Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ οι ΛΑΘΡΟΠΡΟΣΦΥΓΕΣ σε Χιο και Θεσσαλονίκη! «Ανοίξτε τα σύνορα!» – Θέλουν να πάνε Ευρώπη τα παιδιά...
Οι συγκεντρωθέντες, που είχαν έρθει από διάφορα κέντρα φιλοξενίας, φώναζαν συνεχώς συνθήματα ζητώντας να τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, απηυδισμένοι, όπως έλεγαν, από τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας.

«Δεν έχουμε πρόβλημα με τους Έλληνες αλλά με τη ζωή στα κέντρα φιλοξενίας, όπου το φαγητό είναι άθλιο, δεν έχει γιατρούς, έχει τρομερή ζέστη και κουνούπια» είπε ο 30χρονος Ζακαρία από τη Συρία. Πρόσφυγες και αλληλέγγυοι παρέμειναν στο σημείο δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους με την ανάρτηση πανό και συνθήματα, χωρίς ωστόσο να προβούν σε διακοπή της κυκλοφορίας.

Καθιστική διαμαρτυρία

Καθιστική διαμαρτυρία στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέου Πετριτσίου, στο ύψος του Χέρσου, πραγματοποίησαν και οι πρόσφυγες που διαμένουν προσωρινά στο κέντρο φιλοξενίας στο Χέρσο.

Μία ομάδα περίπου 150 ατόμων συγκεντρώθηκαν γύρω στις 10:30 το πρωί έξω από το κέντρο φιλοξενίας, κρατώντας ένα πανό, και αφού παρέμειναν εκεί για λίγη ώρα κινήθηκαν προς το σημείο, όπου πραγματοποίησαν τελικά την καθιστική διαμαρτυρία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πρόσφυγες, ζητώντας το άνοιγμα των συνόρων, διέκοψαν για περίπου μισή ώρα την κυκλοφορία με αποτέλεσμα αυτή να διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Διαμαρτυρία και στη Χίο

Ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον εγκλωβισμό τους στη Χίο και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξέταση των αιτημάτων ασύλου πραγματοποίησαν δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες (περί τα 80 άτομα, σύμφωνα με μαρτυρίες), στην κεντρική πλατεία της Χίου, λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης, 1η Σεπτεμβρίου 2016.

Οι συγκεντρωμένοι, που προήρχοντο κυρίως από τον καταυλισμό της Σούδας, διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για τα κλειστά σύνορα και εξέφρασαν με συνθήματα την αντίθεσή τους στην επιστροφή τους στην Τουρκία.
Τους συγκεντρωμένους παρακολουθούσε διακριτικά η αστυνομία, η οποία είχε ειδοποιηθεί από νωρίς για την έναρξη της εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση έληξε ήσυχα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι σήμερα και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του συντονιστικού οργάνου για την προσφυγική κρίση βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο 3.372 πρόσφυγες και μετανάστες.Πηγή:http://www.makeleio.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CF%85%CE%B3%CE%B5%CF%83-%CF%83%CE%B5/

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/123kyklopas

http://kyklwpas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...