναι εφικτή από άλλη πηγή χρηματοδότησης, πλην της Ευρώπης.
· ΝΑΙ στη διαφύλαξη και ισχυροποίηση του εθνικού πυλώνα και της πιο βασικής πηγής εσόδων για τη χώρα, του Τουρισμού.
ΟΧΙ σημαίνει:

Όταν ο Καρατζαφέρης έλεγε, χρόνια πριν, ότι η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ οι υπόλοιποι.

We can’t afford to lose Greece to Russia

The country may not be able to stay in the euro, but it must be given reason to resist Moscow


Protesters take down a huge banner bearing a picture of Greek Prime Minister Alexis Tsipras on a European Union flag from the ministry of finance in Athens as they end the occupation of the building on June 11, 2015. The Greek government on Thursday said it would "intensify" efforts to resolve differences with its EU-IMF creditors to reach a deal that would give the country desperately needed bailout funds. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKILOUISA GOULIAMAKI/AFP/Getty Images Photo: AFP
In the early hours of March 18 2013, 22 M-1 Abrams tanks were loaded on to a train in Kaiserslautern, Germany. From there they slowly rolled 400 miles north, to Bremerhaven, were loaded onto The Honor of Arc, and shipped back to Charleston, South Carolina. After a continuous 69-year presence on the Continent, the last American battle tanks in Europe were gone.
If there was ever a sign of America’s new military priorities, this was it. The Cold War, the tanks’ departure declared in no uncertain terms, was over. Conventional land warfare, it signalled, was finished. From now on fighting was going to done differently, and elsewhere. Drones and nimble special forces units were the anti-terror spearheads of the future, while a bolstered naval presence in the Pacific emphasised the Obama administration’s foreign policy “pivot” from Europe to Asia.

Μας χρωστάτε 341 δισ., σας χρωστάμε 320 δισ., σας χαρίζουμε τα 21 δισ. και… πατσίζουμε…

Μην οργίζεσθε, κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε, και πάθετε τίποτε επειδή ο Τσίπρας έβαλε μπροστά τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου
Μας χρωστάτε 341 δισ., σας χρωστάμε 320 δισ., σας χαρίζουμε τα 21 δισ. και… πατσίζουμε…
Θέλετε – δεν θέλετε θα πληρώσετε, κυρία Μέρκελ και κύριε Σόιμπλε, για τις σφαγές, τις λεηλασίες και τις καταστροφές, για τους χιλιάδες Έλληνες που στείλατε στα κρεματόρια του Άουσβιτς και του Νταχάου. Εκτός κι αν προτιμάτε σύγκρουση…
Πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και έβαλε αυτήν τη στιγμή το θέμα της πληρωμής του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων.

.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ....Προς τα 20 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης από τις τράπεζες - Τα αποθέματα σε μετρητά εξαντλούνται

Στα 120 ευρώ μειώθηκε το εβδομαδιαίο όριo ανάληψης μετρητών των συνταξιούχων

 Από 1.000 περίπου καταστήματα η χορήγηση των συντάξεων

Στα 120 ευρώ μειώθηκε το εβδομαδιαίο όριo ανάληψης μετρητών των συνταξιούχων


Το ενδεχόμενο να μειωθεί σε 20 ευρώ από 60 ευρώ το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από τις ΑΤΜ τις επόμενες ημέρες θεωρείται πολύ πιθανό, καθώς τα αποθέματα των τραπεζών σε μετρητά εξαντλούνται.

Μάλιστα, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η αρχική εισήγηση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ (SSM), ήταν για ημερήσιες συναλλαγές 20 ευρώ, αλλά ύστερα από πιέσεις των εκπροσώπων των ελληνικών τραπεζών το όριο ορίστηκε σε 60 ευρώ.

Επανέναρξη συνομιλιών και παράταση ζητά η διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου


Οι Βρυξέλλες ανοίγουν διάδρομο συνεννόησης
- Η Ελληνική πλευρά ζητά να βγεί έξω το ΔΝΤ

Ραγδαίες είναι εξελίξεις 
στο ελληνικό ζήτημα για 
ακόμα μία φορά, αφού
 ασφαλείς πληροφορίες
 αναφέρουν πως θα γίνει 
επανεκκίνηση των 
διαπραγματεύσεων 
ανάμεσα σε Ελλάδα και
 εταίρους, ενώ δεν
 αποκλείεται να να 
διεξαχθεί και έκτακτο 
Eurogroup στις Βρυξέλλες.Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά το αρχικό 
«όχι» του Αλέξη Τσίπρα στη νέα πρόταση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η
 ελληνική πλευρά φαίνεται πως πιθανόν το ξανασκέπτεται και επανέρχεται
 στις συζητήσεις.Την επείγουσα επανέναρξη συνομιλιών εντός της ημέρας και
 την...
παράταση του Ελληνικού προγράμματος ζητά η Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωκοινοβουλίου.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή την στιγμή
 εκτυλίσσεται ένα «βαρύ» σχέδιο το οποίο είναι οργανωμένο από πολλές
 πλευρές έτσι ώστε να φτάσουμε στα μεσάνυχτα με λύση!Πολύ σημαντικό
 στοιχείο είναι ότι η συμφωνία αυτή ΔΕΝ θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ!

Στο τραπέζι τώρα ακόμα και το ενδεχόμενο «bail in» των τραπεζών

Στο τραπέζι τώρα ακόμα και το ενδεχόμενο «bail in» των τραπεζών

Τι θα συμβεί την 1η Ιουλίου  Σε ποια περίπτωση οι μέτοχοι και οι καταθέτες θα κληθούν να συνεισφέρουν

Ενώ η τραπεζική αγορά προσπαθεί να προσαρμοστεί και να
 απορροφήσει και να προσαρμοστεί στο σοκ της επιβολής κεφαλαιακών ελέγχων, μοιραία τα βλέμματα 
στρέφονται στο τι θα συμβεί την Τετάρτη 1η Ιουλίου και αν 
μέχρι τότε δεν υπάρχει συμφωνία.

Μόλις τα capital controls έχουν επιβληθεί, οι τράπεζες ανακοινώθηκε ότι θα μείνουν κλειστές μια βδομάδα, το δημοψήφισμα έχει ανακοινωθεί, ωστόσο οι Γιάνης Βαρουφάκης και Νίκος Βούτσης σε χαλαρή διάθεση το διασκεδάζουν εξω από το Μέγαρο Μαξίμου.


Οι φωτό που σόκαραν: Υπουργοί γελάνε μόλις έκλεισαν οι τράπεζες [εικόνες]


Οι φωτό που σόκαραν: Υπουργοί γελάνε μόλις έκλεισαν οι τράπεζες [εικόνες]
Μόλις τα capital controls έχουν επιβληθεί, οι τράπεζες ανακοινώθηκε ότι θα μείνουν κλειστές μια βδομάδα, το δημοψήφισμα έχει ανακοινωθεί, ωστόσο οι Γιάνης Βαρουφάκης και Νίκος Βούτσης σε χαλαρή διάθεση το... «κολλάνε» έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
1435646391

Τα τέσσερα λάθη του Αλέξη

TSIPRAS TROUBLEDΒλέποντας την πορεία του Αλέξη Τσίπρα εντυπωσιάζεσαι. Ξεκίνησε το 2006 ως υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας επικεφαλής ενός μικρού αριστερού κόμματος το 2006, για να γίνει πρωθυπουργός εννέα χρόνια μετά. Είναι φυσικό να έχει πιστέψει στο καλό του άστρο και να κάνει σοβαρά λάθη:
1. Με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επέλεξε να ανέλθει στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2015 αντί να περιμένει να αναλάβει φυσιολογικά το 2016 που τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο ομαλά.Το αποτέλεσμα είναι να έχει απέναντί του την πληρωμή τεράστιων ποσών μέσα στο 2015 που αντιθέτως, το 2016 μειώνονται δραστικά. Επιπλέον στην ΕΕ σήμερα δεν υπάρχουν άλλες χώρες που να αντιστρατεύονται τα προγράμματα δημοσιονομικής πειθαρχίας. Οι εκλογές σε Ισπανία και Πορτογαλία, χώρες που βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση, ωθούν τις κυβερνήσεις τους να είναι επιθετικές έναντι της Ελλάδος για να μη αυτοαναιρεθούν ως προς την πολιτική που εφάρμοσαν. Η ελληνική κυβέρνηση σηκώνει μόνη της το βάρος της αντιπαραθέσεως με τη γερμανική οικονομική (και όχι μόνον) πολιτική στην Ευρώπη.

Σαν σήμερα το 1953, η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας

LONDON AGREEMENT ON GERMAN EXTERNAL DEBTSΤο χρέος της χώρας είναι υπέρογκο. Ο λόγος όχι για την Ελλάδα, αλλά για τη Γερμανία. Πριν από 62 χρόνια υπογράφηκε στο Λονδίνο η συμφωνία για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους.
Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:
«Η συμφωνία του Λονδίνου έπαιξε σημαντικό ρόλο στο λεγόμενο οικονομικό θαύμα της Γερμανίας. Μπορεί μάλιστα να υποστηριχθεί ότι χωρίς τη διαγραφή του χρέους δεν θα υπήρχε οικονομικό θαύμα».
Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα χρέους Γιούργκεν Κάιζερ, μέλος του συνδέσμου erlassjahr.de για τη μείωση του χρέους των υπό ανάπτυξη χωρών, δηλώνει στην DW ότι για χρόνια οι Γερμανοί απωθούσαν το γεγονός ότι η χώρα τους μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν υπερχρεωμένη, όπως σήμερα η Ελλάδα ή κάποιες υπό ανάπτυξη χώρες:

Γερμανίδα Βουλευτής είπε την αλήθεια για την ΕλλάδαΖούμε μέσα στο ΜΑΤΡΙΧ 14000 χρόνια!!! Άλλοι το λένε σπηλιά του ΠΛΑΤΩΝΑ …

σπηλιά του ΠΛΑΤΩΝΑ
Κάποτε, πριν όχι πολλά χρόνια σαν παιδί και εγώ μαζί με όλα τα άλλα παιδιά του κόσμου, έτρεχα πίσω από τα κόμματα πιστεύοντας ότι μέσα από την δημοκρατική άποψη που λέει ότι ο καλύτερος κερδίζει, πίστευα ότι θα αλλάξουμε τον κόσμο, ζώντας μια ζωή που θα είναι γεμάτη Ευτυχία.
Πίστευα ότι θα ζούμε σε έναν πλανήτη που θα έχει ΕΙΡΗΝΗ –ΥΓΕΙΑ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...