Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

ΑΝΗΚΟΥΣΤΟ! Απαγορεύονται οι αναφορές για… χοίρους επειδή θίγονται οι μουσουλμάνοι!

Ο εκδοτικός οίκος Oxford University Press (OUP) προέτρεψε τους συγγραφείς να μην χρησιμοποιούν ορολογίες σχετικούς με χοίρους, λουκάνικα ή άλλες λέξεις ώστε να μην προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι! Κάτι που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Τζιμ Νότι, η σύζυγος του οποίου θα δημιουργήσει μια εκπαιδευτική σειρά για τον OUP, δήλωσε: «Έλαβα μια επιστολή εδώ την οποία απέστειλε ο OUP προς έναν συγγραφέα που γράφει κάτι για μικρά παιδιά. Μεταξύ των πραγμάτων που απαγορεύονται στο κείμενο που έχει ζητήσει ο OUP είναι τα ακόλουθα: οι χοίροι, τα λουκάνικα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να εκληφθεί ως χοιρινό».

«Αν ένας αξιοσέβαστος εκδοτικός οίκος που συνδέεται με έναν ακαδημαϊκό ίδρυμα λέ
ι ότι πρέπει να γράψεις ένα βιβλίο στο οποίο δεν μπορείς να αναφέρεις τα γουρούνια επειδή κάποιοι άνθρωποι μπορεί να προσβληθούν, τότε είναι απλώς γελοίο», πρόσθεσε ο Νότι.

Ο OUP, όταν ρωτήθηκε σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, απάντησε ότι «δεν απαγόρευσε εντελώς τους χοίρους ή το χοιρινό από τα βιβλία του» και ότι δεν έχουν υπάρξει πρόσφατα αλλαγές στις συστάσεις του.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Βρετανία, χώρα της διάσημης παιδικής τηλεοπτικής σειράς «Πέππα, το γουρουνάκι».

Ο συντηρητικός βουλευτής Φίλιπ Ντέιβις διερωτήθηκε: «Πώς στο καλό μπορεί κάποιος να θεωρήσει προσβλητική τη λέξη “γουρούνι” ή “χοιρινό”;» «Καμία λέξη δεν είναι προσβλητική. Το συγκείμενο στο οποίο χρησιμοποιείται μπορεί να είναι προσβλητικό», πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εβραϊκής Ηγεσίας, του συμβουλίου που εκπροσωπεί τους εβραϊκούς θεσμούς στη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι η εβραϊκή θρησκεία απαγορεύει την κατανάλωση χοιρινού, «όμως όχι την αναφορά του ονόματος ή την αναπαράσταση του ζώου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...