Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!!

Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!!5

Η ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ
ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ..ΕΝΟΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2017. Συγχαρητήρια στον τρίτο γιό μου τον Αλέξανδρο!!! Δεν πέρασε Πουθενά!!! Μπράβο που “απέτυχε”. Μια χαρά. Κι αν πετύχαινε πάλι μπράβο θα του έλεγα γιατί ήθελε πολύ την σχολή της Πληροφορικής. Αλλά και τώρα που δεν τα κατάφερε, είναι όλα όμορφα. Και είμαι το ιδιο περήφανος γι αυτόν, και στην επιτυχία μα ιδιαιτέρως στην αποτυχία του.
Οι μεγάλες στιγμές στην ζωή μας συγγενεύουν με μεγάλες ατυχίες και αποτυχίες. Όταν μικρέ μια μέρα θα κοιτάξεις πίσω την ζωή σου, και πλέον θα έχεις ώριμα μάτια θα δεις οτι τα λάθη, οι ήττες και οι αποτυχίες, σε προχώρησαν μπροστά και σε ώθησαν για κάτι άλλο που ήξερε ο Θεός μα εσύ τότε ούτε καν φανταζόσουν. Ο Steve Jobs είχε πει σε αποφοίτους, «Δεν υπάρχει αυτό που αποκαλούμε αποτυχία – αποτυχία είναι απλά η ζωή που προσπαθεί να μας αλλάξει κατεύθυνση…» Εγω θα πρόσθετα ο Θεός που ανοίγει άλλους παράδοξους δρόμους.

Και η αγαπημένη πονεμένη και «αποτυχημένη» Σαρλότ Ράμπλινγκ, μας φωνάζει μέσα από την δοξασμένη και πληγωμένη της ζωή, «οτι είμαστε εδώ το οφείλουμε σ΄αυτές τις στιγμές που μας δυσκόλεψαν. Αυτές οι στιγμές είναι η προίκα της ζωή μας…»

Γι αυτό θέλω να σου πω ότι δεν είμαι περήφανος μόνο στις επιτυχίες σου μα και στις φαινομενικές ήττες σου, γιατί αγαπώ αυτό που είσαι και οχι εκείνο που ήθελε ο εγωισμός μου να είσαι.
Και γιατί αγαπώ εσένα, με όλα τα σημάδια της διαδρομής σου, που πίστεψε με δεν κρίθηκε σήμερα, απλά σήμερα ξεκίνησε. Και να σου πω και κάτι; Ποτέ δεν θα σε χρησιμοποιούσα για να νιώσω εγω “επιτυχημένος”. Δεκανίκι του δικό μου κενού δεν θα γινόσουν ποτέ. Σε αγαπώ γι αυτό που είσαι!!!
Να θυμάσαι μικρέ, οτι στα λάθη μας μαθαίνουμε, και οτι για να φτάσεις στον παράδεισο θα χρειαστεί να περάσεις πολλές φορές από την κόλαση. Καλό ταξίδι ζωης…

το κείμενο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook
π. Χαράλαμπος Λίβυος Παπαδόπουλος

1 σχόλιο:

  1. Έχω να πω τα εξής. Καταρχήν ο γιος του έγινε ξεφτίλα αφού ο πατέρας του βγήκε στα κανάλια και τον ξέρουν και είναι και παππάς αρά ξέρουν και τον γιο σίγουρα, οι συγχωριανοί του και όλοι η Ελλάδα (τον πατέρα του τουλάχιστον). Επίσης, διαφωνώ με την σχέση πληκτρολογίου που έχουν ο πατέρας με τον γιο, αν είναι να μιλάνε μεταξύ τους μόνο μέσω fb και με την μορφή ανακοινώσεων και σχολίων καήκανε ως οικογένεια, θα ξεχάσουν στο τέλος και το τι σημαίνει οικογένεια, κρίμα που ο πατέρας είναι και παππάς και πρέπει να στηρίζει θεωρητικά το θεσμό. Αυτά θα μπορούσε να του τα πει κατ ιδίαν οι δυο τους. Επίσης σε αυτόν το παππά δεν θα πήγαινα ποτέ για εξομολόγηση, κάνει βούκινο την οικογένειά του στους ξένους ανθρώπους που δεν γνωρίζει θα κολλήσει. Τελικά νομίζω ότι θυσίασε το γιο του για να προβληθεί αυτός,δεν δείχνει κάποιος τα μυνήματά του στα κανάλια αν δεν το θέλει ο ίδιος, τον γιο του τον ρώτησε; Μεγάλο λάθος που θα βγει στην πορεία στην σχέση πατέρα γιου. Θα μου πεις, γιατί κάθεσαι και το σχολιάζεις κουτσομπόλης είσαι, όχι, μα γιατί μου δίνει αφορμή η ίδια η είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...