Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Ινδός έχει υιοθετήσει… 735 σκυλιά

Θεώρησε πως πρέπει να υιοθετήσει 735 σκυλιά .
Καποιοι θα τον επιβραβεύσουν και κάποιοι άλλοι θα τον κατακρίνουν 
Εαν επέλεγε να στηρίξει 735 παιδιά τα οποια στην συνέχεια θα υιοθετήσουν απο έναν σκυλο το όφελος θα ηταν πολλαπλό σε μια χώρο  

 με πάνω από ένα δισεκατομμύριο κατοίκους  ενω η τραγική πλειονότητα αυτών ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: 

O 45χρονος Rakesh Shukla είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας και διοικεί ένα από τα πιο εξελιγμένα κέντρα διάσωσης σκύλων στον κόσμο.

Πριν από δέκα χρόνια ο κ. Shukla είχε όλα όσα επιθυμεί κάποιος. Χρήματα, ακριβά αυτοκίνητα, ταξίδια στον κόσμο, αλλά και πάλι δεν αισθανόταν ευτυχισμένος. Το 2009 βρήκε ένα Golden Retriever, την Kavya, και τα πάντα άλλαξαν, βρήκε νόημα στην ύπαρξη του.

Ινδός έχει υιοθετήσει… 735 σκυλιά (ΕΙΚΟΝΕΣ)


«Όταν πήγαμε στο σπίτι κρύφτηκε σε μια γωνία. Την πλησίασα, ήταν φοβισμένη, αλλά έβλεπα ότι ήθελε να με εμπιστευτεί», θυμάται ο 45χρονος. Κάτι μαγικό συνέβη όταν ο Rakesh συνάντησε την Kavya και τρεις μήνες αργότερα πήρε και δεύτερο σκυλάκι, που βρήκε στον δρόμο. Τις επόμενες εβδομάδες κάθε φορά που έβρισκε κάποιο αδέσποτο το έπαιρνε μαζί του στο σπίτι.

Το 2011 ίδρυσε το Voice of Stray Dogs (VoSD), ένα οργανισμό διάσωσης σκύλων στο Bangalore. Σήμερα είναι το πιο μεγάλο καταφύγιο, που έχει την βάση του εντός πόλης. «Το VoSD είναι μια ιδιωτική υποδομή που άνοιξα στην πόλη για να σώσω σκυλιά. Τα σκυλιά είναι η αγάπη μου», λέει ο ίδιος μέσω του Facebook.

india1  
india2

Για να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερα σκυλιά ο κύριος Shukla αγόρασε μια μεγάλη έκταση, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε παράδεισο. Τα περισσότερα σκυλιά είναι μεγάλα σε ηλικία ή άρρωστα, ενώ τα υπόλοιπα απλά δεν τα θέλει κανείς. Ο αριθμός 735 μπορεί να μην ισχύει πια, καθώς τόσα ήταν τα σκυλιά στην τελευταία μέτρηση.

«Είμαι η τελευταία στάση για αυτά τα σκυλιά. Δεν είναι πια χαριτωμένα. Πολλά είναι άρρωστα και ανεπιθύμητα».

Το καταφύγιο έχει δέκα άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων εκπαιδευμένους βοηθούς κτηνιάτρων για να ταΐζουν και να φροντίζουν τα ζώα. Τους δίνουν 200 κιλά κοτόπουλο και 200 κιλά ρύζι κάθε μέρα και πολλά λαμβάνουν ιατρική αγωγή. Το καθημερινό κόστος κυμαίνεται μεταξύ 650 και 750 δολαρίων, 95% εκ των οποίων παρέχει ο ίδιος ο Rakesh Shukla.

india3

«Έχω κάνει μια συμφωνία με τα σκυλιά μου. Θα χωρίσουμε μόνο όταν κάποιος πεθάνει», λέει απαντώντας ο κ. Shukla.

Πηγή: cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...