Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Ο Χόκινγκ ξεκινά το μεγαλύτερο «κυνήγι» εξωγήινων στην ιστορίαΣτο πλαίσιο του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος το οποίο είναι πρωτοβουλία της οργάνωσης...


 Breakthrough Initiatives της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστημών του Λονδίνου και θα διαρκέσει δέκα χρόνια, οι επιστήμονες θα συλλέξουν και θα αναλύσουν ραδιοσήματα από ένα εκατομμύρια άστρα που βρίσκονται στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη.
Οι επιστήμονες θα επιχειρήσουν να βρουν εξωγήινους πολιτισμούς, εξελιγμένους σε τέτοιο βαθμό που να χρησιμοποιούν ραδιοτηλεπικοινωνίες.
Το εγχείρημα που ονομάζεται Breakthrough Listen έχει προϋπολογισμό 100 εκατ. δολάρια (92 εκατ. ευρώ), ενώ σε αυτό ο διάσημος Βρετανός θα αναλάβει ρόλο επιστημονικού συμβούλου.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ρωσικής καταγωγής δισεκατομμυριούχου Γιούρι Μίλνερ (ο οποίος σπούδασε φυσικός και εγκατέλειψε το διδακτορικό που είχε ξεκινήσει στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών, σπουδάζοντας στη συνέχεια οικονομικά στις ΗΠΑ), ο οποίος θα είναι και ο χορηγός.
Ο Μίλνερ είπε ότι η «σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει μία αληθινή δυνατότητα να απαντήσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της ανθρωπότητας: Είμαστε μόνοι μας;».
«Με το Breakthrough Listen, δεσμευόμαστε να θέσουμε την προσέγγιση της Σίλικον Βάλεϊ στην αναζήτηση εξωγήινης νοημοσύνης στο σύμπαν. Η προσέγγισή μας ως προς τα δεδομένα θα είναι ανοιχτή και θα εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που έχουν ως προς τη δυνατότητα επίλυσης προβλημάτων τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Μιλώντας κατά την παρουσίαση του φιλόδοξου αυτού σχεδίου, ο Χόκινγκ χαρακτήρισε την αναζήτηση αυτή μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές προσπάθειες της ανθρωπότητας και είπε: «Για να κατανοήσουμε το σύμπαν, πρέπει να γνωρίζουμε τις ιδιότητες των ατόμων, των δυνάμεων που τα ενώνουν, τη γέννηση και τον θάνατο των αστέρων, τον χορό των γαλαξιών ή τα μυστικά που κρύβουν οι μαύρες τρύπες. Ωστόσο, δεν είναι αρκετό, αφού αυτές οι ιδέες δεν εξηγούν τα πάντα. Μπορούν να εξηγήσουν το φως των άστρων, όχι όμως και το φως που εκπέμπουμε από τη Γη. Πιστεύουμε πως η ζωή που δημιουργήθηκε αυθόρμητα στον πλανήτη μας, επομένως σε ένα άπειρο σύμπαν, πρέπει να έχει εμφανισθεί και αλλού. Συνεπώς, κάπου στον κόσμο, ίσως υπάρχει κάποια μορφή ζωής με νοημοσύνη, η οποία να βλέπει το φως μας και να ξέρει τι σημαίνει. Ή μήπως το φως αυτό περιπλανιέται σε έναν κόσμο χωρίς ζωή; Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει μεγαλύτερο ερώτημα. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με την αναζήτηση της απάντησης...Είμαστε ζωντανοί. Έχουμε νοημοσύνη. Πρέπει να γνωρίζουμε».

Δυστυχώς Αλέξη ,έτσι που τα σκάτωσες θα παραιτηθείς και θα μπούμε σε ακόμα χειρότερους ατραπούς αν αναλάβει τεχνοκρατική κυβέρνηση δοτή και εγκάθετη των τραπεζιτών .

Τελεσίγραφο Τσίπρα: Με λιγότερους από 120 βουλευτές παραιτούμαι και πάμε σε… άλλα!

Τελεσίγραφο Τσίπρα: Με λιγότερους από 120 βουλευτές παραιτούμαι και πάμε σε… άλλα!
Αν και από το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι τα προαπαιτούμενα μέτρα θα περάσουν εύκολα με τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία δεν παίρνουν το ρίσκο να θέσουν εν αμφιβόλω την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, ωστόσο, στο κυβερνητικό επιτελείο γνωρίζουν επίσης ότι τυχόν νέο κύμα διαρροών, μετά τους 32 + 6 θα καταστήσει την βιωσιμότητα της κυβέρνησης εξαιρετικά δύσκολη έως απίθανη.
Για αυτό το λόγο το μήνυμα που στέλνουν στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι σαφές και δεν επιδέχεται «παρεξηγήσεων».

Ζώντας με τον Εαυτό μου

Της Jacqueline Berg
Βιογραφικό της συγγραφέως: Η Jacqueline Berg είναι μια αρθρογράφος και συγγραφέας , και η Υπεύθυνη των Brahma Kumaris στην Ολλανδία.
Η Jacqueline Berg περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δραπετεύσουμε από τη φυλακή στην οποία κλείσαμε οικειοθελώς τον ίδιο μας τον εαυτό.
Διάβασα πρόσφατα μια διαφήμιση που έλεγε, “Να' σαι διαφορετικός. Να' σαι ο εαυτός σου.”  Μου θύμισε μια ιστορία που είχα ακούσει για ένα λιοντάρι που είχε αποχωριστεί τους γονείς του από τότε που γεννήθηκε. Μεγάλωσε σε ένα κοπάδι προβάτων. Επειδή το λιονταράκι θεωρούσε τον εαυτό του πρόβατο, συμπεριφέρονταν σαν πρόβατο. Ήταν ένα λιοντάρι σε ύπνωση βιώνοντας σαν πρόβατο.
Η ιστορία του λιονταριού μοιάζει λίγο-πολύ με δικές μας ιστορίες. Είμαστε και εμείς αρκετά συχνά σε μια ύπνωση. Αρκετές φορές ξεχνάμε ποιοι ακριβώς είμαστε. Και εξαιτίας αυτού του λάθους, ταυτίσαμε τους εαυτούς μας με διάφορες εικόνες και ιδέες. Φοράμε αυτές τις μάσκες και πιστεύουμε ότι είμαστε πραγματικά αυτές οι μάσκες. Εννοείται ότι είναι αδύνατον να είσαι ευτυχισμένος όντας λιοντάρι που ζει σαν πρόβατο. Το μυστικό για να γνωρίσεις τον εαυτό σου βασίζεται στο ότι υπάρχει κάτι μέσα σου το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που προσποιείσαι ότι είσαι.
Ο μόνος τρόπος για να γνωρίσεις αυτόν τον αληθινό εαυτό είναι μέσω μιας βαθιάς μελέτης. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν το χρόνο για κάτι τέτοιο. Ή μήπως θα ήταν καλύτερο να πω ότι δεν δημιουργούν χρόνο για κάτι τέτοιο;  Αυτή είναι η ομορφιά του χρόνου: μπορείς να τον δημιουργήσεις! Κατά τη διάρκεια της μελέτης μου κατέληξα σε τέσσερα πράγματα ζωτικής σημασίας. Το πρώτο είναι η σιωπή. Το δεύτερο είναι η σχέση μου με τον εαυτό μου. Το τρίτο είναι η σχέση μου με τον Υπέρτατο και τέλος η σχέση μου με τους άλλους γύρω μου. Είναι πολύ σημαντικό να τα σκέφτεσαι μ' αυτή τη σειρά. Συνηθίζουμε να τα προσεγγίζουμε εντελώς ανάποδα. Ανησυχούμε για τις σχέσεις μας με τους άλλους, κάποιοι από μας σκέφτονται το Θεό, ελάχιστοι ενδιαφέρονται για τον εσωτερικό εαυτό τους και σχεδόν κανείς τη σχέση του με τη σιωπή.
Προτού ξεκινήσω τον διαλογισμό – περίπου πριν είκοσι-πέντε χρόνια πριν—η σιωπή δεν βρισκόταν πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων μου. Δεν ήξερα τι ήταν στα αλήθεια. Ήμουν εργασιομανής, και οι εργασιομανείς δεν χάνουν ποτέ χρόνο σε ανώφελες ασχολίες όπως η σιωπή. Η ζωή μου ήταν δραστήρια, δυναμική. Και κατέληγε στην οικογένεια. Αφότου πήρε διαζύγιο, η μητέρα μου εξήγησε το λόγο για τον οποίο ήταν τόσο δραστήρια. Κυριολεκτικά απέφευγε τον πόνο το οποίο είχε βιώσει εξαιτίας του ανεκπλήρωτου γάμου της. Με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι η δουλειά είναι ακόμη ένας εθισμός, ο τρόπος για τη συγκάλυψη ενός πόνου, ο τρόπος για την αποφυγή όλων εκείνων που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε. Έτσι λοιπόν μεγάλωσα: ασταμάτητη, ποτέ στο 'είμαι', πάντα σε δράση.
Το εσωτερικό μου ταξίδι ξεκίνησε με την επιθυμία να σπάσω αυτόν το φαύλο κύκλο του τρεξίματος, προσπαθώντας ‘απλά να είμαι’, ως αλλαγή. Τα πρώτα χρόνια στο διαλογισμό δεν ήταν εύκολα. Μου ήταν δύσκολο να χαλαρώσω και να κάτσω ακίνητη. Το δημιουργικό μου μυαλό έτρεχε συνέχεια. Ήταν πραγματικά το σώμα μου που με έσωσε καθηλώνοντάς με-ή μάλλον ψέματα-ακινητοποιώντας με. Αργά η γρήγορα ο νους μου αποδέχτηκε την ήττα του και ενώ σήκωνε τη λευκή σημαία, η σιωπή είχε εγκατασταθεί.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...