Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Πάπας Φραγκίσκος: Να δίδεται η υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών, κατά τη γέννησή τους


Πάπας Φραγκίσκος: Να δίδεται η υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών, κατά τη γέννησή τους
«Κατά την γέννησή τους, πρέπει να δίδεται επίσημα η υπηκοότητα σε όλα τα παιδιά των μεταναστών» τονίζει ο πάπας Φραγκίσκος, σε γραπτό μήνυμά του. Σύμφωνα με τον ποντίφικα πρέπει να δοθούν ευρύτερες ευκαιρίες νόμιμης εισόδου στις χώρες προορισμού των μεταναστών, «με ανθρωπιστικούς διαδρόμους» και «με μια κατάλληλη και αξιοπρεπή πρώτη δυνατότητα φιλοξενίας».

Παράλληλα, ο Φραγκίσκος τάσσεται υπέρ της απλούστευσης των διαδικασιών για τη χορήγηση βίζας για ανθρωπιστικούς λόγους, και για την επανένωση των οικογενειών. «Οι μαζικές απελάσεις μεταναστών και προσφύγων δεν είναι κατάλληλη λύση, ιδίως όταν αυτές πραγματοποιούνται προς χώρες οι οποίες δεν μπορούν να εγγυηθούν τον σεβασμό της αξιοπρέπειας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων», επιμένει ο πάπας.
Ο Φραγκίσκος, τέλος, επιμένει ότι πρέπει να ευνοηθεί «η κουλτούρα της συνάντησης», πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες διαπολιτισμικής ανταλλαγής, παρουσιάζοντας τις περιπτώσεις ουσιαστικής πολιτιστικής ένταξης, και με προγράμματα που βοηθούν τις διάφορες κοινωνίες στο να κινηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Γονατιστός προσκυνά της Λευκή αδελφότητα μέρα νύχτα ως τσιράκι της ΝΤΠ - παγκοσμιοποίησης που είναι, υπέρ του τσιπαρίσματος, υπέρ των εκτρώσεων, υπέρ των ομοφιλοφίλων και λοιπών της κατηγορίας ανθρώπως με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό που θέλουν να παρελαύνουν ελευθέρως και ξεδιαντρόπως σε όλες τις πόλης της Ευρώπης. Στο τέλος θα είναι και υπέρ τον παιδεραστών, των αιμομεικτών, των κτηνοβατών, των νεκρόφιλων, των επιδειξιών και ποιος ξέρει τι άλλο διεστραμένο έχει στο μυαλό του. Τέτοιοι αρουραίοι πρέπει να καίγονται στο καμίνι της κόλασης αλλά σε όσα λέει τον πιστεύουν και οι δικοί του καθολικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

To μπλόκ " Ελληνικές Φωνές" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...