Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Από την άνευ όρων παράδοση στον επώδυνο συμβιβασμό


Κι όμως, πέρα από τους κλαυθμούς και τους οδυρμούς για το νέο και επώδυνο μνημόνιο, πέρα από τις οίκοθεν οιμωγές για τη μεγάλη ήττα της Αριστεράς κι από τις έξωθεν ειρωνείες για τη μεγάλη... κωλοτούμπα της και βέβαια πέρα από τα εξ οικείων βέλη για τον πρωθυπουργό που σήκωσε τον σταυρό του μαρτυρίου, η νέα συμφωνία, πρέπει να το παραδεχτούμε, δεν ήταν αιφνιδιασμός. Εδώ και καιρό κυοφορείται η ιδέα ενός επώδυνου συμβιβασμού. Κι όταν βεβαίως τον προσδιορίζαμε ως επώδυνο, δεν είχαμε στο μυαλό μας τους δανειστές…

Η ιδέα λοιπόν ενός επώδυνου συμβιβασμού καλλιεργήθηκε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε η κυβέρνηση Τσίπρα. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωνε σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή και όχι η έξοδος από το Ευρώ ήταν η επιδίωξη της κυβέρνησής του. Ακόμη και όταν ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση επέμενε ότι το ΟΧΙ δεν θα ισοδυναμούσε με έξοδο από το Ευρώ, αλλά θα βοηθούσε σε μια καλύτερη διαπραγμάτευση εντός Ευρωζώνης. 

Δείτε το βίντεο που ξεπέρασε τις 10 εκατομμύρια προβολές σε 3 μέρες!

Άνδρας σε τεράστιο μπαλόνι με νερό που σκάει

Οι Slow Mo Guys έβαλαν τον Dan ύψους 1,80 σε ένα τεράστιο μπαλόνι το οποίο γέμιζαν σταθερά με νερό μέχρι να εκραγεί.

Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή αθιγγάνων στο Ζεφύρι - (Βίντεο)Βίντεο ντοκουμέντο από την άγρια συμπλοκή με πυροβολισμούς χθες το βράδυ σε μίνι μάρκετ στο Ζεφύρι, μεταξύ δυο οικογενειών αθιγγάνων,..   
που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 11 ατόμων, ήρθε στο φως της δημοσιότητας από κάμερα ασφαλείας μαγαζιού. 
Δείτε το βίντεο του Mega:

Μείωση στις συντάξεις Σεπτεμβρίου για εκατ. συνταξιούχους


Μείωση στις συντάξεις
Τριπλή εισφορά υπέρ του κλάδου ασθενείας θα παρακρατήσουν τα ασφαλιστικά ταμεία από τις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα καταβάλουν σε 2,6 εκατ. συνταξιούχους στα τέλη Αυγούστου.
Η τριπλή μείωση των συντάξεων -με 6% τον μήνα για τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο- προκύπτει λόγω της αναδρομικής επιβολής των νέων εισφορών και της πρακτικής αδυναμίας των Ταμείων να αρχίσουν να τις παρακρατούν από αυτό τον μήνα. Στελέχη των Ταμείων υπογράμμιζαν χθες στην «Ημερησία» ότι ήδη έχουν οριστικοποιήσει τα αρχεία των πληρωμών των συντάξεων του μηνός Αυγούστου -που θα καταβληθούν στα τέλη Ιουλίου- χωρίς να επιβάλουν τις νέες εισφορές, αφού δεν εκδόθηκε καμία σχετική εγκύκλιος για την εφαρμογή του νέου νόμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...