Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Ωριστε τα χάλια μας! Απίστευτο σε τι σημείο εχει πέσει η πατριδα μας, και εμείς κανουμε ακομη όνειρα........!

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει στη σκηνή του το βιβλίο του Σάββα Ξηρού δημοσία δαπάνη

Ï ÓÜââáò Îçñüò óôï Åöåôåßï áíáìÝíåé ôçí áðüöáóç. ÅêäéêÜóôçêå óÞìåñá ÔåôÜñôç 5 Ïêôùâñßïõ 2005 óôï Åöåôåßï ç áßôçóç ôïõ ÓÜââá Îçñïý ãéá áðïöõëÜêéóç ëüãù âëÜâçò ôçò õãåßáò ôïõ.
Δημοσία δαπάνη παρουσιάζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (ΡΕΞ) ήδη από τις 15 Ιανουαρίου το βιβλίο του καταδικασθέντα σε 6 φορές ισόβια και 2035 χρόνια Σάββα Ξηρού «Η Μέρα Εκείνη – 1560 ώρες στην εντατική – Μια μαρτυρία για το δικό μας Γκουαντάναμο» (έκδοση της Αλίθια Ρομέρο), η καταγραφή  των ημερών της νοσηλείας του και των ανακρίσεων στον Ευαγγελισμό.Picture 4

Όπως μας πληροφορεί η ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου η παράσταση διαρκεί 15 μέρες με την τελευταία να δίνεται στις 31 Ιανουαρίου, ενώ σκηνοθέτιδα του έργου που έχει τίτλο «Ισορροπία του Nash» είναι η Πηγή Δημητρακοπούλου.
Επίσης, το βιβλίο έχει παρουσιαστεί μεταφρασμένο στην Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας από τα Κόμματα της Αριστεράς.
Picture 4
Σε ερώτηση αν θα υπάρξουν αντιδράσεις, αν μαθευτεί ότι το βιβλίο του ανεβαίνει με δημόσιο χρήμα, ο Σάββας Ξηρός σε συνέντευξη που έδωσε στο tvxs, απάντησε:
Άμα είναι τυφλοί, θα το δουν μ’ αυτή τη ματιά. Αλλά το βιβλίο αυτό παρουσιάζει όχι ένα δικό μου έγκλημα, αλλά ένα έγκλημα της Δημοκρατίας. Δεν υπάρχει πουθενά εκθειασμός των πράξεων της οργάνωσης. Παρουσιάζει τη συμπεριφορά του κρατικού μηχανισμού από τη στιγμή που πιάνει κι έχει στα χέρια του κάποιον. Δηλαδή, πώς λειτουργεί η Δημοκρατία, πώς εφαρμόζονται οι νόμοι…
Σαφώς και κανείς δεν αμφισβητεί τα ανθρώπινα δικαιώματα του καθένα, αλλά από την άλλη ίσως είναι και λίγο άβολο να ακούγονται συμβουλές περί σωστής τήρησης της νομοθεσίας από κάποιον με 6 φορές ισόβια και 2035 χρόνια φυλακή για αποδεδειγμένες δολοφονίες.
Θα θεωρούσαμε επίσης άστοχη και την σύγκριση εγκλεισμού της φυλακής που κάνει ο Σάββας Ξηρός με το Γκουαντάναμο, μια ουσιαστικά ανεπίσημη κυβερνητική εγκατάσταση των ΗΠΑ στην οποία πολλές φορές κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αθώοι άνθρωποι για πολλά χρόνια χωρίς καμμία κατηγορία,όπως ο Shaker Aamer, και όχι άνθρωποι με ισόβιες καταδίκες.
Τουλάχιστον, τώρα γνωρίζουμε πού πάνε τα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...