Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας; Θα καλοπεράσεις - Δες τι θα αλλάξει στις εισφορές του ΟΑΕΕ


 
Μεταξύ των παρεμβάσεων που εμπεριέχει η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, είναι...
και αυτή της αλλαγής του τρόπου υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ.

Τι ακριβώς πρόκειται να αλλάξει; Ποιες είναι οι αλλαγές για συντάξεις ταμεία και επιδόματα; Δείτε όλο τον κατάλογο με τα μέτρα που καίνε.

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ


kartes-pistwtikes
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Δεν θα μπορούσε να υπάρξεικαλύτερη μέθοδος για την επιβολή της κάρτας του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όσους ακόμα είχαν την ελάχιστη αντίσταση σε όλα αυτά, με απώτερο και βασικό στόχο το ηλεκτρονικό φακέλωμα που ευαγγελίζεται εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο πανικός, η απελπισία, η εσχάτη ανάγκη, η αδυναμία προμήθειας φαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγαθών στην σημερινή συγκυρία, ήταν το καλύτερο πρόσχημα για την επιβολή του πλαστικού χρήματος, για την επιβολή των πιστωτικών καρτών, για την περεταίρω ηλεκτρονικοποίηση της καθημερινής μας ζωής.Έτσι ακόμα και γέροι και γριές που δεν είχαν καμία σχέση με όλα αυτά, τώρα τους αναγκάζουν με απάνθρωπο τρόπο να στέκονται ώρες στις ουρές για να βγάλουν μια κάρτα, την κάρτα της «σωτηρίας» τους για να πάρουν τα τετρακόσια και πεντακόσια ευρώ της πενιχρής του σύνταξης.
Θα πείτε και πιο είναι το κακό σε όλα αυτά ; Ερώτηση αφελής για αφελείς και για αδαείς, για ανθρώπους που μέχρι σήμερα το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν εμείς να περνάμε καλά και ας πνίγονται όλοι οι άλλοι!
Δεν θα κάνω ανάλυση για τις συνέπειες του ηλεκτρονικού φακελώματος. Για το θέμα αυτό έχουν γραφτεί τόμοι ολόκληροι. Εκείνο που θα επισημάνω είναι ο τρόπος που μας το επέβαλλαν τώρα σε μια χώρα που σε κάποιο βαθμό, είτε για λόγους πίστεως, είτε για λόγους άγνοιας, αντιστέκονταν σε αυτή την προοπτική.

Κολίγοι στην γη μας και νοικάρηδες στα σπίτια μας θα γίνουμε με το 3ο μνημόνιοΟργανωμένο σχέδιο η αποδόμηση του πρωτογενούς τομέα,το ξέρουν καλά όλοι τους πως ο αγροτικός κόσμος με το προηγούμενο φορολογικό καθεστώς, με τις προηγούμενες εισφορές στον ΟΓΑ ,με τον προηγούμενο ΦΠΑ δεν επιβίωνε.

Το πρόβλημα όμως των δανειστών και των εδώ υπαλλήλων τους ήταν πως δεν τα παρατούσαμε-αντιστεκόμασταν και παλεύαμε με νύχια και με δόντια σε έναν αγώνα άνισο μιας και το κόστος παραγωγής μας ήταν πολλαπλάσιο του Ευρωπαϊκού.

Σήμερα κόβουν τον Γόρδιο δεσμό, με την ισχύουσα νομοθεσία αν χρωστάς στο δημόσιο κατάσχεται η περιουσία σου, το ξέρουν καλά πως δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υπερφορολόγηση,στο ακόμη υψηλότερο κόστος παραγωγής και στα δυσβάσταχτα ασφάλιστρα. Τότε θα κατασχεθούν όλα χωράφια ,σπίτια,κοπάδια και πουληθούν σε Έλληνες και ξένους νεο τσιφλικάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων της υπαίθρου μη έχοντας άλλες επιλογές θα γίνουν εργάτες γης στην ίδια την γη τους και νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια....νεο κολίγοι.Η Ελλάδα έχει ήδη καταδικαστεί με το 3ο μνημόνιο να μην παράγει τίποτα, έχει χάσει κάθε εθνική κυριαρχία και έχει μετατραπεί για πολλά χρόνια σε αποικία χρέους, βρισκόμαστε σε οικονομική κατοχή. Ότι δεν κατάφερε η ναζιστική Γερμανία με τα όπλα το κατάφερε η Μερκελική Γερμανία με το χρέος.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...