Σάββατο, 4 Ιουλίου 2015

Financial Times: Με ''ναι'' στο δημοψήφισμα παραιτείται ο Τσίπρας και αναλαμβάνει ο Δραγασάκης – Με ''όχι'' Grexit

Financial Times: Με ''ναι'' στο δημοψήφισμα παραιτείται ο Τσίπρας και αναλαμβάνει ο Δραγασάκης – Με ''όχι'' Grexit

- Μετά την δημοσίευση σχεδίου για κούρεμα καταθέσεων ο δημοσιογράφος Peter Spiegel των Financial Times αναφέρει τι θα γίνει την Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα
- ''Εαν βγει ''ναι'' στο δημοψήφισμα πιθανότατα παραιτείται ο Τσίπρας καθώς υπάρχουν ήδη προτάσεις να μπει επικεφαλής ο Δραγασάκης σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας''
- ''Θεωρείται βέβαιη και η παραίτηση Βαρουφάκη και μετά οι δανειστές θα προτείνουν ένα πρόγραμμα – γέφυρα για να αποφευχθούν χρεοκοπία και Grexit''
- Με ''όχι'' στο δημοψήφισμα, πάντα κατά τους Financial Times, οριστικοποιείται το Grexit την 20η Ιουλίου γιατί τότε πρέπει να αποπληρωθεί δόση 3,5 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τρία είναι τα βασικά σενάρια για την Ελλάδα μετά το δημοψήφισμα:

Οι ψυχολογικοί παράγοντες που επηρεάζουν την σωματική υγεία


 
 
Αναλυτικές έρευνες τα τελευταία χρόνια σε μεγάλα Πανεπιστήμια της Αμερικής και της Ευρώπης, έδειξαν πως, ότανοι άνθρωποι ζουν για μεγάλο χρονικό διάστημα παγιδευμένοι σε αρνητικά συναισθήματα κατάθλιψης, απόγνωσης, φόβου εκνευρισμού ή είναι κυριευμένοι από άγχος, τότε η σωματική τους υγεία διατρέχει σοβαρούς κινδύνους. Ασθένειες, όπως το έλκος του στομάχου, το άσθμα, οι καρδιακές ποθήσεις και η ανάπτυξη κακοήθη όγκου, έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται στενά µε αρνητικά συναισθήματα.
 
Αν το άτομο δεν φροντίσει να καλλιεργήσει τις ψυχολογικές προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες για να αναπτυχθεί ομαλά, τότε οι ψυχολογικές αυτές ελλείψεις ενδέχεται να επηρεάσουν µε πολλούς τρόπους και το σώμα του. Τότε δημιουργούνται τα λεγόμενα ψυχοσωματικό συμπτώματα.
 
Είναι δεδομένο ότι ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελεί ένα ενιαίο σύνολο, µε σωματικές και ψυχολογικές λειτουργίες που αλληλοεπηρεάζονται. Έτσι, οι ψυχοσωματικές ασθένειες δεν είναι κάτι που θα πρέπει να µας προκαλεί έκπληξη.
 
Ας εξετάσουμε όμως αναλυτικό ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι ψυχολογικοί παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τη σωματική µας υγεία.  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...