Κυριακή, 26 Ιουλίου 2015

Συχνότητες και ανθρώπινη σκέψη. Η αρχή των θαυμάτων.Όπως έχουμε πει, ο άνθρωπος είναι πομπός και δέκτης συχνοτήτων. Κάθε σκέψη που κάνουμε εκπέμπει, το ανάλογο είδος συχνότητας, και μας προκαλλεί τα ανάλογα συναισθήματα. τον λεγόμενο ψυχικό μας κόσμο. Και με τον ίδιο τρόπο δέχεται σαν δέκτης τις συχνότητες που υπάρχουν γύρω του και παντού.


Αυτός ο ψυχικός κόσμος, διαχωρίζεται σε δύο είδη συχνοτήτων.

Ένα Αντίδοτο Στο Φόβο,Το Θυμό, Τη Μοναξιά: Metta


Όλο και περισσότερο, η σύγχρονη ψυχολογία και ψυχοθεραπεία, δανείζονται τεχνικές από τον διαλογισμό και τις ανατολικές φιλοσοφίες για να βοηθήσουν τα άτομα να χειριστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η πιο γνωστή από αυτές τις πρακτικές είναι εκείνη της ενσυνειδητότητας(mindfulness).  Μια άλλη, λιγότερο γνωστή είναι η πρακτική της Metta.
Η λέξη Metta προέρχεται απ΄την αρχαία ινδική διάλεκτο Pali και σημαίνει αγάπη η οποία χαρακτηρίζεται από πράξεις ευγένειας. Ο διαλογισμός Metta , είναι μια πρακτική που μας εξασκεί στην αγάπη δίχως όρους, την καλοσύνη και τη συμπόνια.  Όταν εξασκούμε τον διαλογισμό αυτό, επικεντρώνουμε αρχικά αυτή την ενέργεια της αγάπης στον εαυτό μας, αποδεσμεύοντας από μέσα μας τον εσωτερικό κριτή που μας σαμποτάρει. Στη συνέχεια στέλνουμε την αγάπη μας στους ανθρώπους που θαυμάζουμε και αγαπάμε, σε αυτούς που μας είναι ουδέτεροι, σε αυτούς οι οποίοι επιδρούν αρνητικά πάνω μας και τέλος σε ολόκληρο τον κόσμο.  Μέσω της πρακτικής αυτής, είναι πιθανό να νιώσουμε ότι αρχίζουν να χαλαρώνουν τα σύνορα που έχουμε δημιουργήσει μεταξύ μας και να βιώσουμε τη διασύνδεση μας με όλα τα όντα .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...